Quiz about I Drink Therefore I Am
Quiz about I Drink Therefore I Am

I Drink, Therefore I Am Trivia Quiz


The Devious Demons have created this quiz to share some of our favorite beverage choices. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Team The Devious Demons. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Beers and Spirits Wines

Author
mlcmlc
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
399,282
Updated
Aug 15 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
605
Last 3 plays: Flyingbustub (5/10), Guest 83 (8/10), Guest 176 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. My favourite liqueur is Baileys Irish Cream. Its ingredients include cream, cocoa, and which Irish alcohol? Hint

Stout
Cider
Gin
Whiskey

2. One of my favorite drinks is non-alcoholic. I chose it because it originated in my hometown. If I tell you I was born in Atlanta, GA, can you guess it? Hint

Pepsi
7 Up
Mountain Dew
Coca-Cola

3. A chai latte is made from a mixture of tea and spices, but my favorite order is a 'dirty' chai. What makes it dirty? Hint

a shot of espresso
a shot of chocolate milk
a few tea leaves
no milk added

4. My wife's favourite tipple is a Snakebite. What is that? Hint

50/50 mix of lager and cider
50/50 mix of bitter and mild
50/50 mix of stout and perry
50/50 mix of apple juice and orange juice

5. While James Bond likes his martinis "shaken, not stirred", all I really want is a dirty martini, sometimes even filthy. But, what makes a martini dirty? Hint

Extra jigger of vermouth
Dash of bitters
Muddled mint leaves
Splash of olive brine/juice

6. I like greyhounds! The dog breed, too, but we're talking drinks! Just what goes into a Greyhound? Hint

tequila and grapefruit juice
whiskey and grapefruit juice
vodka and grapefruit juice
rum and grapefruit juice

7. Take a shot glass, fill two thirds with Kahlua coffee liqueur, float a layer of Baileys Irish Cream on top, and what cocktail have you just made? Hint

Mini Magnum
Small Sock
Tinchy Patrick
Baby Guinness

8. When I was in the Air Force, my friends and I enjoyed red beers. What do you put into the beer to make it red? Hint

beet juice
tabasco sauce
tomato juice
ketchup / catsup

9. One of my favourite tipples is Perry, but what is it made from? Hint

pears
cherries
apples
apricots

10. Need something cool, refreshing, AND pretty? The Tequila Sunrise became especially popular in the 1970s, thanks in large part to the Eagles. Tequila is the liquor involved. Through what orange liquid does the red grenadine "rise"? Hint

Grapefruit juice
Orange juice
Tang
Sunny Delight


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My favourite liqueur is Baileys Irish Cream. Its ingredients include cream, cocoa, and which Irish alcohol?

Answer: Whiskey

Baileys Irish Cream was invented in the 1970s and is the number one brand of cream liqueurs, selling in nearly every country. The whiskey used is Irish, as is the cream: around 40,000 cows in Ireland are dedicated solely to producing cream for Baileys. With cocoa and vanilla as the other secret ingredients, I like to think of it as chocolate milk for grown ups.

Question created by Chavs.
2. One of my favorite drinks is non-alcoholic. I chose it because it originated in my hometown. If I tell you I was born in Atlanta, GA, can you guess it?

Answer: Coca-Cola

Coca-Cola was developed in the 1880s by Dr. John Pemberton. Its name sprang from the fact that it contained coca leaf and kola fruits for flavor. Dr. Pemberton's partner thought that using a 'C' for 'kola' would look better than a 'k'. While it originally contained cocaine leaves, that ingredient was later swapped out.

Question created by LBaggins.
3. A chai latte is made from a mixture of tea and spices, but my favorite order is a 'dirty' chai. What makes it dirty?

Answer: a shot of espresso

This drink originated in India, but its popularity has spread far and wide. Made with black tea and spices such as cardamom, cinnamon, cloves and ginger, the recipe varies. In many coffee stores the drink is served as a latte, which is served with steamed milk.

Question created by mlcmlc.
4. My wife's favourite tipple is a Snakebite. What is that?

