Quiz about General History
Quiz about General History

How much do you know about General History? | Quiz


These questions about history start out simple, get harder, and end up quite difficult. I hope you enjoy this quiz learn a few things.

A multiple-choice quiz by buguru. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. World History

Author
buguru
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,624
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
14741
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: pointparkchic (8/15), Jessica337 (11/15), Guest 24 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which British queen ruled from 1837 to 1901? Hint

Victoria
Elizabeth
Elizabeth II
Mary

2. In 622 AD, Mohammed and his followers fled to Medina from which city? Hint

Chicago
Mecca
London
Jakarta

3. By what name was WWI identity Baron Manfred von Richthofen better known? Hint

The Flying Ace
The Red Baron
The Killer Wasp
The Master

4. Which student of Aristotle became king of Macedonia in 332 BC and conquered almost all of Persia? Hint

Alexander the Great
William of Normandy
Attila the Hun
Mark Anthony

5. What structure, built between 122 AD and 138 AD, was designed to protect the Roman province of Britain? Hint

The Great Canals
The Maginot Line
The 12 Fortresses
Hadrian's Wall

6. Which American president gave the Gettysburg Address in 1863? Hint

Ulysses S Grant
Abraham Lincoln
James K Polk
Thomas Jefferson

7. Which middle-eastern nation, upon its formation in 1948, immediately found itself at war with its neighbours? Hint

Iraq
Jordan
Lebanon
Israel

8. Who was named 'The Great Liberator' because he helped to free much of South America from Spanish rule? Hint

Simon Bolivar
Che Guevara
Bernardo O'Higgins
Fidel Castro

9. How long did it take the Titanic to sink, after hitting the iceberg on April 14, 1912? Hint

Four hours exactly
One hour, fifty minutes
Two hours, forty minutes
Six hours, fifteen minutes

10. While Neil Armstrong and Buzz Aldrin were on the moon, who was in the command module? Hint

Michael Collins
Jim Lovell
John Glenn
Eugene Cernan

11. In which country did the Bay of Pigs invasion occur? Hint

Grenada
Nicaragua
Cuba
El Salvador

12. Who was the captain who got kicked off the Bounty in 1787, and who later became governor of New South Wales from 1806 to 1808? Hint

William Bligh
John Hunter
Fletcher Christian
Arthur Philip

13. In 1971, Idi Amin led a military coup in which country? Hint

Uganda
Iceland
Papua New Guinea
Uruguay

14. What was the name of the ship that was sunk by French agents in Auckland Harbour in the mid 1980s? Hint

Young Adventurer
Red October
Rainbow Warrior
HMS Olympia

15. Who ruled Byzantium from 527 AD to 565 AD? Hint

Justinian
Ottoman I
Maximanius
Kemal Ataturk


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which British queen ruled from 1837 to 1901?

Answer: Victoria

Interestingly, Elizabeth I, Victoria and Elizabeth II are all among the longest-serving English monarchs. Elizabeth I reigned for 45 years, Victoria for 63-and-a-bit, and Elizabeth II became queen in 1952.
2. In 622 AD, Mohammed and his followers fled to Medina from which city?

Answer: Mecca

He returned to Mecca with a large army a number of years later, and took it without too much trouble. Mecca is now the pilgramage destination for Muslims.
3. By what name was WWI identity Baron Manfred von Richthofen better known?

Answer: The Red Baron

The Red Baron shot down an incredible 80 enemy planes before he himself was shot out of the skies. Exactly who was responsible for downing his plane is still debated today.
4. Which student of Aristotle became king of Macedonia in 332 BC and conquered almost all of Persia?

Answer: Alexander the Great

Alexander just kept on conquering until he died in his early thirties from exhaustion. He named a number of cities after himself as he went.
5. What structure, built between 122 AD and 138 AD, was designed to protect the Roman province of Britain?

Answer: Hadrian's Wall

The wall was designed at keeping invaders from the north out of Roman territory. It is possible to visit parts of the wall today.
6. Which American president gave the Gettysburg Address in 1863?

Answer: Abraham Lincoln

Delivered in the middle of the civil war, this is one of the most frequently memorized speeches of all time.
7. Which middle-eastern nation, upon its formation in 1948, immediately found itself at war with its neighbours?

Answer: Israel

The surrounding states were all Arab nations. In its essentials the conflict between Arabs and Jews in the region went back to the early 1920s and continues today.
8. Who was named 'The Great Liberator' because he helped to free much of South America from Spanish rule?

Answer: Simon Bolivar

Bolivia was named after this extraordinary man.
9. How long did it take the Titanic to sink, after hitting the iceberg on April 14, 1912?

Answer: Two hours, forty minutes

The Titanic hit the iceberg at 11:40 pm on April 14. It sank at 2:20 am on April 15 - a total of two hours and forty minutes.
10. While Neil Armstrong and Buzz Aldrin were on the moon, who was in the command module?

Answer: Michael Collins

An integral part of a successful mission, Collins deserves to be more famous than he is. Interestingly, Collins shares his name with a famous Irish revolutionary.
11. In which country did the Bay of Pigs invasion occur?

Answer: Cuba

The US was uneasy with a communist presence so close to its shores. The invasion by 1500 or so anti-communists failed miserably.
12. Who was the captain who got kicked off the Bounty in 1787, and who later became governor of New South Wales from 1806 to 1808?

Answer: William Bligh

Fletcher Christian was the man who led the mutiny on the Bounty. Arthur Philip was the first Governor of NSW, and John Hunter was another governor of the early colony.
13. In 1971, Idi Amin led a military coup in which country?

Answer: Uganda

He ousted President Milton Obote.
14. What was the name of the ship that was sunk by French agents in Auckland Harbour in the mid 1980s?

Answer: Rainbow Warrior

Greenpeace had been biting at the heels of the French for too long, so the French took action. Nobody was supposed to die in the sabotage, but one person did.
15. Who ruled Byzantium from 527 AD to 565 AD?

Answer: Justinian

Maximanius was a bishop during Justinian's reign. Kemal Ataturk is the founder of modern-day Turkey. The Ottoman empire ruled that part of the world up until the end of WWI.
Source: Author buguru

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 07 2022 : pointparkchic: 8/15
Dec 07 2022 : Jessica337: 11/15
Dec 07 2022 : Guest 24: 10/15
Dec 06 2022 : Guest 75: 7/15
Dec 06 2022 : Guest 107: 6/15
Dec 03 2022 : Jamesy6470: 14/15
Dec 02 2022 : Guest 207: 13/15
Dec 02 2022 : Timlotus: 14/15
Dec 01 2022 : Guest 41: 0/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series 15 Quizzes with 15 Questions:

Some quizzes which contain 15 questions

  1. Johnny Cash Average
  2. Tennessee Towns and Cities in Song Average
  3. The Biblical Story of Ruth Average
  4. Who's Buried in Grant's Tomb? Average
  5. Old Time Hymns Average
  6. Presidential Final Words Average
  7. Tabloid Bible Headlines Average
  8. PKs (Preachers' Kids) Who Made a Difference Easier
  9. United States Secretaries of War Average
  10. Tennessee Tuxedo and his Tales Average
  11. A Song About a Woman Very Easy
  12. An Intriguing Potpourri Average

12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us