FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Washington State Counties
Quiz about Washington State Counties

Washington State Counties Trivia Quiz


This is my quiz about the counties of Washington State. If some cities are listed then tell what county those cities are in. Good Luck.

A multiple-choice quiz by kaneswwe. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States U-W
  8. »
  9. Washington

Author
kaneswwe
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
157,756
Updated
Jan 15 23
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1401
Last 3 plays: Guest 216 (11/15), Guest 204 (10/15), Guest 73 (9/15).
- -
Question 1 of 15
1. The Washington State capital is in what county? Hint


Question 2 of 15
2. In which county do you find Wenatchee, Leavenworth, and Cashmere? Hint


Question 3 of 15
3. Bellingham and Mount Baker are in what county? Hint


Question 4 of 15
4. Tacoma is in which county? Hint


Question 5 of 15
5. True or False: Pullman is in Whitman County


Question 6 of 15
6. What two counties are the Tri Cities in? (Pasco, Richland, and Kennewick) Hint


Question 7 of 15
7. Spokane is in which county?

Answer: (One Word)
Question 8 of 15
8. Some Washington counties are named after U.S. presidents. Which of these counties is not a real Washington county? Hint


Question 9 of 15
9. In what county are the cities Raymond, South Bend and Long Beach? Hint


Question 10 of 15
10. Which Washington county is the only one to have 100% coastal boundaries? Hint


Question 11 of 15
11. True or False: Okanogan is the largest county is Washington?


Question 12 of 15
12. In what county are the cities Monroe, Everett, and Marysville? Hint


Question 13 of 15
13. What county is home to the big city of Seattle?

Answer: (One Word)
Question 14 of 15
14. The Grand Coulee Dam is a popular tourist attraction. The Grand Coulee Dam is located in how many Washington counties? Hint


Question 15 of 15
15. Mount Rainier is a major attraction in Washington. What county is it in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 04 2024 : Guest 216: 11/15
Apr 04 2024 : Guest 204: 10/15
Apr 02 2024 : Guest 73: 9/15
Mar 21 2024 : Guest 73: 13/15
Feb 25 2024 : Guest 76: 8/15
Feb 22 2024 : Guest 205: 9/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Washington State capital is in what county?

Answer: Thurston

The capital of Washington is Olympia and is located on the northwestern side of Thurston.
2. In which county do you find Wenatchee, Leavenworth, and Cashmere?

Answer: Chelan

Chelan is named after its big and famous lake in Central Washington.
3. Bellingham and Mount Baker are in what county?

Answer: Whatcom

Mount Baker is one of the major tourist attractions for winter sports in Washington.
4. Tacoma is in which county?

Answer: Pierce

Tacoma looks as if it is in Thurston county, but it is really in Pierce. Tacoma is home of the AAA baseball team called the Tacoma Raniers.
5. True or False: Pullman is in Whitman County

Answer: True

Pullman is the home to WSU, a major University in Washington.
6. What two counties are the Tri Cities in? (Pasco, Richland, and Kennewick)

Answer: Benton and Franklin

Two of the Tri cities(Kennewick and Richland) are in Benton and the other one(Pasco) is in Franklin. Tri cities are a major residential area in Eastern Washington.
7. Spokane is in which county?

Answer: Spokane

One of the few cities in which the name of the county was named after its major city. Spokane is one of the biggest cities in Washington.
8. Some Washington counties are named after U.S. presidents. Which of these counties is not a real Washington county?

Answer: Roosevelt

Most of the counties named after presidents are on the eastern side of Washington. Roosevelt had a lake named after him in Washington.
9. In what county are the cities Raymond, South Bend and Long Beach?

Answer: Pacific

Pacific county is of course, on the Pacific Ocean coast of Washington. There are many bays and capes along this county including Cape Disappointment and Willapa Bay.
10. Which Washington county is the only one to have 100% coastal boundaries?

Answer: San Juan

San Juan is also the smallest county is Washington. There are many Islands in the San Juan with Spanish names such as Orcas Island, Camano, Fidalgo, Lopez, and Sucia.
11. True or False: Okanogan is the largest county is Washington?

Answer: True

Chelan is a close second largest, but Okanogan is the biggest. Okanogan is known for its great recreational areas such as Sunset Mountain.
12. In what county are the cities Monroe, Everett, and Marysville?

Answer: Snohomish

Snohomish is just north of King County. Everett's popular sports team is called the Everett Aquasox.
13. What county is home to the big city of Seattle?

Answer: King

Also home to other big ones like Bellevue, Auburn, and Burien, King county is also the most populated county is Washington. King is known for the Space Needle in Seattle.
14. The Grand Coulee Dam is a popular tourist attraction. The Grand Coulee Dam is located in how many Washington counties?

Answer: 3

It is on the border of three counties on the eastern side of Washington. These counties are Lincoln, Okanogan, and Grant counties. The Grand Coulee is one of the largest dams in the U.S. and is one of the many dams along the Columbia river.
15. Mount Rainier is a major attraction in Washington. What county is it in?

Answer: Pierce

It is the highest elevation in Washington. Some might mix this up with Mount Saint Helens which is in Skamania county.
Source: Author kaneswwe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us