Answer: 50/50 mix of lager and cider

Some people like to add a small tot of blackcurrant and it is then called a "Snakebite & Black" or a "Purple Nasty". In the USA sometimes stout is used instead of lager. Some public houses in the U.K. refuse to serve this drink. One famous person who was refused this drink was former US President Bill Clinton in 2001, at the Old Bell Tavern in Harrogate North Yorkshire.

Question created by pmarney.
5. While James Bond likes his martinis "shaken, not stirred", all I really want is a dirty martini, sometimes even filthy. But, what makes a martini dirty?

Answer: Splash of olive brine/juice

The "dirty" name was given because when a splash (or more) of olive juice is added, the clear vodka or gin takes on a cloudy appearance. The more olive juice added, the dirtier it becomes. The result is a slightly salty delight.

While some give credit for the creation to a New York bartender, John O'Connor, in the early 1900s, Russians have older records of various brines, from pickle juice to capers, among other things, being added to vodka going back much further in history. They were popularized in the US by FDR in WWII through a variety of stories, one involving Stalin, Churchill and a hangover in Yalta, another with his demands for olives to be smashed before being added to his drink.

Regardless, dirty martinis, like revenge, are best served ice cold. And, as a result, I often have old jars of olives with no juice littering my refrigerator.

Question created by bubblesfun.
6. I like greyhounds! The dog breed, too, but we're talking drinks! Just what goes into a Greyhound?

Answer: vodka and grapefruit juice

The vodka Greyhound was first made in 1945 as an alternative for the screwdriver (which is vodka and orange juice). The Greyhound cocktail was first made with gin in 1930, but I prefer the vodka! If you salt the rim of the glass it is served in, it is called a Salty Dog.

Question submitted by debbitts.
7. Take a shot glass, fill two thirds with Kahlua coffee liqueur, float a layer of Baileys Irish Cream on top, and what cocktail have you just made?

Answer: Baby Guinness

I would have called it an Irish coffee but I guess that name was already taken. Tia Maria is sometimes used instead of Kahlua. The trick to floating the Baileys on top is to pour it on slowly over the back of a cold spoon. This is also the trick to floating the cream on top of an Irish coffee. If you then float Grand Marnier over the Baby Guinness you get what's called a B-52.

Question created by Chavs.
8. When I was in the Air Force, my friends and I enjoyed red beers. What do you put into the beer to make it red?

Answer: tomato juice

This drink can also be called a Red Eye or a Bloody Beer, but we just called them red beers.

Question submitted by debbitts.
9. One of my favourite tipples is Perry, but what is it made from?

Answer: pears

Perry is basically made the same as apple cider, but with pears. More recently it has been described as pear cider, but organizations like CAMRA (Campaign for Real Ale) do not accept this.

Question created by pmarney.
10. Need something cool, refreshing, AND pretty? The Tequila Sunrise became especially popular in the 1970s, thanks in large part to the Eagles. Tequila is the liquor involved. Through what orange liquid does the red grenadine "rise"?

Answer: Orange juice

In making a Tequila Sunrise, the tequila and orange juice are poured over ice in a collins or a highball glass. Then the grenadine is guided carefully down the side of the glass so that it reaches the bottom without mixing with the other ingredients, thus creating the appearance of "rising". Some entertaining variations are the Russian Sunrise - use vodka instead of tequila, Southern Sunrise - use Southern Comfort instead of tequila, Florida Sunrise - use equal measures of pineapple and orange juice and the Astronaut Sunrise - use Tang instead of orange juice.

Question created by LBaggins.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Flyingbustub: 5/10
Jan 29 2023 : Guest 83: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 176: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 65: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 86: 7/10
Jan 16 2023 : Guest 142: 7/10
Jan 13 2023 : Guest 84: 9/10
Jan 10 2023 : Guest 91: 7/10
Jan 10 2023 : Tanda717: 7/10

Related Quizzes
1. Sipping and Sailing in the Mediterranean Average
2. World Cups Average
3. Spirits of the World Average
4. What's In That Liqueur? Average
5. Liqueur Average
6. Potent Potables Easier
7. Raisin of Destiny Easier
8. Drinks Tough
9. Down the Hatch Average
10. Alcoholic Drink Brands Very Difficult
11. Goldilocks and the Free Beers Average
12. Drinking All Over The World Tough

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us