FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Bluegrass State of Kentucky
Quiz about The Bluegrass State of Kentucky

The Bluegrass State of Kentucky Quiz


The State of Kentucky is a lovely state in the southeastern part of the US. This beautiful state is home to many 19th century homes and Civil War battlefields.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States F-L
  8. »
  9. Kentucky

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
393,436
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
301
Last 3 plays: Guest 24 (4/10), Guest 38 (5/10), Guest 24 (9/10).
-
Question 1 of 10
1. What is this, the State Flower of Kentucky? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these is the State Automobile for Kentucky? Hint


Question 3 of 10
3. Can you take a look at this photo and come up with Kentucky's State Fruit? Hint


Question 4 of 10
4. The largemouth bass is the State Fish of Kentucky.


Question 5 of 10
5. The official state rock for Kentucky is which of these? Hint


Question 6 of 10
6. What is the State Butterfly of Kentucky? Hint


Question 7 of 10
7. What is the official State Beverage of Kentucky? Hint


Question 8 of 10
8. The Official State Song of Kentucky is "My Old Kentucky Home".


Question 9 of 10
9. What breed of equine is the State Horse of Kentucky? Hint


Question 10 of 10
10. What is the Official State mineral of Kentucky? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Guest 24: 4/10
Feb 06 2024 : Guest 38: 5/10
Feb 05 2024 : Guest 24: 9/10
Feb 02 2024 : wingrider6: 5/10
Feb 01 2024 : Guest 97: 6/10
Jan 26 2024 : Guest 73: 6/10
Jan 26 2024 : Guest 38: 9/10
Jan 26 2024 : Nkydella: 7/10
Jan 26 2024 : Guest 47: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is this, the State Flower of Kentucky?

Answer: Goldenrod

Goldenrod is the State Flower of Kentucky. It is a rubber producing flower that is edible. It is made into an herbal tea. Native Americans use the seeds for seasoning. It is also a symbol for good luck.
2. Which of these is the State Automobile for Kentucky?

Answer: Corvette

The Corvette is a sportscar that is made by Chevrolet. It was first made in 1953 and has been popular ever since. It is known for its performance, high speed, and good looks. It was made the State Automobile in 2010.
3. Can you take a look at this photo and come up with Kentucky's State Fruit?

Answer: Blackberry

In 200 Kentucky named the blackberry as the State Fruit. This fruit is a significant source of vitamins K and C. It is a high fiber fruit that is used in cooking desserts such as blackberry pie and for making blackberry wine.
4. The largemouth bass is the State Fish of Kentucky.

Answer: False

The Spotted bass was named the State Fish of Kentucky in 2005. It has a much smaller mouth than the large mouth bass. This is a fish that is popular in fly-fishing. It is a common fish used in the State Fish Fries.
5. The official state rock for Kentucky is which of these?

Answer: Kentucky Agate

Kentucky agate is a rare form of agate found within the State of Kentucky. It comes in many colors and is very hard.
6. What is the State Butterfly of Kentucky?

Answer: Viceroy butterfly

In 1990 the Viceroy butterfly was named the State Butterfly of Kentucky. It is a black and orange butterfly that many people mistake for the Monarch butterfly. They feed on milkweed and thistle.
7. What is the official State Beverage of Kentucky?

Answer: Milk

Milk is the State Beverage of Kentucky. Bourbon is made in Kentucky but in 2006 milk was named the Official State Beverage. All of these drinks are popular in Kentucky.

The photo is of Johannes Vermeer's "The Milkmaid".
8. The Official State Song of Kentucky is "My Old Kentucky Home".

Answer: True

This ballad was voted the State Song of Kentucky in 1928. It was written by Stephen Foster in 1852 and was a protest of slavery. It became very popular when it was written and has remained popular ever since. It is depicted on the back of the Kentucky State Quarter.
9. What breed of equine is the State Horse of Kentucky?

Answer: Thoroughbred

The Thoroughbred is a race horse that is world famous for its spirit and agility. It is also known for its amazing speed. It is a breed that is also known for its myriad of health problems. Included are bleeding lungs, small hearts, and low fertility.
10. What is the Official State mineral of Kentucky?

Answer: Coal

There are many types of coal. All are fossil fuels. Coal mining has been an occupation in Kentucky for years. This is due to the large seams of coal found within the state.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us