Quiz about Know Your Vegetables
Quiz about Know Your Vegetables

Know Your Vegetables! Trivia Quiz


This quiz is all about vegetables, look at the clues and guess the veg. Enjoy this quiz and remember to eat your vegetables because they're good for you!

A multiple-choice quiz by miaow. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Fruit and Vegetables
  8. »
  9. Vegetable Mixture

Author
miaow
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,683
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
10370
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (5/10), teejay1504 (9/10), cecil1 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I have many skins and am guaranteed to make you cry.

Answer: (One Word)
2. I come in many different colours and can be sweet or fiery hot. Hint

Carrot
Potato
Pepper
Broccoli

3. I'm good in coleslaw and have dolls named after me. Hint

Carrot
Brussels Sprout
Broccoli
Cabbage

4. Boil me, mash me, roast me, chip me!!

Answer: (One Word)
5. I'm also known as Lady's Fingers, gombo, bamie, and quiabo. Hint

Chicory
Okra
Kohlrabi
Jerusalem Artichoke

6. I'm the Welsh National Emblem. Hint

Leek
Carrot
Beetroot
Turnip

7. My Latin names are Brassica oleracea, or Brassica gemmifera and in some countries I'm eaten with a traditional Christmas dinner. Hint

Cauliflower
Turnip
Broccoli
Brussels Sprout

8. I'm usually seen with Bugs Bunny, or any other famous rabbit.

Answer: (One Word)
9. My Latin name is Helianthus tuberosus and I am a member of the Sunflower family. Hint

Jerusalem Artichoke
Parsnip
Turnip
Kohlrabi

10. Kind words do not butter me! Hint

Courgette
Potato
Parsnip
Spinach


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I have many skins and am guaranteed to make you cry.

Answer: Onion

Onions are possibly my favourite vegetable, and are very versatile. They are a great source of vitamin C and are good for your heart because in their natural state they are fat free, cholesterol free and virtually sodium free.
2. I come in many different colours and can be sweet or fiery hot.

Answer: Pepper

When I first got into eating peppers they could only be found in the red or green variety. Now you can find yellow and orange versions too. Green peppers are rich in Iron and yellow, red and orange peppers have anti-oxidant properties which can help fight cancer. Habaneros and jalapenos are 2 of the hotter varieties.
3. I'm good in coleslaw and have dolls named after me.

Answer: Cabbage

The doll is, of course, the Cabbage Patch Kid. Cabbages are rich in vitamins C and E, which is a good excuse to eat coleslaw.
4. Boil me, mash me, roast me, chip me!!

Answer: Potato

Full of starch to fill you up, potatoes are one of the most under rated vegetables. They can be cooked in may ways and come in many shapes and sizes. They are a good source of vitamin C and fibre.
5. I'm also known as Lady's Fingers, gombo, bamie, and quiabo.

Answer: Okra

Okra is quibombo in Spain, gombo in France, and in India it is bhindi. It is related to the hibiscus plant, and it is the pods that are cooked as a vegetable. The juice from a cut okra is traditionally used as a thickening agent.
6. I'm the Welsh National Emblem.

Answer: Leek

Although the daffodil is used as a Welsh emblem, so is the leek and is used on the badges of Welsh Guards. Leeks resemble large spring onions, but have a very delicate flavour. They are an excellent source of fibre.
7. My Latin names are Brassica oleracea, or Brassica gemmifera and in some countries I'm eaten with a traditional Christmas dinner.

Answer: Brussels Sprout

The sprout is believed to originate from Belgium which is how it gets its full name. It is rich in vitamin C and iron.
8. I'm usually seen with Bugs Bunny, or any other famous rabbit.

Answer: Carrot

Carrots are thought to be a favourite of rabbits. They are rich in Vitamin A and Beta Carotene. Eating plenty of carrots is thought to give you better eyesight, and as the saying goes 'You don't see many rabbits with glasses'.
9. My Latin name is Helianthus tuberosus and I am a member of the Sunflower family.

Answer: Jerusalem Artichoke

The flower of the Jerusalem Artichoke is similar to a sunflower, but smaller. The root is the part we eat as a vegetable and is very high in starch. The plant is native of North America.
10. Kind words do not butter me!

Answer: Parsnip

This comes from the old saying 'Kind Words Butter No Parsnips'. Parsnips are a good source of calcium, potassium and folate, and are probably best roasted.
Source: Author miaow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 86: 5/10
Nov 28 2022 : teejay1504: 9/10
Nov 27 2022 : cecil1: 7/10
Nov 27 2022 : Guest 70: 5/10
Nov 27 2022 : DeepHistory: 10/10
Nov 27 2022 : Guest 159: 6/10
Nov 26 2022 : Guest 81: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 76: 10/10
Nov 26 2022 : Guest 1: 2/10

Score Distribution

quiz
12/1/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us