FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The State of Kentucky
Quiz about The State of Kentucky

The State of Kentucky Trivia Quiz


These are some general questions about what I think is the greatest state in America - Kentucky!

A multiple-choice quiz by officermanley. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States F-L
  8. »
  9. Kentucky

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
164,599
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4017
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (7/10), Guest 74 (7/10), granpa46 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. The longest cave system in the world is located in south central Kentucky. What is it called? Hint


Question 2 of 10
2. Miss America 2000, Heather French, is from Kentucky. What city did she grow up in? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the coach of the University of Kentucky basketball team in 2003? Hint


Question 4 of 10
4. One of the most prominent mountain ranges of North America runs through eastern Kentucky. What are these mountains called? Hint


Question 5 of 10
5. On August 19, 1782, one of the last major battles of the Revolutionary War was fought in central Kentucky. What was it called? Hint


Question 6 of 10
6. On the first Saturday of May, "The Run for the Roses" is run at Churchill Downs in Louisville. What's the real name of the horse race? Hint


Question 7 of 10
7. One of the world's finest bourbons is made in Loretto, Kentucky. What is it called? Hint


Question 8 of 10
8. Bowling Green is the home of one of America's most popular muscle cars. Can you name the car? Hint


Question 9 of 10
9. What is the state bird of Kentucky? Hint


Question 10 of 10
10. Many rivers run through Kentucky. The largest river other than the Mississippi River to touch Kentucky soil forms the northern border of Kentucky. Which river is this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Guest 24: 7/10
Feb 19 2024 : Guest 74: 7/10
Feb 10 2024 : granpa46: 7/10
Feb 06 2024 : Guest 38: 6/10
Feb 03 2024 : Guest 76: 7/10
Feb 01 2024 : Guest 97: 4/10
Jan 31 2024 : townshend71: 6/10
Jan 26 2024 : Guest 38: 9/10
Jan 26 2024 : Nkydella: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The longest cave system in the world is located in south central Kentucky. What is it called?

Answer: Mammoth Cave

Over 360 miles of this cave system have been explored and mapped.
2. Miss America 2000, Heather French, is from Kentucky. What city did she grow up in?

Answer: Maysville

Heather Renee French went on to marry the Lieutenant Governor of Kentucky at the time, Steve Henry.
3. Who was the coach of the University of Kentucky basketball team in 2003?

Answer: Tubby Smith

The University of Kentucky basketball team has won a total of seven national championships.
4. One of the most prominent mountain ranges of North America runs through eastern Kentucky. What are these mountains called?

Answer: Appalachian Mountains

The Appalachians stretch from Quebec in the north to Georgia in the south.
5. On August 19, 1782, one of the last major battles of the Revolutionary War was fought in central Kentucky. What was it called?

Answer: Battle of Blue Licks

This battle was fought nearly ten months after Cornwallis surrendered at Yorktown.
6. On the first Saturday of May, "The Run for the Roses" is run at Churchill Downs in Louisville. What's the real name of the horse race?

Answer: Kentucky Derby

The official drink of the Kentucky Derby is the mint julep and is enjoyed by many celebrities that visit Churchill Downs on race day.
7. One of the world's finest bourbons is made in Loretto, Kentucky. What is it called?

Answer: Maker's Mark

In 1958, the first bottle of Maker's Mark was introduced at $7 a bottle. In 1980, the distillery was declared a national historic landmark.
8. Bowling Green is the home of one of America's most popular muscle cars. Can you name the car?

Answer: Corvette

The Corvette has been America's sports car since 1953.
9. What is the state bird of Kentucky?

Answer: Cardinal

The cardinal is also the state bird of Illinois, Indiana, North Carolina, Ohio, Virginia and West Virginia.
10. Many rivers run through Kentucky. The largest river other than the Mississippi River to touch Kentucky soil forms the northern border of Kentucky. Which river is this?

Answer: Ohio River

The Ohio River stretches 981 miles from Pittsburgh, Pennsylvania to Cairo, Illinois. The Mississippi River also touches Kentucky on its western border.
Source: Author officermanley

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us