FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Texas History
Quiz about Texas History

Texas History Trivia Quiz


This quiz is for all Texas History buffs out there. Good Luck!

A multiple-choice quiz by aekindred. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. States & Cities
  8. »
  9. Texas

Author
aekindred
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,111
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2775
Last 3 plays: Guest 73 (2/10), Guest 96 (1/10), Guest 24 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Nickname given to Sam Houston by the Cherokee Indians was _____________. Hint


Question 2 of 10
2. Which Spanish explorer took over for DeSoto and explored much of east Texas? Hint


Question 3 of 10
3. Who wrote the Texas Declaration of Independence? Hint


Question 4 of 10
4. Which Texas hero was arrested and sent to prison in Mexico city? Hint


Question 5 of 10
5. Santa Anna was one of the first to introduce this to the United States? Hint


Question 6 of 10
6. The Davis guards, who fought in Texas during the Civil War, were from what country? Hint


Question 7 of 10
7. Which Texas Revolution battle featured a cannon with the words 'Come and Take It' attached? Hint


Question 8 of 10
8. How did Stephen F. Austin die? Hint


Question 9 of 10
9. Which Texas leader attended Transylvania University? Hint


Question 10 of 10
10. Which hero of The Alamo was wanted for murder in South Carolina? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 04 2024 : Guest 73: 2/10
Jun 22 2024 : Guest 96: 1/10
Jun 22 2024 : Guest 24: 2/10
Jun 10 2024 : Guest 38: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 98: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Nickname given to Sam Houston by the Cherokee Indians was _____________.

Answer: Black Raven

Sam Houston ran away from home to live with the Cherokees.
2. Which Spanish explorer took over for DeSoto and explored much of east Texas?

Answer: Moscoso

DeSoto died of a high fever at the Mississippi River. Luis Moscoso assumed command.
3. Who wrote the Texas Declaration of Independence?

Answer: Childress

4. Which Texas hero was arrested and sent to prison in Mexico city?

Answer: Stephen Austin

Austin was released from the clutches of the Mexican government on Christmas Day.
5. Santa Anna was one of the first to introduce this to the United States?

Answer: chewing gum

Santa Anna would often chew on a rubbery substance called chicle. Flavor was later added to create chewing gum.
6. The Davis guards, who fought in Texas during the Civil War, were from what country?

Answer: Ireland

The Davis Guards protected the Sabine river in the Battle of Sabine Pass.
7. Which Texas Revolution battle featured a cannon with the words 'Come and Take It' attached?

Answer: Gonzales

The cannon was only 21 inches!
8. How did Stephen F. Austin die?

Answer: pneumonia

Stephen's father, Moses Austin, also died of pneumonia.
9. Which Texas leader attended Transylvania University?

Answer: Stephen Austin

Transylvania University was in Kentucky. Austin studied to be a lawyer.
10. Which hero of The Alamo was wanted for murder in South Carolina?

Answer: William Travis

Travis left his wife and sons after allegedly murdering a black man in South Carolina.
Source: Author aekindred

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us