FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Band of Brothers We Stand Alone Together  Pt2
Quiz about Band of Brothers We Stand Alone Together  Pt2

"Band of Brothers": We Stand Alone Together, Pt.2 Quiz


This is Part 2 on the documentary that all of Easy Company fans should see at least once. The information is based on the special DVD included with the "Band of Brothers" DVD box-set. Enjoy!

A multiple-choice quiz by bertallica. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. World War II
  8. »
  9. World War II for Experts

Author
bertallica
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
141,573
Updated
Jun 09 23
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
6 / 15
Plays
1512
Last 3 plays: Guest 174 (6/15), Guest 1 (9/15), Guest 96 (5/15).
- -
Question 1 of 15
1. What were the two code words that the American soldiers used to identify themselves?

Answer: (Two Words linked by and - three words in all)
Question 2 of 15
2. What beach were the four 105 mm cannons firing onto? Hint


Question 3 of 15
3. How far away from the beach were the 105 mm guns? Hint


Question 4 of 15
4. What was the name of the farm that the 105's were shooting from?

Answer: (Two Words)
Question 5 of 15
5. After 33 days in Normandy, how many men had Easy Company lost? Hint


Question 6 of 15
6. Who traveled to Edinburgh, Scotland to get tattoos?

Answer: (Last Names linked by and - three words)
Question 7 of 15
7. How many holes did James Alley have in his body after he got hit with a German grenade? Hint


Question 8 of 15
8. What was the nickname of the road that Easy crossed going from Holland to the Rhine River?

Answer: (Two Words)
Question 9 of 15
9. How many men from Easy Company lost their lives in Holland? Hint


Question 10 of 15
10. The Battle of the Bulge was the largest engagement of the US Army on the Western Front during WWII.


Question 11 of 15
11. How many U.S. soldiers fought in the Battle of the Bulge? Hint


Question 12 of 15
12. What was 1/3 of the casualties due to?

Answer: (One Word)
Question 13 of 15
13. How many men did Easy Company lose in Bastogne? Hint


Question 14 of 15
14. What is the small town in the Bavarian Alps where Hitler's "Eagles' Nest" was located and where Hitler had hoped to make a 'last ditch stand' against the Allied forces? Hint


Question 15 of 15
15. What happened on November 30, 1945? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Guest 174: 6/15
May 06 2024 : Guest 1: 9/15
Apr 25 2024 : Guest 96: 5/15
Mar 26 2024 : Guest 69: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What were the two code words that the American soldiers used to identify themselves?

Answer: Flash, Thunder

If you would hear something and didn't know if it was a German or an American you would yell "Flash". It it yelled "Thunder" back, you would know it was an American. If you heard no reply, you would start shooting. 1st Lt. Frederick T. 'Moose' Heyliger, who took over for Captain Winters in Easy company, was shot by a nervous sentry because he didn't say thunder fast enough.
2. What beach were the four 105 mm cannons firing onto?

Answer: Utah

The 105's were zeroed in on Utah beach giving the landing forces a heck of a time trying to gain ground on the beach.
3. How far away from the beach were the 105 mm guns?

Answer: 3 miles

These guns have an extraordinary range as well as accuracy.
4. What was the name of the farm that the 105's were shooting from?

Answer: Brecourt Manor

The Allied Forces thought they new where every hill, hedge row and building were in Normandy, as well as the German Forces. These 105 mm guns at Brecourt Manor were unknown to the Allies Forces and needed to be taken out.
5. After 33 days in Normandy, how many men had Easy Company lost?

Answer: 65

After the 33 days in Normandy, Easy and the 101st Airborne returned to England to heal their wounds. Soon they would be off to Holland, and take part in Operation Market Garden.
6. Who traveled to Edinburgh, Scotland to get tattoos?

Answer: Martin and Guarnere

They thought that because Easy Company lost 50% of their men in the first 33 days, they would not be going home alive, so why not get a tattoo?
7. How many holes did James Alley have in his body after he got hit with a German grenade?

Answer: 32

James Alley heard the words "live grenade" and realized that it was a grenade that had just hit his helmet. He turned his head but couldn't get far enough away before it blew apart the left side of his body. Alley survived.
8. What was the nickname of the road that Easy crossed going from Holland to the Rhine River?

Answer: Hell's Highway

Hell's Highway stretched from Eindhoven, through Nijmegen, to Arnhem.
9. How many men from Easy Company lost their lives in Holland?

Answer: 9

Easy Company would soon see much more carnage in the Battle of the Bulge.
10. The Battle of the Bulge was the largest engagement of the US Army on the Western Front during WWII.

Answer: True

Easy Company and the 101st Airborne got the tar beaten out of them at the Bulge. General Patton and his 3rd Army Division came and helped break through the German line. If you ask anybody from Easy or the 101st, they didn't need to be rescued.
11. How many U.S. soldiers fought in the Battle of the Bulge?

Answer: 600,000

600,000 Americans fought gallantly in the Battle of the Bulge, alongside another 140,000+ Allied soldiers.
12. What was 1/3 of the casualties due to?

Answer: Frostbite

The winter that the Allied forces spent in Belgium and Holland, especially Bastogne, was the coldest winter on record for that region. Of course when you don't have proper clothing, frostbite is your worst enemy.
13. How many men did Easy Company lose in Bastogne?

Answer: 15

This number is surprisingly low. It is still a shame that they lost 15 men, but it could have been a lot worse.
14. What is the small town in the Bavarian Alps where Hitler's "Eagles' Nest" was located and where Hitler had hoped to make a 'last ditch stand' against the Allied forces?

Answer: Berchtesgaden

This is probably the only town where everyone was a Nazi. This was also the home to Hitler's most prized posession: a private retreat high in the Alps called "The Eagles' Nest".
15. What happened on November 30, 1945?

Answer: Easy Company no longer existed

After the war ended, Easy Company no longer existed. However, it still exists in the hearts of the men of Easy Company.
Source: Author bertallica

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us