FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Washington State
Quiz about Washington State

States Quiz: Washington State | 10 Questions


How well do you know my home state of Washington? Some of these are pretty hard. Try not to use an atlas.

A multiple-choice quiz by tubagirl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States U-W
  8. »
  9. Washington

Author
tubagirl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,552
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4359
Last 3 plays: Guest 67 (8/10), cms4613 (6/10), RedHook13 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Name the body of water directly west of Seattle. Hint


Question 2 of 10
2. What is the highest mountain in Washington? Hint


Question 3 of 10
3. What is the body of water directly to the east of downtown Seattle? Hint


Question 4 of 10
4. What year did Mount Saint Helens erupt? Hint


Question 5 of 10
5. What is the river that makes up most of Washington's southern border? Hint


Question 6 of 10
6. Name the city on the Canadian side of the Strait of Juan de Fuca. Hint


Question 7 of 10
7. Where is Washington State University located? Hint


Question 8 of 10
8. What is the mountain range running north-south through the middle of the state? Hint


Question 9 of 10
9. These three towns make up the 'Tri-Cities' area. Hint


Question 10 of 10
10. Which of these towns is on an island? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 67: 8/10
Apr 13 2024 : cms4613: 6/10
Apr 11 2024 : RedHook13: 9/10
Apr 07 2024 : Guest 81: 9/10
Apr 05 2024 : Guest 184: 4/10
Apr 04 2024 : Guest 216: 10/10
Apr 04 2024 : Guest 204: 9/10
Mar 25 2024 : Guest 50: 6/10
Mar 24 2024 : bigsouthern: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the body of water directly west of Seattle.

Answer: Puget Sound

2. What is the highest mountain in Washington?

Answer: Mt. Rainier

Mt Rainier: 14,410... Mt. Baker: 10,778... Mt. Olympus: 7,965... Mt. St. Helens: 8,366
3. What is the body of water directly to the east of downtown Seattle?

Answer: Lake Washington

4. What year did Mount Saint Helens erupt?

Answer: 1980

Friends say that there was ash covering their house and car 350 miles away.
5. What is the river that makes up most of Washington's southern border?

Answer: Columbia River

The Columbia also cuts through the middle of the state, and is dammed in many places, providing electricity for a huge area.
6. Name the city on the Canadian side of the Strait of Juan de Fuca.

Answer: Victoria

A beautiful city, on Vancouver island. Almost feels like you're in England. I saw the Queen of England there...
7. Where is Washington State University located?

Answer: Pullman

Pullman has WSU (pronounced and often spelled Wazzu) Seattle has University of Washington (UW), Spokane (actually Cheney, just to the south) has Eastern Washington University, and Bellingham has Western Washington University.
8. What is the mountain range running north-south through the middle of the state?

Answer: Cascade Mountains

The Cascades are in Washington and Oregon, the Olympics are in Washington, on the Olympic Peninsula (my home!), the Coast Range is in Oregon and California, and the Rockies stretch from Canada to Mexico.
9. These three towns make up the 'Tri-Cities' area.

Answer: Richland, Pasco, and Kennewick

The Tri-cities are where most of the people who worked for Hanford Nuclear Site live. Too bad it's downwind of the plant....
10. Which of these towns is on an island?

Answer: Oak Harbor

Oak Harbor is on the beautiful Whidbey Island. There's only one bridge off the island, over Deception Pass. Otherwise, you take a ferry to Everett or Port Townsend.
Source: Author tubagirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us