FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Planets and Houses
Quiz about Planets and Houses

Planets and Houses Trivia Quiz


This quiz gives a more detailed information about planets and houses in astrology.

A multiple-choice quiz by ear_ring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Author
ear_ring
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,604
Updated
Sep 19 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
663
Last 3 plays: Guest 70 (8/10), Guest 136 (8/10), PurpleComet (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In astrology, which planet affects surgical operations? Hint


Question 2 of 10
2. In astrology, which planet governs religion, philosophy and happiness? Hint


Question 3 of 10
3. In which house Pluto is at "home"? Hint


Question 4 of 10
4. Which house deals with solitude, transcendence, relationship with God, imprisonment, suffering and suicide? Hint


Question 5 of 10
5. Which house deals with our "face", first impressions and temperament? Hint


Question 6 of 10
6. Which celestial object deals with feminine qualities (intuition, motherhood, domestic work) and all milk and water subjects? Hint


Question 7 of 10
7. Which house deals with law and order, and also involves capital punishment? Hint


Question 8 of 10
8. Which house deals with pregnancy, childbirth, gambling, love affairs and generally risky subjects? Hint


Question 9 of 10
9. Which planet rules literature and education? Hint


Question 10 of 10
10. Which houses deal with our blood relatives and in-laws' relatives, respectively? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 02 2024 : Guest 70: 8/10
May 21 2024 : Guest 136: 8/10
May 18 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 29 2024 : krajack99: 10/10
Apr 29 2024 : DeepHistory: 8/10
Apr 26 2024 : gogetem: 6/10
Apr 18 2024 : Guest 47: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In astrology, which planet affects surgical operations?

Answer: Mars

Mars deals with violence (physical and verbal), surgical operations, war, debates, aggression and individualism.
2. In astrology, which planet governs religion, philosophy and happiness?

Answer: Jupiter

Jupiter is a very benevolent planet. Neptune is also deals with religion, but in a more intimate level. Jupiter rules churches, Neptune personal spirituality.
3. In which house Pluto is at "home"?

Answer: 8th

Pluto deals with death and often involves mass murders (as in war), as well as 8th house. For example, Kurt Vonnegut had Pluto in 8th house, and his "Slaughterhouse-Five" is all about this subject. Pluto is also very strong, if it is located in 1st, 5th and 10th houses.
4. Which house deals with solitude, transcendence, relationship with God, imprisonment, suffering and suicide?

Answer: 12th

People who had many planets in this house are often deeply concerned in all this matters. Also this house deals with people, who are "cut off" from the society (criminals, handicapped, orphans, terminally ill, monks, nuns and loners).
Dostoevsky, for example, had very invaded 12th house.
5. Which house deals with our "face", first impressions and temperament?

Answer: 1st

People with invaded first house are very charismatic and never go unnoticed in the crowd.
Among them are Pope Benedict XVI, Abraham Lincoln and Dave Gahan.
6. Which celestial object deals with feminine qualities (intuition, motherhood, domestic work) and all milk and water subjects?

Answer: Moon

Moon relates to all milk and water subjects (swimming, breastfeeding, washing, bathing, drinking and so on).
7. Which house deals with law and order, and also involves capital punishment?

Answer: 10th

8th house deals with death and murder. But capital punishment, although considered legal murder by some, relates to 10th house.
8. Which house deals with pregnancy, childbirth, gambling, love affairs and generally risky subjects?

Answer: 5th

It also deals with heart matters, theaters, movie theaters and vacation.
9. Which planet rules literature and education?

Answer: Mercury

Persons who have a strong Mercury in their natal chart are very intelligent and literate (also computer literate).
10. Which houses deal with our blood relatives and in-laws' relatives, respectively?

Answer: 3rd and 9th

The 4th and 10th houses deal with our parents (or father/mother figures). 3rd house deals with siblings and cousins, 9th deals with in-laws, 7th deals with spouses and enemies, 11th deals with friends, 5th deals with lovers and children.
Source: Author ear_ring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Astrological Signs Easier
2. Astrology and Personalities Average
3. Zodiac Signs Average
4. Star Signs Easier
5. Astrology 101 Average
6. Astrology 103 Average
7. Astrology Average
8. Astrology 102 Average
9. Sagittarius Average
10. Perfect Virgo Tough
11. Horoscopes Average
12. Charting and Interpreting a Natal Horoscope Average

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us