FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Louisville Ky
Quiz about Louisville Ky

Louisville, Ky Trivia Quiz


How much do you know about Louisville?

A multiple-choice quiz by Pumbanky. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States F-L
  8. »
  9. Kentucky

Author
Pumbanky
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,286
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1572
Last 3 plays: Guest 209 (8/10), Guest 197 (5/10), Guest 50 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What major fast food chain has its corporate office in Louisville? Hint


Question 2 of 10
2. What major river flows by downtown Louisville? Hint


Question 3 of 10
3. Louisville was founded in the 1500s by the Spanish.


Question 4 of 10
4. What is another name of the most famous two minutes in horse racing? Hint


Question 5 of 10
5. What is the symbol for the city of Louisville? Hint


Question 6 of 10
6. What major interstates run through Louisville? Hint


Question 7 of 10
7. Name a major employer in the city of Louisville Hint


Question 8 of 10
8. What auto maker has plants in Louisville? Hint


Question 9 of 10
9. What is the major fire works show in mid April called?

Answer: (One Word or three words)
Question 10 of 10
10. Colonel Sanders is interred in Jefferson Memorial gardens.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 209: 8/10
Feb 20 2024 : Guest 197: 5/10
Feb 19 2024 : Guest 50: 4/10
Feb 09 2024 : Guest 107: 9/10
Feb 02 2024 : Guest 174: 8/10
Jan 23 2024 : Guest 74: 10/10
Jan 14 2024 : Guest 172: 6/10
Jan 06 2024 : Guest 172: 9/10
Jan 04 2024 : Guest 165: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What major fast food chain has its corporate office in Louisville?

Answer: Kentucky Fried Chicken

The "White House" is located off interstate 264 and also holds the secret recipe for the original recipe chicken in a vault.
2. What major river flows by downtown Louisville?

Answer: Ohio River

Most of the Ohio River is in Kentucky.
3. Louisville was founded in the 1500s by the Spanish.

Answer: False

Louisville was founded in 1778, by Americans, and named after the King of France, as the French were the US's allies in the War of Independence.
4. What is another name of the most famous two minutes in horse racing?

Answer: Kentucky Derby

The Oaks is a race that is run on the day before the Kentucky Derby.
5. What is the symbol for the city of Louisville?

Answer: Fleur-de-lis

The fleur-de-lis is a graceful symbol for a beautiful city.
6. What major interstates run through Louisville?

Answer: 65, 64, and 71

These intersect in downtown Louisville.
7. Name a major employer in the city of Louisville

Answer: UPS

UPS has a major air hub in Louisville that handles most of the international and overnight shipping.
8. What auto maker has plants in Louisville?

Answer: Ford

There are 2 Ford plants in Louisville, they make the Ford Expedition.
9. What is the major fire works show in mid April called?

Answer: Thunder

Set to music and free for all, this is a highly attended air show the kicks off the Derby festival.
10. Colonel Sanders is interred in Jefferson Memorial gardens.

Answer: False

The Colonel is buried in Cave Hill cemetery in the Highlands area.
Source: Author Pumbanky

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us