Quiz about Eating your Greens
Quiz about Eating your Greens

Eating your Greens Trivia Quiz


Healthy eating can include eating many different types of green vegetables. This quiz is about a few of the leafy varieties.

A photo quiz by mlcmlc. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Fruit and Vegetables
  8. »
  9. Vegetable Mixture

Author
mlcmlc
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
397,137
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
684
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Mhillwig (9/10), ciderboxer (9/10), Guest 136 (7/10).
photo quiz
1. Which of these leafy green vegetables gives Popeye extra strength? Hint

swiss chard
arugula
spinach
chicory

photo quiz
2. These greens are known by many names such as silverbeet, seakale beet, mangold, or bright lights. Which does this describe? Hint

Swiss chard
endive
broccoli
mesclun

photo quiz
3. In the southern part of the U.S., which of these vegetables were often cooked with smoked turkey or ham hocks? Hint

watercress
leeks
mesclun
collard greens

photo quiz
4. A cup of which of these greens provides almost as much absorbable calcium as a cup of milk? Hint

kale
lettuce
broccolini
artichoke

photo quiz
5. Which of these pungent greens is a national symbol for Wales? Hint

leeks
cabbage
rapini
okra

photo quiz
6. One of these green vegetables originated in China. While translates from the Cantonese as 'white vegetable'? Hint

bok choy
turnip greens
cucumber
bell pepper

photo quiz
7. Which of these green vegetables is usually purchased by the head? Hint

asparagus
kohlrabi
cabbage
zucchini

photo quiz
8. First cultivated in Egypt, which of these was considered the sacred plant of Min? Hint

okra
escarole
lettuce
celery

photo quiz
9. These peppery-tasting greens can be found growing in running water. Can you find them in the choices below? Hint

zucchini
asparagus
water cress
scallions

photo quiz
10. Which of these leafy greens also has an edible taproot? Hint

green peas
bell peppers
beet greens
green beans


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these leafy green vegetables gives Popeye extra strength?

Answer: spinach

Spinach is native to ancient Persia. There are three basic types: savoy, smooth-leaf and semi-savoy. It is nutrient rich in vitamins K, A, B2, B6, E and C, as well as other nutrients.

E.C. Segar, Popeye's comic strip creator, was a vegetarian. Growers in the 1930s credited the comic strip with a 33% increase in consumption.
2. These greens are known by many names such as silverbeet, seakale beet, mangold, or bright lights. Which does this describe?

Answer: Swiss chard

Though they can be eaten raw, the leaves and stalks have a bitter taste. There are two main variants, one with a white stalk and veins, and one with the same in a reddish color. These biennial plants can grow up to 28 inches high.
3. In the southern part of the U.S., which of these vegetables were often cooked with smoked turkey or ham hocks?

Answer: collard greens

These beautiful plants grow in a rosette shape with large, dark green leaves. Once the flowers appear, the plant provides all nutrients to the flowers and the quality of the leaves, including the flavor, can begin to decrease.
4. A cup of which of these greens provides almost as much absorbable calcium as a cup of milk?

Answer: kale

A cup of kale, at about 33 calories, contains 83 milligrams of absorbable calcium, while a cup of milk contains approximately 96 milligrams. Kale can be served raw, blended into smoothies, baked into a chip, or served many other ways. Most web sites recommend that kale organic should be purchased when available because the Environmental Working Group warns of non-organic kale having a higher exposure to pesticides.
5. Which of these pungent greens is a national symbol for Wales?

Answer: leeks

According to legend, King Cadwaladr of Gwynedd had his soldiers wear a leek on their helmets to distinguish them from the Saxons. Today the Welsh Guard have a leek as their cap badge. Leeks are milder tasting than onions, and can substitute for them in many dishes.
6. One of these green vegetables originated in China. While translates from the Cantonese as 'white vegetable'?

Answer: bok choy

Often found in a stir fry, this vegetable is very versatile and can be eaten raw or cooked in many different ways. Bok choy has also been called a 'spoon cabbage' because of the shape of the leaves.
7. Which of these green vegetables is usually purchased by the head?

Answer: cabbage

Cabbage is prominent in the cuisine of many countries. Consumption in Russia is 20kg (44lb) per person. It can be eaten raw, steamed, pickled, etc. Overcooked cabbage releases a hydrogen sulfide gas which can be quite stinky.
8. First cultivated in Egypt, which of these was considered the sacred plant of Min?

Answer: lettuce

Lettuce has been cultivated for thousands of years, believed to be originally grown for an oil from the seeds. Today it is probably most seen in salads and sandwiches, though it can be stir fried, roasted, braised, and served in many other ways.
9. These peppery-tasting greens can be found growing in running water. Can you find them in the choices below?

Answer: water cress

This versatile green can be used in salads, soups, sandwiches, etc. High in Vitamin C, it was also used as a remedy for scurvy.
10. Which of these leafy greens also has an edible taproot?

Answer: beet greens

There are three basic categories of beets: sugar beets, table beets and fodder beets. Table beets also come in several colors and the veins of the leaves tend to have the same coloration.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Mhillwig: 9/10
Jan 27 2023 : ciderboxer: 9/10
Jan 26 2023 : Guest 136: 7/10
Jan 25 2023 : moonlightxx: 9/10
Jan 20 2023 : Guest 24: 10/10
Jan 20 2023 : Guest 47: 7/10
Jan 15 2023 : Guest 79: 10/10
Jan 14 2023 : Guest 68: 8/10
Jan 13 2023 : stephedm: 5/10

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us