FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Where Am I
Quiz about Where Am I

Where Am 'I'? Trivia Quiz


Places worldwide that begin with the letter I. How well do you know your I's? Play and find out.

A multiple-choice quiz by scsloth. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Alphabetical Places
  8. »
  9. Alphabetical Places H - M

Author
scsloth
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
76,587
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
5540
Last 3 plays: slay01 (18/20), LauraMcC (18/20), jeremygilbert (19/20).
- -
Question 1 of 20
1. What is the capital of Iceland? Hint


Question 2 of 20
2. Lake Urmia lies in which country? Hint


Question 3 of 20
3. The city of Incheon is located in which Far Eastern country? Hint


Question 4 of 20
4. What French-speaking country in West Africa is known in French as Cote d'Ivoire?

Answer: (Two Words)
Question 5 of 20
5. Ipswich is a town in which English county? Hint


Question 6 of 20
6. Izmit and Izmir are cities in which country? Hint


Question 7 of 20
7. Des Moines is the state capital of which American state? Hint


Question 8 of 20
8. What 'I' is an island in the Balearics?

Answer: (must begin with I)
Question 9 of 20
9. The Isle of Wight lies in which body of water off the English coast? Hint


Question 10 of 20
10. Which island nation does NOT lie in the Indian Ocean? Hint


Question 11 of 20
11. The Inguri river is in which former Soviet country? Hint


Question 12 of 20
12. Which of the following cities is NOT in India? Hint


Question 13 of 20
13. Isla La Tortuga lies off which South American country? Hint


Question 14 of 20
14. The town of Invercargill is situated on which island of New Zealand? North or South?

Answer: (One Word)
Question 15 of 20
15. Of the four American states that begin with the letter 'I', which is furthest west? Hint


Question 16 of 20
16. Innsbruck is a popular European skiing destination in which country? Hint


Question 17 of 20
17. The island of Ischia is closest to which Italian city? Hint


Question 18 of 20
18. Iraq is on which continent? Hint


Question 19 of 20
19. Most of the Golan Heights are occupied by which country?

Answer: (One Word)
Question 20 of 20
20. The Itaipu Dam is situated near the border of Brazil and which other country? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 02 2024 : slay01: 18/20
Jan 29 2024 : LauraMcC: 18/20
Jan 06 2024 : jeremygilbert: 19/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital of Iceland?

Answer: Reykjavik

Iceland joined the UN in 1946.
2. Lake Urmia lies in which country?

Answer: Iran

The Iran-Iraq War took place between 1980 and 1990.
3. The city of Incheon is located in which Far Eastern country?

Answer: South Korea

Main resources of South Korea include tungsten, graphite and molybdenum.
4. What French-speaking country in West Africa is known in French as Cote d'Ivoire?

Answer: Ivory Coast

Ivory Coast covers an area of 322,463 sq km.
5. Ipswich is a town in which English county?

Answer: Suffolk

Suffolk is in the East Anglia area of England.
6. Izmit and Izmir are cities in which country?

Answer: Turkey

The currency of Turkey is the Turkish Lira.
7. Des Moines is the state capital of which American state?

Answer: Iowa

Iowa has 5 House of Congress representatives.
8. What 'I' is an island in the Balearics?

Answer: Ibiza

The Balearic Islands; which belong to Spain; are Ibiza, Majorca, Minorca and Formentera.
9. The Isle of Wight lies in which body of water off the English coast?

Answer: English Channel

The French know the English Channel as La Manche.
10. Which island nation does NOT lie in the Indian Ocean?

Answer: Dominica

Dominica is a small island country in the Caribbean Sea.
11. The Inguri river is in which former Soviet country?

Answer: Georgia

The capital of Georgia is Tbilisi.
12. Which of the following cities is NOT in India?

Answer: Lahore

Lahore is in neighbouring Pakistan.
13. Isla La Tortuga lies off which South American country?

Answer: Venezuela

The currency of Venezuela is the Bolivar.
14. The town of Invercargill is situated on which island of New Zealand? North or South?

Answer: South

English and Maori are both official languages in New Zealand.
15. Of the four American states that begin with the letter 'I', which is furthest west?

Answer: Idaho

Idaho borders Canada, Oregon, Montana, Utah, Wyoming, Nevada and Washington.
16. Innsbruck is a popular European skiing destination in which country?

Answer: Austria

The official language of Austria is German.
17. The island of Ischia is closest to which Italian city?

Answer: Naples

The national holiday of Italy is 2 June.
18. Iraq is on which continent?

Answer: Asia

The capital of Iraq is Baghdad.
19. Most of the Golan Heights are occupied by which country?

Answer: Israel

Main exports of Israel include diamonds and textiles.
20. The Itaipu Dam is situated near the border of Brazil and which other country?

Answer: Paraguay

Thanks for playing!
Source: Author scsloth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us