FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Love Art
Quiz about I Love Art

I Love Art Trivia Quiz


Just an easy quiz about art. I'm not the best at spelling so if you find any mistakes let me know!

A multiple-choice quiz by stg. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Art

Author
stg
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
40,004
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4336
Last 3 plays: Guest 68 (7/10), Creedy (10/10), Guest 86 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who played Jackson Pollock in the 2001 film 'Pollock'? Hint


Question 2 of 10
2. Who is known for the photographic technique called a 'RayOGraph'? Hint


Question 3 of 10
3. Who painted the famous 'Guernica' painting?

Answer: (Last name or full name)
Question 4 of 10
4. An easy one. Who painted the famous 'Mona Lisa'? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name given to a famous group of Canadian painters who mostly painted landscapes? Hint


Question 6 of 10
6. Which artist's most famous painting is known as 'The Scream'? Hint


Question 7 of 10
7. Alongside many other famous works, the 'Mona Lisa' can be found in the French art museum 'The Louvre'.


Question 8 of 10
8. Name the photographer known for his self-portraits, mostly in the form of his or her own shadow and reflection in windows and mirrors. Hint


Question 9 of 10
9. This artist's marriage to a rock star inspired a generation to 'give peace a chance'. Name the rock star and the artist? Hint


Question 10 of 10
10. What are the objects found in Andy Warhol's most famous pop art images? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 26 2024 : Guest 68: 7/10
Feb 10 2024 : Creedy: 10/10
Feb 01 2024 : Guest 86: 10/10
Jan 27 2024 : Guest 81: 8/10
Jan 25 2024 : Guest 104: 10/10
Jan 21 2024 : LauraMcC: 9/10
Jan 19 2024 : ertrum: 8/10
Jan 11 2024 : Guest 82: 8/10
Jan 08 2024 : NewBestFriend: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who played Jackson Pollock in the 2001 film 'Pollock'?

Answer: Ed Harris

He was nominated for a best actor Oscar for this role.
2. Who is known for the photographic technique called a 'RayOGraph'?

Answer: Man Ray

This technique involved placing an object over photographic paper under the enlarger creating an image of that object.
3. Who painted the famous 'Guernica' painting?

Answer: Pablo Picasso

4. An easy one. Who painted the famous 'Mona Lisa'?

Answer: Leonardo Da Vinci

The 'Mona Lisa' is actually very small in size. It measures: 0.77 m in height with a width of 0.53 m.
5. What is the name given to a famous group of Canadian painters who mostly painted landscapes?

Answer: The Group of Seven

6. Which artist's most famous painting is known as 'The Scream'?

Answer: Edvard Munch

This painting has also been called the 'Cry'.
7. Alongside many other famous works, the 'Mona Lisa' can be found in the French art museum 'The Louvre'.

Answer: True

8. Name the photographer known for his self-portraits, mostly in the form of his or her own shadow and reflection in windows and mirrors.

Answer: Lee Friedlander

9. This artist's marriage to a rock star inspired a generation to 'give peace a chance'. Name the rock star and the artist?

Answer: John Lennon and Yoko Ono

10. What are the objects found in Andy Warhol's most famous pop art images?

Answer: Campbell's Soup cans

He was also famous for his images of Marilyn Monroe.
Source: Author stg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Famous Artists and Works of Art Average
2. Art Average
3. Arty Allsorts (A Bit Easy) Average
4. Eliminate a Choice - Art Difficult
5. Art Mix Tough
6. Masterpiece Average
7. YOUR Night At the Museum Average
8. Eye-Catching Art Questions Tough
9. Art Smarts Average
10. Art, Artists, and Inspiration Average
11. Art For Goodness Sake! Difficult
12. Mesmerizing Art Questions Difficult

3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us