FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Billy Liar the play
Quiz about Billy Liar the play

"Billy Liar" the play Trivia Quiz


I noticed that there weren't any quizes on Keith Waterhouse's "Billy Liar", the play, so I thought I'd be the first!

A multiple-choice quiz by Bethany86. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. W

Author
Bethany86
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,051
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
172
- -
Question 1 of 10
1. Here's an easy one to start you off. Two people wrote "Billy Liar", Keith Waterhouse was one, but who was the other?

Answer: (First or Second Name)
Question 2 of 10
2. Billy's Grandma, Florence, dies in Act 3.


Question 3 of 10
3. The original actor to play Billy on stage was? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the place where Billy goes dancing and was seen with Barbara eating oranges? Hint


Question 5 of 10
5. Who is Billy's best friend, whom he has an argument with in the last act? Hint


Question 6 of 10
6. Billy receives a letter from whom?

Answer: (Two Words first and last name)
Question 7 of 10
7. What is the song that Alice wants played on the radio on 'Housewives' Choice'? Hint


Question 8 of 10
8. In the end Billy goes to London.


Question 9 of 10
9. At eleven, Billy passed an exam for a scholarship to Grammar School. What was Geoffrey concerned about when he found out? Hint


Question 10 of 10
10. Finally, what time did Billy's train leave for London? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Here's an easy one to start you off. Two people wrote "Billy Liar", Keith Waterhouse was one, but who was the other?

Answer: Willis Hall

"Billy Liar" was first written as a novel and then adapted to a play in 1963.
2. Billy's Grandma, Florence, dies in Act 3.

Answer: False

Florence dies at the end of Act 2 during a big argument between Barbara and Rita. We don't see her die but Geoffery announces it with... "You'd better come upstairs. Come now. I think she's dead."
3. The original actor to play Billy on stage was?

Answer: Albert Finney

Tom Courtenay took over the role of Billy from Albert Finney. John Schlesinger directed the screen version of "Billy Liar".
4. What is the name of the place where Billy goes dancing and was seen with Barbara eating oranges?

Answer: Foley Bottoms

Shadrack and Duxbury is the funeral directors that Billy works for but he does not often turn up for work.
5. Who is Billy's best friend, whom he has an argument with in the last act?

Answer: Arthur Crabtree

Arthur Crabtree gets sick of Billy's continuous lies and at one point refers to him as a "Pathological Liar".
6. Billy receives a letter from whom?

Answer: Danny Boon

No one really believed that Danny Boon existed until Billy supposedly left home and the letter was discovered.
7. What is the song that Alice wants played on the radio on 'Housewives' Choice'?

Answer: Just a Song at Twilight

'I've Missed The Last Rainbow' and 'Some of Us Belong to the Stars' are actually songs in 'Billy The Musical'.
8. In the end Billy goes to London.

Answer: False

This is quite an emotional part of the play, Billy is all set to go to London but in the end cannot bring himself to leave Yorkshire.
9. At eleven, Billy passed an exam for a scholarship to Grammar School. What was Geoffrey concerned about when he found out?

Answer: The cost of the uniform

This really upset Billy and he tells us of this story during a big argument with his Dad, just before he leaves.
10. Finally, what time did Billy's train leave for London?

Answer: Twelve O Five

This is the train that Billy intended to catch with Liz, so they could start their new life together.
Source: Author Bethany86

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us