FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kentucky County Seats
Quiz about Kentucky County Seats

Kentucky County Seats Trivia Quiz


Kentucky has 120 counties -- only Texas and Georgia have more. Where would you find the county courthouse and the sheriff's office in each of these counties?

A multiple-choice quiz by Frankd6. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States F-L
  8. »
  9. Kentucky

Author
Frankd6
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,570
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1169
Last 3 plays: Guest 170 (7/10), Guest 12 (8/10), Guest 74 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Franklin County? Hint


Question 2 of 10
2. How about Shelby County? Hint


Question 3 of 10
3. Heading west -- Hopkins County? Hint


Question 4 of 10
4. OK then, how about Madison County? Hint


Question 5 of 10
5. It's important to be honest for this one: Larue County? Hint


Question 6 of 10
6. Here's a great place to take a hike: Powell County? Hint


Question 7 of 10
7. For you religious types: Christian County? Hint


Question 8 of 10
8. A little spookier: Graves County? Hint


Question 9 of 10
9. Let's get small: Robertson County? Hint


Question 10 of 10
10. And finally: Rockcastle County? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 25 2024 : Guest 170: 7/10
Jan 10 2024 : Guest 12: 8/10
Jan 07 2024 : Guest 74: 5/10
Jan 05 2024 : Guest 72: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Franklin County?

Answer: Frankfort

Frankfort, the State Capital, was originally formed near a ford in the Kentucky River and was called Leestown.
2. How about Shelby County?

Answer: Shelbyville

Despite having neighboring towns of Simpsonville and Shelbyville, not to mention being near Springfield -- Homer, Bart, Marge and Lisa don't live here.
3. Heading west -- Hopkins County?

Answer: Madisonville

Madisonville was named for the fourth president of the United States, James Madison.
4. OK then, how about Madison County?

Answer: Richmond

Richmond is the home of Eastern Kentucky University.
5. It's important to be honest for this one: Larue County?

Answer: Hodgenville

Abraham Lincoln was born in what is now Larue County, Kentucky.
6. Here's a great place to take a hike: Powell County?

Answer: Stanton

The wild and beautiful Red River Gorge Recreation Area and the Natural Bridge State Resort Park are located in Powell County. Miles of spectacular natural beauty.
7. For you religious types: Christian County?

Answer: Hopkinsville

Hopkinsville is the birthplace of noted psychic Edgar Cayce.
8. A little spookier: Graves County?

Answer: Mayfield

Graves County does NOT feature an extraordinary number of cemeteries.
9. Let's get small: Robertson County?

Answer: Mount Olivet

Robertson County is the smallest county in Kentucky in both population and area.
10. And finally: Rockcastle County?

Answer: Mount Vernon

Unfortunately, George Washington never slept here.
Source: Author Frankd6

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us