Quiz about Beers of the World
Quiz about Beers of the World

Beers of the World Trivia Quiz


This is a geographical beer quiz. I'll name the beer, you name the country. 25 questions, multiple choice, have fun!

A multiple-choice quiz by gamemaker. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Wines, Beers and Spirits
  8. »
  9. Beers

Author
gamemaker
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,584
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
11 / 25
Plays
2814
Last 3 plays: Guest 82 (7/25), Guest 99 (15/25), Guest 216 (8/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Beck's Hint

Germany
Holland
Belgium
Canada

2. Victoria Bitter Ale Hint

England
Australia
Canada
New Zealand

3. Harp Lager Hint

Wales
England
Ireland
Scotland

4. Polar Pilsner Beer Hint

Iceland
Venezuela
Canada
South Africa

5. Zywiec Hint

Switzerland
Slovenia
Germany
Poland

6. Awooyo Special Hint

New Zealand
Indonesia
Australia
Togo

7. OB Lager Hint

Singapore
Germany
Wales
Korea

8. Presidente Pilsener Hint

Mexico
Dominican Republic
Chile
Peru

9. Efes Pilsener Premium Beer Hint

Turkey
Greece
France
Portugal

10. Dragon Stout Hint

Japan
Singapore
Jamaica
China

11. Crooked Island Ale Hint

Canada
New Zealand
England
Hong Kong

12. Aass Classic Hint

England
Sweden
Norway
Belgium

13. Tiger Hint

India
Singapore
China
Canada

14. Royal Kale Export Beer Hint

Hong Kong
New Zealand
Tonga
Wales

15. Singha Lager Hint

India
Brazil
Singapore
Thailand

16. Staropramen Hint

Slovenia
Belgium
Holland
Czech Republic

17. McEwan's Export India Pale Ale Hint

Scotland
India
Canada
South Africa

18. Samichlaus Bier (the original, not the Austrian one) Hint

Germany
Switzerland
Belgium
Denmark

19. Royal Extra Stout Hint

Jamaica
Hong Kong
Trinidad
India

20. Xingu Black Beer Hint

Peru
El Salvador
Mexico
Brazil

21. John Courage Amber Premium Beer Hint

Wales
England
Canada
Australia

22. Buzzard Breath Ale Hint

England
Scotland
Wales
Canada

23. Elephant Malt Liquor Hint

Holland
Kenya
India
Denmark

24. Boag's Premium Lager Hint

Canada
Australia
South Africa
Wales

25. Bohemia Beer Hint

Mexico
France
Germany
Belgium


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Beck's

Answer: Germany

Brewed and bottled by Beck and Company Brauerei, Bremen, Germany.
2. Victoria Bitter Ale

Answer: Australia

Brewed and bottled by Carlton and United Breweries, Ltd.
3. Harp Lager

Answer: Ireland

Harp is the consistent winner of the Gold-Medal and The International Monde Selection held annually in Europe.
4. Polar Pilsner Beer

Answer: Venezuela

It is sometimes said that Polar is the best Latin American beer found in the United States.
5. Zywiec

Answer: Poland

Zywiec beer has been made since 1856.
6. Awooyo Special

Answer: Togo

Bottles feature the Endangered Species Series of labels.
7. OB Lager

Answer: Korea

Brewed and bottled by the Oriental Brewery Co., Ltd., Seoul, Korea.
8. Presidente Pilsener

Answer: Dominican Republic

Brewed in Santo Domingo, Dominican Republic.
9. Efes Pilsener Premium Beer

Answer: Turkey

Efes Pilsen has taken its name from the ancient Ionian city of Ephesus, once the Roman capital of Asia.
10. Dragon Stout

Answer: Jamaica

Brewed and bottled by Desnoes and Geddes Ltd., Kingston, Jamaica.
11. Crooked Island Ale

Answer: Hong Kong

Brewed by the South China Brewing Company.
12. Aass Classic

Answer: Norway

Aass Brewery was established in 1834 and is the oldest brewery in Norway today.
13. Tiger

Answer: Singapore

British troops located in Malaysia during World War II drank Tiger beer.
14. Royal Kale Export Beer

Answer: Tonga

Bronze Medal Winner at the Australian International Beer Awards 1997 and 1998.
15. Singha Lager

Answer: Thailand

Brewed and bottled by the Boon Rawd Brewery Co., Ltd., Bangkok, Thailand.
16. Staropramen

Answer: Czech Republic

Staropramen has been brewed for 125 years and is Prague's favorite beer.
17. McEwan's Export India Pale Ale

Answer: Scotland

Brewed and bottled by Scottish and Newcastle Breweries PLC, Edinburgh, Scotland.
18. Samichlaus Bier (the original, not the Austrian one)

Answer: Switzerland

Brewed only once a year on December 6, Samichlaus Bier was patiently aged for a full eleven months before bottling. It was last brewed in 1997. The rights to the name and recipe are now owned by an Austrian brewery.
19. Royal Extra Stout

Answer: Trinidad

Royal Extra Stout - The Lion Stout. Brewed and Bottled by Carib Brewery, Champs Fleurs, Trinidad, West Indies.
20. Xingu Black Beer

Answer: Brazil

An all natural beer that is the fourth largest selling brand in the South American continent.
21. John Courage Amber Premium Beer

Answer: England

John Courage founded his first brewery in 1787, close to the Tower of London, and established an unrivaled reputation for quality beers.
22. Buzzard Breath Ale

Answer: Canada

Produced by Big Rock Brewery in Calgary.
23. Elephant Malt Liquor

Answer: Denmark

Brewed and bottled by the Carlsberg Breweries, Copenhagen, Denmark.
24. Boag's Premium Lager

Answer: Australia

Boag's Brewery is situated on the Esk River in Launceston, Tasmania.
25. Bohemia Beer

Answer: Mexico

Brewed and bottled by Cerveceria Cuauhtemoc, S. A. DE C. V. Monterrey, N. I. Mexico.
Source: Author gamemaker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 82: 7/25
Jan 25 2023 : Guest 99: 15/25
Jan 18 2023 : Guest 216: 8/25
Jan 14 2023 : comark2000: 25/25
Jan 13 2023 : Guest 73: 10/25
Dec 23 2022 : Guest 86: 11/25

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Beers Through The Years Average
2. Match the Beer to the Country No. 1 Average
3. Beer Very Difficult
4. Have A Drink On Me Average
5. Beer Here! Tough
6. Match the Beer to the Country No. 2 Tough
7. All About Beer Tough
8. Booze, aka Beer Very Difficult
9. Have Another Drink On Me Difficult
10. Hmmm ... Beer Very Difficult
11. European Beers Average
12. Ten Green Bottles Average

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us