Quiz about Wendys World
Quiz about Wendys World

Wendy's World Trivia Quiz


Wendy's- 'Ain't no reason to go anyplace else!' How much do you know about the chain that started in Columbus, Ohio?

A multiple-choice quiz by Bomber1013. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Fast Food

Author
Bomber1013
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,591
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
4819
Last 3 plays: Guest 73 (4/10), Guest 65 (5/10), Guest 172 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who founded Wendy's? Hint

Dave Thomas
Ray Kroc
Harlon Sanders
Wendy Williams

2. Who was Wendy's named after? Hint

Dave Thomas' daughter Melinda
Dave Thomas' adoptive mother
Wendy Williams
A blustery day

3. Only one item has been dropped from the original 1969 menu. What is it? Hint

Sugar Cream Pie
Vanilla Frosty
Chocolate Frosty
Pitas

4. According to Wendy's folklore, why are their hamburgers square? Hint

Dave was so old fashioned he was square
They don't cut corners
It challenges grill operators to think outside the box
Wendy's dares to be different

5. Which of these products have never been on the Wendy's menu? Hint

Classic Home Run - 1 pound hamburger
Greek pita
Beef Stroganoff potato
Hot Apple Dumpling

6. When Wendy's opened its first store in Columbus in 1969, how much did a Frosty cost? (There was only one size back then). Hint

50 cents
39 cents
35 cents
45 cents

7. What was the first new product Wendy's added to the original menu on a national basis? (The year was 1979). Hint

Kids Meal Hamburgers @ Cheeseburgers
Chicken Sandwich
Garden Salad Bar
Baked potatoes

8. In which year did Wendy's add the chicken sandwich to its menu? Hint

1983
1981
1980
1982

9. What motto did Wendy's add to its cameo in 1970? Hint

Fast in, Fast out
Quality is our Recipe
Where's the Beef
Ain't no reason to go anyplace else

10. What 1980s advertising slogan made a star out of Clara Peller, a retired Chicago manicurist? Hint

Step Aside
Where's the Beef?
Parts is parts
Ain't no reason to go anyplace else


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who founded Wendy's?

Answer: Dave Thomas

Dave Thomas opened his first Wendy's in Columbus, Ohio in 1969. Harlon Sanders founded Kentucky Fried Chicken, and Ray Kroc is associated with McDonalds. Wendy Williams was the only famous Wendy I could think of.
2. Who was Wendy's named after?

Answer: Dave Thomas' daughter Melinda

Melinda's siblings had trouble saying her name when they were young. It would come out Wenda, which eventually became Wendy.
3. Only one item has been dropped from the original 1969 menu. What is it?

Answer: Sugar Cream Pie

Dave dropped the pies from the menu because he said he was eating more of them than he was selling.
4. According to Wendy's folklore, why are their hamburgers square?

Answer: They don't cut corners

Dave was asked about his square patties in an interview, and he thought of the slogan off the top of his head.
5. Which of these products have never been on the Wendy's menu?

Answer: Classic Home Run - 1 pound hamburger

6. When Wendy's opened its first store in Columbus in 1969, how much did a Frosty cost? (There was only one size back then).

Answer: 35 cents

It was a simpler, less expensive time!
7. What was the first new product Wendy's added to the original menu on a national basis? (The year was 1979).

Answer: Garden Salad Bar

The Salad Bar was a part of Wendy's menu for over 10 years. As America's buying habits changed, and pre-made salads became more popular, the Salad Bar became a thing of the past.
8. In which year did Wendy's add the chicken sandwich to its menu?

Answer: 1980

The original chicken sandwich has expanded into an entire chicken menu. Besides the chicken sandwich, you can get a spicy chicken sandwich, a grilled chicken sandwich, chicken nuggets, salads with chicken, and starting in mid-2003, chicken strips.
9. What motto did Wendy's add to its cameo in 1970?

Answer: Quality is our Recipe

Quality Is Our Recipe can be found printed above Wendy's head on all of their cups, lids, bowls, etc.
10. What 1980s advertising slogan made a star out of Clara Peller, a retired Chicago manicurist?

Answer: Where's the Beef?

Clara Peller went on to make several other commercials for Wendy's.
Source: Author Bomber1013

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 73: 4/10
Jan 23 2023 : Guest 65: 5/10
Jan 23 2023 : Guest 172: 5/10
Jan 17 2023 : Guest 68: 4/10
Jan 14 2023 : kalor: 6/10
Jan 10 2023 : DeepHistory: 9/10
Jan 10 2023 : Guest 70: 6/10
Jan 07 2023 : Guest 172: 6/10
Jan 07 2023 : Guest 174: 4/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us