FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kentucky
Quiz about Kentucky

Kentucky Trivia Quiz


Test your knowledge of the US State of Kentucky.

A multiple-choice quiz by val9000. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States F-L
  8. »
  9. Kentucky

Author
val9000
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
5,087
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3984
Last 3 plays: Guest 96 (6/10), Guest 174 (6/10), Guest 38 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these National Forests can be visited in Kentucky? Hint


Question 2 of 10
2. The capital of Kentucky is? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these places is NOT located in Kentucky? Hint


Question 4 of 10
4. Louisville, Kentucky, the state's largest city, was once given which ominous nickname? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these highways runs through Kentucky? Hint


Question 6 of 10
6. Who wrote Kentucky's State Anthem, 'My Old Kentucky Home'? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these is one of Kentucky's Public Television Channels? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these US states DOES NOT border Kentucky? Hint


Question 9 of 10
9. The Kentucky Wildcats are one NCAA Division 1 college team. Which are the mascots to ALL the other Division 1 teams in Kentucky? Hint


Question 10 of 10
10. Kentucky was admitted to the Union (became a state) on June 1st of what year? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 96: 6/10
Feb 15 2024 : Guest 174: 6/10
Jan 26 2024 : Guest 38: 7/10
Jan 18 2024 : slay01: 9/10
Jan 07 2024 : Guest 74: 8/10
Dec 30 2023 : Guest 71: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these National Forests can be visited in Kentucky?

Answer: Daniel Boone National Forest

Payette NF is in Idaho, Hoosier NF is in Indiana, and Sequoia NF is in California.
2. The capital of Kentucky is?

Answer: Frankfort

While many people think Louisville, Kentucky's largest city, is the capital, Frankfort is the correct answer.
3. Which of these places is NOT located in Kentucky?

Answer: Oslo

Believe it or not, cities named London, Paris and Cairo can all be found in Kentucky. However, you will never get a letter from Oslo, KY as it does not exist.
4. Louisville, Kentucky, the state's largest city, was once given which ominous nickname?

Answer: Graveyard to the West

Back in the days when the land west of Kentucky was still 'frontier,' Louisville was very swampy, and there were a great many insect-borne diseases. Many of the settlers heading west died in Louisville before they could head farther west, hence the nickname Graveyard to the West.
5. Which of these highways runs through Kentucky?

Answer: Dixie Highway

The Dixie Highway enters in northern Kentucky and goes on to Louisville.
6. Who wrote Kentucky's State Anthem, 'My Old Kentucky Home'?

Answer: Stephen Foster

Many find the song offensive because of its reference to slavery, calling African-Americans 'darkies.'
7. Which of these is one of Kentucky's Public Television Channels?

Answer: KET

WDRB is a FOX affiliate, WHAS is an ABC affiliate, and WAVE is an NBC affiliate. KET stands for Kentucky Educational Television.
8. Which of these US states DOES NOT border Kentucky?

Answer: Alabama

Kentucky is bordered on the west by Missouri, bordered to the north by Illinois, Indiana and Ohio, bordered to the east by Virginia and West Virginia, and by Tennessee to the south.
9. The Kentucky Wildcats are one NCAA Division 1 college team. Which are the mascots to ALL the other Division 1 teams in Kentucky?

Answer: Cardinals, Hilltoppers, Racers, Eagles, Colonels

Along with the Kentucky Wildcats, Kentucky's NCAA Division 1 schools are: Louisville Cardinals, Eastern Kentucky Colonels, Morehead State Eagles, Western Kentucky Hilltoppers and Murray State Racers.
10. Kentucky was admitted to the Union (became a state) on June 1st of what year?

Answer: 1792

The state nickname was designated 'The Bluegrass State,' its state bird was designated the Cardinal, and the state flower was designated the Goldenrod.
Source: Author val9000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us