Quiz about Eat Up
Quiz about Eat Up

Eat Up! Trivia Quiz


Vegetables should be part of one's daily diet as they are healthy for us. Let's see how much you know about these healthy stuffs.

A multiple-choice quiz by The_Rubiks. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Fruit and Vegetables
  8. »
  9. Vegetable Mixture

Author
The_Rubiks
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
398,049
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
314
Last 3 plays: Guest 24 (9/10), Verbonica (10/10), oyster1 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which green leafy vegetable was made popular by famous cartoon character Popeye? Hint

Kale
Cabbage
Kohlrabi
Spinach

2. Cannonball, Savoy, Napa, and Choy sum are the varieties of which vegetables? Hint

Cabbage
Cauliflower
Broccoli
Radish

3. Which of these vegetables is high in starch? Hint

Eggplant
Potato
Radish
Carrot

4. Which of the following vegetables is also the name of a sport? Hint

Squash
Asparagus
Leek
Artichoke

5. Which of the following is not a kind of mushroom? Hint

Shiitake
Oyster
Acorn
Cremini

6. Which vegetable has many layers and is guaranteed to make you cry?

Answer: (One Word)
7. White Icicle, Sparkler, and Cherry Belle are varieties of which vegetable? Hint

Leek
Radish
Cabbage
Potato

8. Which of the following vegetables is high in oxalate? Hint

Asparagus
Artichoke
Beets
Kale

9. We know that chilies are hot and spicy. But which compound makes them spicy? Hint

Capsaicin
Conspatin
Castapin
Capstaitin

10. Which of the following is actually a vegetable botanically? Hint

Peas
Tomato
Eggplant
Artichoke


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which green leafy vegetable was made popular by famous cartoon character Popeye?

Answer: Spinach

Spinach is a very healthy option for those who want to lose fat. Spinach is a green leafy veggie rich in iron, folate, manganese, copper, vitamin B3, and B6. You can light fry spinach in olive oil and add some egg whites to make a healthy diet with a good amount of protein.
2. Cannonball, Savoy, Napa, and Choy sum are the varieties of which vegetables?

Answer: Cabbage

Cannonball cabbage, also known as green cabbage, is the most popular cabbage variety. Napa cabbage has yellowish-green leaves and is a bit sweeter than other companions and is generally cultivated in Asian countries. The leaves of Savoy cabbage are looser bound than cannonball which gives it less shelf life than a cannonball cabbage.
3. Which of these vegetables is high in starch?

Answer: Potato

Potato is a starchy vegetable. It is a good source of simple carbohydrates and is rich in potassium, manganese, and iron. Potatoes can be eaten boiled, fried, or baked. It is a root vegetable hence grown underground.
4. Which of the following vegetables is also the name of a sport?

Answer: Squash

Squash is a vegetable as well as a sport. Squashes are botanically fruits but are considered vegetables from a cooking point of view. Squash is also a sport played with a ball and racquets.
5. Which of the following is not a kind of mushroom?

Answer: Acorn

Oyster mushroom is a kind of edible mushroom which was first cultivated in Germany. Cremini mushrooms are also edible and are a good source of vitamin B and help prevent heart diseases and inflammation. Shiitake mushrooms are usually consumed in Asia. Acorn is a kind of squash.
6. Which vegetable has many layers and is guaranteed to make you cry?

Answer: onion

Onions have a pungent smell and are known to make a person cry whoever cuts it. It is due to the presence of sulfur in onion, which reacts with water in our eyes to produce acid just like it happens during the production of acid rain. The acid irritates the eyes and we start crying.
7. White Icicle, Sparkler, and Cherry Belle are varieties of which vegetable?

Answer: Radish

White Icicle, Sparkler, and Cherry Belle are the varieties of radish. White Icicle has a pungent smell and is usually six to eight inches long. A Sparkler radish can be easily identified due to its bright red color and white tip. Cherry Belle is a round and red-colored radish from which it gets its name.
8. Which of the following vegetables is high in oxalate?

Answer: Beets

Beets are high in oxalates. Oxalates are known to cause kidney stones. To prevent oxalates stones in humans, one needs to have calcium with high oxalate foods. Oxalate binds with calcium during digestion and then is passed through stool. Kale, artichoke, and asparagus are low in oxalates hence can be enjoyed without any worry.
9. We know that chilies are hot and spicy. But which compound makes them spicy?

Answer: Capsaicin

Capsaicin is the compound responsible for making the chilies hot and spicy. They are responsible for the burning sensation when anyone eats it. It causes a burning sensation to the tissue with which it comes in contact. It is a mechanism of defense for these plants for not being eaten by anyone.
10. Which of the following is actually a vegetable botanically?

Answer: Artichoke

Eggplant, peas, and tomato all are botanically fruits and not vegetables. Fruits are those which have seeds and are developed from the ovary of a flower. Artichoke is a vegetable. Artichokes are low in fat and are a good source of folate and vitamin K and C.
Source: Author The_Rubiks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 24: 9/10
Jan 11 2023 : Verbonica: 10/10
Jan 04 2023 : oyster1: 8/10
Jan 04 2023 : Baldfroggie: 8/10
Dec 07 2022 : Guest 83: 4/10
Dec 04 2022 : Guest 211: 5/10

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us