Quiz about An Alphabet Full of Vegetables
Quiz about An Alphabet Full of Vegetables

An Alphabet Full of Vegetables Quiz


Vegetables from A to Z will be covered in this quiz.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Fruit and Vegetables
  8. »
  9. Vegetable Mixture

Author
pennie1478
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
361,883
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Very Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
2703
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 35 (13/15), Fiona112233 (15/15), singhmb (15/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I am long, tall, thin and green. I can be roasted, toasted, boiled, or baked. There's also one small embarrassing fact about me: I can make anyone's urine smell badly. What vegetable am I? Hint

Arrugula
Artichoke
Asparagus
Avocado

2. I wasn't sure I was a vegetable, but turns out I am. Not too many people know that they can eat me, but Panda Bears sure like me a lot. What vegetable am I? Hint

Broccoli
Beets
Brussel sprouts
Bamboo

3. A lot of people like me on the cob with butter and salt, but I can also be found sitting on a store shelf in a can. What vegetable am I? Hint

Cabbage
Celery
Cauliflower
Corn

4. Well, color me yellow, I thought people considered me to be a weed found in the yard, but I am also a vegetable. What vegetable am I? Hint

Dill
Dandelion
Dasheen
Daikon

5. I am a purple vegetable that is part of the nightshade family. The beginning of my name sounds like a breakfast item. What vegetable am I? Hint

Endive
Escarlot
Edamame
Eggplant

6. I am a ________ bean also known as a chickpea. I have hairy stems and grow mostly in arid places. What vegetable am I? Hint

Garbanzo
Garlic
Ginger
Ginseng

7. Want a good condiment for meats? Look no further than me. Don't let me fool ya, I am in no way related to the animal that shares my name? What vegetable am I? Hint

Huckleberry
Horseradish
Hominy
Haricot beans

8. I am a big, leafy green vegetable. What is my actual name? Hint

Kule
Kool
Kale
Kole

9. I am another leafy green vegetable used as the main ingredient in salad. According to a popular children's author, I have soporific qualities. What vegetable am I? Hint

Lettuce
Loquat
Leek
Lovage

10. I get a bad rap for not only making women cry, but men as well. I can't help it, really. I have a chemical imbalance. What vegetable am I? Hint

Olive
Okra
Onion
Orach

11. I was a vegetable involved in a famine years ago in Ireland. What vegetable am I? Hint

Parsnip
Pumpkin
Potato
Peas

12. I am a red, circular vegetable in shape that grows underneath the ground. Occasionally I have a tail that travels along with me. I have been around since Roman times and am proud to say that I have my own festival named after me in Mexico. What vegetable am I? Hint

Rutabaga
Raddichio
Radish
Rhubarb

13. I'm an interesting vegetable. I come in different shapes and colors like yellow, white and green. I'm also share my name with a sporting game. What vegetable am I? Hint

Squash
Sapodilla
Saffron
Shallot

14. Ya want to hear something funny? I thought at first that I was a vegetable, but it turns out I'm a fruit. Ya want to hear something else funny? I'm a character in the children's show "Veggietales". What vegetable turned fruit am I? Hint

Tomatillo
Turnip
Tomato
Truffles

15. I am the vegetable incorrectly referred to as a sweet potato. What vegetable am I?

Answer: (one word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I am long, tall, thin and green. I can be roasted, toasted, boiled, or baked. There's also one small embarrassing fact about me: I can make anyone's urine smell badly. What vegetable am I?

Answer: Asparagus

Asparagus is also known as sparrowgrass. It does not grow in Florida. Ninety percent of asparagus is grown in California, New Jersey, Washington, and Massachusetts. Asparagus is a perennial plant. The sulfur in the asparagus gives urine a bad smell.
2. I wasn't sure I was a vegetable, but turns out I am. Not too many people know that they can eat me, but Panda Bears sure like me a lot. What vegetable am I?

Answer: Bamboo

The bamboo plant has two points. What is shown above ground is known as the culm while what is underneath the soil is known as the rhizome. There are seven hundred types of bamboo, however, only two types are known in the U.S. and those two types are inedible.
3. A lot of people like me on the cob with butter and salt, but I can also be found sitting on a store shelf in a can. What vegetable am I?

