Quiz about Toys And Games 6
Quiz about Toys And Games 6

Toys And Games 6 Trivia Quiz


Try your luck on this one.

A multiple-choice quiz by steiny1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys

Author
steiny1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
32,960
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2295
Last 3 plays: Guest 216 (5/10), Guest 71 (6/10), spidersfull (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what country did chess originate? Hint

India
Germany
China
United States

2. Who was the long time host of 'Match Game'? Hint

Monty Hall
Chuck Barris
Gene Rayburn
Bob Eubanks

3. Which of the following chess pieces moves only diagonally? Hint

Pawn
Knight
Queen
Bishop

4. In bridge how many tricks is a book? Hint

2
8
4
6

5. What is the highest cribbage score possible in one hand? Hint

25
29
32
20

6. What do players conquer in the end of the game of 'Risk'? Hint

State
Castle
World
Country

7. How many different colored wedges are there in Trival Pursuit? Hint

6
7
5
8

8. Name the game that had a picture of Vincent Price on the box. Hint

Risk
Clue
Sorry
Hangman

9. In what country did the modern version of badminton originate? Hint

Canada
Scotland
England
Ireland

10. What is the highest ranking suit in bridge? Hint

Spades
Diamonds
Hearts
Clubs


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what country did chess originate?

Answer: India

Around 6th century A.D. Known as the Royal Game
2. Who was the long time host of 'Match Game'?

Answer: Gene Rayburn

3. Which of the following chess pieces moves only diagonally?

Answer: Bishop

Each player has two bishops, one that moves on the light colored squares and one that moves on the dark colored squares.
4. In bridge how many tricks is a book?

Answer: 6

5. What is the highest cribbage score possible in one hand?

Answer: 29

6. What do players conquer in the end of the game of 'Risk'?

Answer: World

The ultimate game in global warfare made by Parker Brothers.
7. How many different colored wedges are there in Trival Pursuit?

Answer: 6

Blue,Pink,Yellow, Brown, Green, Orange
8. Name the game that had a picture of Vincent Price on the box.

Answer: Hangman

9. In what country did the modern version of badminton originate?

Answer: England

First played about 1873. May have started in the 1860s in India by British officers but not confirmed.
10. What is the highest ranking suit in bridge?

Answer: Spades

All bridge games stem from the game of whist.Order of suit rankings-spades,hearts,diamonds,clubs.
Source: Author steiny1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 06 2023 : Guest 216: 5/10
Jan 02 2023 : Guest 71: 6/10
Dec 02 2022 : spidersfull: 10/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us