FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Journey to the Far Side of the Sun
Quiz about Journey to the Far Side of the Sun

Journey to the Far Side of the Sun Quiz


A journey through the planets, astrological style. 10 questions about each planet and their corresponding sun sign.

A multiple-choice quiz by justalittlebit. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,200
Updated
Oct 27 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1437
Last 3 plays: cornfield (1/10), PurpleComet (7/10), Guest 85 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. We're on a journey through the galaxy and first off is this really hot star called the Sun. It's huge and loves to be the center of everyone's life. That's why all the other planets revolve around it. So to which sun-sign does it correspond? Hint


Question 2 of 10
2. Traveling just a bit to a tiny planet right next door to the Sun. It's Mercury! Mercury does not rule just one, but two signs: Gemini and Virgo. Therefore these sun signs have some common characteristics. Which of the following characteristics do they share? Hint


Question 3 of 10
3. Our next beautiful planet, Venus, also has two signs that it rules. Knowing that Venus is the Roman goddess of love and beauty, which two signs are ruled by Venus? Hint


Question 4 of 10
4. Our third planet we come to is our very own Earth. But lo and behold, there's no sun sign that corresponds to it. Puzzled we look around us and see our Moon. Could this be the holder of a sun-sign? We think so. Which sign does The Moon rule? Hint


Question 5 of 10
5. Mars is the next planet, with its fiery red color. We know that it rules Aries. But what main characteristic of Mars are associated with Aries? Hint


Question 6 of 10
6. Finally, the outer planets. Jupiter is the biggest planet in our solar system and is known for expansion and good fortune. Which sun sign does this sound similar to? Hint


Question 7 of 10
7. We finally make our way past the vast Jupiter and land on the many beautiful rings of Saturn. This is the ruling planet of Capricorn. Capricorns have a great domineering soul and are also have a love for power. Is this true?


Question 8 of 10
8. From the rings of Saturn, we hop onto Uranus. This is an eccentric planet with a humanitarian glow about it. Which of the four elements is its ruling sun sign? Hint


Question 9 of 10
9. We're nearing the finish line and we come to Neptune, the ruling planet of Pisces. What qualities of Pisces come with being associated to Neptune? Hint


Question 10 of 10
10. We're at the end of our journey and have landed on the coldest and farthest dwarf planet of the solar system. It's Pluto! Pluto rules Scorpio. But that's not the only planetary object that rules Scorpio. What other planet rules Scorpio? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : cornfield: 1/10
May 18 2024 : PurpleComet: 7/10
May 06 2024 : Guest 85: 4/10
Apr 29 2024 : krajack99: 10/10
Apr 29 2024 : DeepHistory: 8/10
Apr 25 2024 : gogetem: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. We're on a journey through the galaxy and first off is this really hot star called the Sun. It's huge and loves to be the center of everyone's life. That's why all the other planets revolve around it. So to which sun-sign does it correspond?

Answer: Leo

Leos are one of the three fire signs (the others are Aries and Sagittarius). Their sign runs from July 23-August 23 and it is the fifth sign of the zodiac. Leos are known for loving the spotlight and being the center of attention. They are also very generous, loving and warm, just like our sun!
2. Traveling just a bit to a tiny planet right next door to the Sun. It's Mercury! Mercury does not rule just one, but two signs: Gemini and Virgo. Therefore these sun signs have some common characteristics. Which of the following characteristics do they share?

Answer: thinking and communicating

In Roman mythology, Mercury is known as the 'messenger god' as his job was to deliver messages using his quick agility and speed. Gemini and Virgo share the trait of communication because they are both ruled by Mercury. People with these sun signs are also known for being good thinkers and talkers.
3. Our next beautiful planet, Venus, also has two signs that it rules. Knowing that Venus is the Roman goddess of love and beauty, which two signs are ruled by Venus?

