FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Best of Seattle
Quiz about The Best of Seattle

The Best of Seattle Trivia Quiz


Welcome to my hometown, one of the biggest cities in the northwest! Whether it's coffee, or the Space Needle, find out what makes this city one of the greatest!

A multiple-choice quiz by kkoala87. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States U-W
  8. »
  9. Washington

Author
kkoala87
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
191,612
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1885
Last 3 plays: Guest 50 (7/10), JanIQ (5/10), Guest 24 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who became the mayor of Seattle in 2002? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the airport you'd most likely fly into if you were to visit Seattle? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these is NOT an exhibit at the Woodland Park Zoo? Hint


Question 4 of 10
4. The Seattle Aquarium has an exhibit featuring a 400,000 gallon tank.


Question 5 of 10
5. When it was built for the World's Fair in 1962, the Space Needle was the tallest building west of the Mississippi.


Question 6 of 10
6. Where did the Seattle Mariners play for their 2004 season? Hint


Question 7 of 10
7. How many acres does the Pike Place Market cover? Hint


Question 8 of 10
8. Which museum is NOT located in Seattle? Hint


Question 9 of 10
9. Starbuck's opened its first location next to the Space Needle in 1971.


Question 10 of 10
10. And lastly, what is the body of water in Seattle that also happens to be where the famous billionaire Bill Gates resides next to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 50: 7/10
May 23 2024 : JanIQ: 5/10
Apr 30 2024 : Guest 24: 6/10
Apr 29 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 21 2024 : Guest 76: 6/10
Apr 13 2024 : Guest 67: 6/10
Apr 10 2024 : Guest 50: 6/10
Apr 07 2024 : Guest 81: 5/10
Apr 04 2024 : Guest 216: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who became the mayor of Seattle in 2002?

Answer: Greg Nickels

He took office in 2002 and became the 51st mayor of the city.
2. What is the name of the airport you'd most likely fly into if you were to visit Seattle?

Answer: SeaTac International Airport

Considered the "Gateway to the Northwest," the SeaTac airport is situated in between Seattle and Tacoma, another major Washington city.
3. Which of these is NOT an exhibit at the Woodland Park Zoo?

Answer: Desert Dome

The Butterflies and Blooms exhibit features butterflies and plants from around the world, and is open seasonally. The Jaguar Cove is a new addition to the zoo, as is the Banyan Wilds.
4. The Seattle Aquarium has an exhibit featuring a 400,000 gallon tank.

Answer: True

Tunnels lead to a domed room that gives you a 360-degree view. It's like being in the ocean yourself!
5. When it was built for the World's Fair in 1962, the Space Needle was the tallest building west of the Mississippi.

Answer: True

It takes 41 seconds to ride the elevator to the top to the observation deck at 520 feet, where you can get a panoramic view of the entire city.
6. Where did the Seattle Mariners play for their 2004 season?

Answer: Safeco Field

Located in downtown Seattle, next to the Seahawks stadium, this has been the home of the Mariners since the Kingdome was imploded.
7. How many acres does the Pike Place Market cover?

Answer: 9 acres

The Pike Place Market began on August 17th, 1907 and continues to be one of Seattle's most famous landmarks nearly a century later.
8. Which museum is NOT located in Seattle?

Answer: Seattle Wax Museum

Experience Music Project, more commonly known as EMP, is a museum dedicated to Jimi Hendrix. The Science Fiction Museum is new and takes people through exhibits from "Star Trek" to "The Jetsons" and "The Matrix." The Museum of Flight takes you through the history of airplanes and flying, and includes one of the older Air Force Ones.
9. Starbuck's opened its first location next to the Space Needle in 1971.

Answer: False

The first Starbucks actually opened in the Pike Place Market in 1971 and in 2004, there were approx. 7,600 Starbucks locations around the world.
10. And lastly, what is the body of water in Seattle that also happens to be where the famous billionaire Bill Gates resides next to?

Answer: Lake Washington

This is a beautiful lake where many water activities take place. I hope you enjoyed my Seattle quiz!
Source: Author kkoala87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us