FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Georgia Fun Facts
Quiz about Georgia Fun Facts

Georgia Fun Facts Trivia Quiz


This is my latest in the Fun Facts series. Enjoy.

A multiple-choice quiz by bullymom. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States F-L
  8. »
  9. Georgia

Author
bullymom
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
75,421
Updated
Mar 23 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4256
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (2/10), colbymanram (6/10), Guest 90 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these great inventions was developed in Georgia? Hint


Question 2 of 10
2. Who is the first US President born in the state of Georgia?

Answer: (Two Words- first and last name)
Question 3 of 10
3. What Georgia city did the British capture in a surprise attack on December 29, 1778? Hint


Question 4 of 10
4. In Savannah, you can visit the birthplace of Juliette Gordon Low. What organization did she found? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these is NOT an event at the annual Summer Redneck Games, held every year in East Dublin, Georgia? Hint


Question 6 of 10
6. Which Georgia city is known as the Carpet Capital of the World? Hint


Question 7 of 10
7. In the town of St. Mary's stands a tree stump dedicated to the memory of what famous American? Hint


Question 8 of 10
8. What's the name of the NHL team that played in Atlanta's Philips Arena? Hint


Question 9 of 10
9. What President's 'Little White House' can be visited in Pine Mountain? Hint


Question 10 of 10
10. What Georgia city is known as the 'Classic City of the South' for its antebellum mansions? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 70: 2/10
Feb 19 2024 : colbymanram: 6/10
Feb 12 2024 : Guest 90: 2/10
Feb 09 2024 : Guest 75: 7/10
Feb 05 2024 : Guest 98: 6/10
Jan 27 2024 : donna399: 10/10
Jan 22 2024 : Guest 107: 9/10
Jan 22 2024 : Guest 172: 6/10
Jan 17 2024 : Nala2: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these great inventions was developed in Georgia?

Answer: Cotton gin

Eli Whitney invented this machine in 1793. It revolutionized the South by greatly increasing the rate of production of cotton.
2. Who is the first US President born in the state of Georgia?

Answer: Jimmy Carter

James Earl Carter was the 39th President of the US, from 1977 to 1981. Born in the small farming town of Plains, he was the governor of Georgia from 1971 to 1975.
3. What Georgia city did the British capture in a surprise attack on December 29, 1778?

Answer: Savannah

4. In Savannah, you can visit the birthplace of Juliette Gordon Low. What organization did she found?

Answer: Girl Scouts of America

Juliette Gordon Low, born in Savannah in 1886, got the idea for the Girl Scouts when she met Robert Baden-Powell, founder of the Boy Scouts, in England. She held the first meeting of the American Girl Scouts in her living room on March 9, 1912. Her birthplace is now a Girl Scout museum.
5. Which of these is NOT an event at the annual Summer Redneck Games, held every year in East Dublin, Georgia?

Answer: Jack-o'lantern look-alike contest

This event, first held in 1996, is held each July in the town of East Dublin. For {$5} per car load, you can observe such events as the Seed-spitting contest, Hubcap Hurl, or Bobbing for pigs feet. Check out the website at www.wqzy.com.
6. Which Georgia city is known as the Carpet Capital of the World?

Answer: Dalton

This northwestern Georgia city, famous for its textile production, produces 65-70 percent of all American carpets. There are over 100 outlet stores in the city.
7. In the town of St. Mary's stands a tree stump dedicated to the memory of what famous American?

Answer: George Washington

When the stump was actually a giant oak, it was a popular tourist attraction. The oak was planted in 1799, the year Washington died. The tree itself died in 1986, leaving only a stump.
8. What's the name of the NHL team that played in Atlanta's Philips Arena?

Answer: Thrashers

The Atlanta Thrashers played their first game in this state-of-the-art sports facility in September, 1999. The franchise moved to Canada in 2011.
9. What President's 'Little White House' can be visited in Pine Mountain?

Answer: Franklin Roosevelt's

The six-room house still looks the way it did when FDR died here on April 12, 1945. The President was attracted to the Warm Springs area by the warm water with supposed curative powers.
10. What Georgia city is known as the 'Classic City of the South' for its antebellum mansions?

Answer: Athens

This charming Southern city has many examples of Greek Revival and Federal architecture.
Source: Author bullymom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us