Answer: Taurus and Libra

Both Taurus and Libra are ruled by Venus, despite their differences. While Taurus is a fixed earth sign, Libra is a cardinal air sign. Venus ruling Taurus brings out the passionate and materialistic side of Taurus, while Venus ruling Libra mainly associates with relationships.
4. Our third planet we come to is our very own Earth. But lo and behold, there's no sun sign that corresponds to it. Puzzled we look around us and see our Moon. Could this be the holder of a sun-sign? We think so. Which sign does The Moon rule?

Answer: Cancer

Cancer is the fourth sign in the zodiac and is ruled by The Moon. It is a cardinal water sign. The Moon enhances the sensitive and affectionate side of Cancers. However, a secretive and jealous side is also seen in a Cancerian because of the Moon's influences.
5. Mars is the next planet, with its fiery red color. We know that it rules Aries. But what main characteristic of Mars are associated with Aries?

Answer: all of these

All of these are characteristics of Aries that come from having Mars as a ruling planet. Aries is the first sign of the zodiac and is seen as the "baby" of the zodiac. It is a fiery, cardinal sign and quick impulsiveness is one of the first traits it possesses. Aries people usually love being on the go and are very action oriented.

However, because of its placement in the zodiac (being the first sign), they are sometimes seen as selfish and aggressive because they want things done quickly.
6. Finally, the outer planets. Jupiter is the biggest planet in our solar system and is known for expansion and good fortune. Which sun sign does this sound similar to?

Answer: Sagittarius

Sagittarius is a mutable fire sign. It is the ninth sign of the zodiac and run from November 23 to December 21. Sagittarians are optimistic people and love freedom, new experiences and expansive ideas. Like their planet Jupiter, (and the god Jupiter) philosophy and righteousness is very important to them.
7. We finally make our way past the vast Jupiter and land on the many beautiful rings of Saturn. This is the ruling planet of Capricorn. Capricorns have a great domineering soul and are also have a love for power. Is this true?

Answer: Yes

Capricorns are seen as the most persevering sign of the zodiac. They are a cardinal earth sign and the tenth sign in the zodiac. Capricorns have a domineering nature and a love for power; but they are also strong-willed, responsible and persistent. They are extremely hard working and have a strong sense of duty.
8. From the rings of Saturn, we hop onto Uranus. This is an eccentric planet with a humanitarian glow about it. Which of the four elements is its ruling sun sign?

Answer: air

Uranus rules Aquarius--one of the three air signs. The other air signs are Gemini and Libra. Aquarius is the eleventh sign of the zodiac. Being both an air sign and a fixed sign, these humanitarians are both intellectual and fighters. They are independent and are seen as the inventors of the zodiac.
9. We're nearing the finish line and we come to Neptune, the ruling planet of Pisces. What qualities of Pisces come with being associated to Neptune?

Answer: imagination and idealism

Aries is known for being aggressive and impulsive. Moodiness and sensitivity are Cancer's traits, and Sagittarius is seen as the good-fortuned and expansive sign of the zodiac. Pisces are the third water sign in the zodiac. They are sensitive and idealistic. These dreamers are selfless and compassionate. However, they often escape into their dream world can become extremely secretive.
10. We're at the end of our journey and have landed on the coldest and farthest dwarf planet of the solar system. It's Pluto! Pluto rules Scorpio. But that's not the only planetary object that rules Scorpio. What other planet rules Scorpio?

Answer: Mars

Scorpio is a fixed water sign and ruled by both Mars and Pluto. Mars, being the "god of war", keeps Scorpio intact with spiritual battles. Pluto is the main planet for Scorpio, as seen by the fascination with death and re-birth in this 8th planet. As Scorpio is the 8th planet, it rules the 8th house, which governs death and dying and spirituality.
Source: Author justalittlebit

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Astrological Signs Easier
2. Astrology and Personalities Average
3. Zodiac Signs Average
4. Star Signs Easier
5. Astrology 101 Average
6. Astrology 103 Average
7. Astrology Average
8. Astrology 102 Average
9. Sagittarius Average
10. Perfect Virgo Tough
11. Horoscopes Average
12. Charting and Interpreting a Natal Horoscope Average

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us