Answer: Corn

Corn will not grow properly without an abundance of water. The state of Florida grew over seven hundred and fifty thousand acres of corn in the seventies. It is considered as a grain as well.
4. Well, color me yellow, I thought people considered me to be a weed found in the yard, but I am also a vegetable. What vegetable am I?

Answer: Dandelion

Dandelion is a perennial plant native to Europe and also a cool seasonal vegetable. Dandelion seeds can be sown in all seasons but Summer.
5. I am a purple vegetable that is part of the nightshade family. The beginning of my name sounds like a breakfast item. What vegetable am I?

Answer: Eggplant

The eggplant shares its family with the tomato. The eggplant is a large purple vegetable that grows on a vine. It is on the list of world's healthiest foods.
6. I am a ________ bean also known as a chickpea. I have hairy stems and grow mostly in arid places. What vegetable am I?

Answer: Garbanzo

The garbanzo bean is an annual plant that grows mainly in California. The bean comes in a pod.
7. Want a good condiment for meats? Look no further than me. Don't let me fool ya, I am in no way related to the animal that shares my name? What vegetable am I?

Answer: Horseradish

Horseradish is a perennial plant but grown as an annual. The roots have a sharp taste due to an oil inside of them. To grow horseradish, the roots of an existing plant should be cut and planted.
8. I am a big, leafy green vegetable. What is my actual name?

Answer: Kale

Kale is an annual plant that came from Europe in the seventeenth century. Once kale is planted it takes three months to grow to maturity.
9. I am another leafy green vegetable used as the main ingredient in salad. According to a popular children's author, I have soporific qualities. What vegetable am I?

Answer: Lettuce

Egyptians grew lettuce and turned it from a weed into a popular food used mainly for its leaves. Lettuce is an annual plant that Beatrix Potter said had soporific qualities.
10. I get a bad rap for not only making women cry, but men as well. I can't help it, really. I have a chemical imbalance. What vegetable am I?

Answer: Onion

The onion can be grown from a seed or a cutting grown the year before. The Bible refers to onions as being around thousands of years ago in Egypt. When an onion is cut, it releases a gas that is irritating to the eye.
11. I was a vegetable involved in a famine years ago in Ireland. What vegetable am I?

Answer: Potato

The potato is a perennial plant from the nightshade family. On average, a person consumed seventy-three pounds of potatoes per year in the first ten years of the twenty-first century. China is the world's largest potato producing country.
12. I am a red, circular vegetable in shape that grows underneath the ground. Occasionally I have a tail that travels along with me. I have been around since Roman times and am proud to say that I have my own festival named after me in Mexico. What vegetable am I?

Answer: Radish

Radishes are so small they can grow to full size within three days. The seeds are planted with other seeds because the radish leaves attract pests that would have destroyed other vegetables, but instead attack the radish leaves. Oaxaca, Mexico celebrates Night of the Radishes on December twenty-third with carvings of figurines made out of radishes.
13. I'm an interesting vegetable. I come in different shapes and colors like yellow, white and green. I'm also share my name with a sporting game. What vegetable am I?

Answer: Squash

The squash is known as the one of the three sisters grown by Native American women. Summer squash is harvested while still immature and winter squash is harvested in its maturity.
14. Ya want to hear something funny? I thought at first that I was a vegetable, but it turns out I'm a fruit. Ya want to hear something else funny? I'm a character in the children's show "Veggietales". What vegetable turned fruit am I?

Answer: Tomato

The tomato is part of the nightshade family and originated in Mexico. The tomato comes in many different sized from the tomberrie (5 mm) to the beef steak (10 cm).
15. I am the vegetable incorrectly referred to as a sweet potato. What vegetable am I?

Answer: Yam

The yam is a perennial plant with heart shaped leaves. When harvested, yams can weigh up to sixty pounds. The yam is commonly referred to as a sweet potato even though they are not related.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 35: 13/15
Jan 28 2023 : Fiona112233: 15/15
Jan 28 2023 : singhmb: 15/15
Jan 28 2023 : RHavarti: 15/15
Jan 28 2023 : alan56: 14/15
Jan 28 2023 : rainbowriver: 15/15
Jan 28 2023 : PHILVV: 15/15
Jan 28 2023 : nerzack: 9/15
Jan 27 2023 : estherd: 15/15

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us