FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Texas History Dates
Quiz about Texas History Dates

Texas History Dates Trivia Quiz


I'll give you the event, and you give me the date.

A multiple-choice quiz by aekindred. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. States & Cities
  8. »
  9. Texas

Author
aekindred
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,295
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1772
- -
Question 1 of 10
1. The founding of San Antonio? Hint


Question 2 of 10
2. Battle of the Alamo? Hint


Question 3 of 10
3. Discovery of oil at Spindletop? Hint


Question 4 of 10
4. The John F. Kennedy assassination? Hint


Question 5 of 10
5. Battle of Gonzales? Hint


Question 6 of 10
6. Jim 'Pa' Ferguson was impeached as Governor of Texas? Hint


Question 7 of 10
7. A major hurricane destroys Galveston? Hint


Question 8 of 10
8. Battle of San Jacinto? Hint


Question 9 of 10
9. Texas admitted to the Union? Hint


Question 10 of 10
10. George W. Bush elected as President and Alex Rodriguez signed by Rangers? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The founding of San Antonio?

Answer: 1718

San Antonio was a halfway point for missionaries on their trip from Mexico City to the East Texas missions.
2. Battle of the Alamo?

Answer: 1836

This battle was the ultimate motivator for Texan forces.
3. Discovery of oil at Spindletop?

Answer: 1901

4. The John F. Kennedy assassination?

Answer: 1963

This happened on November 22nd in Dallas.
5. Battle of Gonzales?

Answer: 1835

This battle started the Texas Revolution.
6. Jim 'Pa' Ferguson was impeached as Governor of Texas?

Answer: 1917

His wife later ran for Governor and won. She was really a puppet Governor for Jim.
7. A major hurricane destroys Galveston?

Answer: 1900

Galveston was on its way to becoming a major city (economically) in Texas. It never really recovered.
8. Battle of San Jacinto?

Answer: 1836

Most battles of the Texan Revolution were fought in 1836. This one ended it.
9. Texas admitted to the Union?

Answer: 1845

Texas was in major debt when it became part of the United States.
10. George W. Bush elected as President and Alex Rodriguez signed by Rangers?

Answer: 2000

A great year for most Texans.
Source: Author aekindred

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Texas! Tough
2. Keeping Waco Wacky Tough
3. Legends of the Alamo Tough
4. Remember the Alamo Average
5. I Left My Heart In San Antonio Average
6. The Texas City Disaster Tough
7. Texas Is Revolutionary! Average
8. Sam Houston Average
9. Texas History Very Difficult
10. General Texas History Tough
11. Texas and the Civil War Tough
12. Remember the Alamo! Tough

7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us