FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Debt of Bones
Quiz about Debt of Bones

Debt of Bones Trivia Quiz


"Debt of Bones", written by Terry Goodkind, was first published in 1998. It is a prequel to his "Sword of Truth" series. If you haven't read the book, it will be spoilt. Good luck!

A multiple-choice quiz by ace_zeke. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
ace_zeke
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,514
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
408
- -
Question 1 of 10
1. "Debt of Bones" was first published in an anthology containing works by other authors alongside it. What was the name of the collection? Hint


Question 2 of 10
2. Zedd, a main character in the series, is the central character in the book, but what is his full name? Hint


Question 3 of 10
3. Which artist provided the illustrations for this novel when it was first released individually?

Answer: (First and/or Last Name)
Question 4 of 10
4. Abby came to see Zedd regarding a debt owed by Zedd's parent to Abby's. According to Abby, who owed whom a debt? Hint


Question 5 of 10
5. While being comforted by the Mother Confessor, Abby was told about Zedd's past. Zedd was nicknamed 'the wind of death' to strike fear in the heart of his enemies, but what name did Mother Confessor say was more appropriate for him? Hint


Question 6 of 10
6. What colour eyes did the Mother Confessor have? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the town where Abby lives? Hint


Question 8 of 10
8. What did Zedd summon to separate D'Hara from the rest of the New World? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of Zedd's daughter? Hint


Question 10 of 10
10. By the end of the story, Zedd paid the debt of bones he owed Abby.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Debt of Bones" was first published in an anthology containing works by other authors alongside it. What was the name of the collection?

Answer: Legends

The "Legends" anthology was published in 1998, and contained only stories previously unreleased, although all linked to a series by the author. Other authors included Stephen King, Raymond E. Feist, Terry Pratchet, Robert Jordan and George R.R. Martin.
2. Zedd, a main character in the series, is the central character in the book, but what is his full name?

Answer: Zeddicus Z'ul Zorrander

Zedd, being the First Wizard in the story, is the most powerful wizard of his time. As First Wizard, he commands a large number of people, other wizards included; yet he himself still hates using people, as wizards sometimes must.
3. Which artist provided the illustrations for this novel when it was first released individually?

Answer: Keith Parkinson

Keith Parkinson (Oct/22/1958 - Oct/26/2005) did all the illustrations, both cover and internal, for "Debt of Bones" when it was released. Besides this book, Keith also did the covers for most of the main series' covers.
4. Abby came to see Zedd regarding a debt owed by Zedd's parent to Abby's. According to Abby, who owed whom a debt?

Answer: Zedd's father owed Abby's mother

Bearing her mother's skull, Abby had Zedd examine the skull to confirm the debt. When Zedd wouldn't help she demanded he repay the debt, forcing Zedd to reluctantly agree.
5. While being comforted by the Mother Confessor, Abby was told about Zedd's past. Zedd was nicknamed 'the wind of death' to strike fear in the heart of his enemies, but what name did Mother Confessor say was more appropriate for him?

Answer: Trickster

The Mother Confessor confided that she had minded Zedd as a child, and that he had been trouble on legs. Zedd proves the truth in this name in the conclusion of the story.
6. What colour eyes did the Mother Confessor have?

Answer: Violet

The Mother Confessor of the time had eyes of violet. Like all Mother Confessors, she wore the traditional white Confessor dress instead of the typical black Confessor dress.
7. What is the name of the town where Abby lives?

Answer: Coney Crossing

Abby lived with her family in Coney Crossing, a small town in Pendisan Reach. The other three options are all places within the world itself, though different places. Anderith and Renwold are within the Midlands, while Tanimura is in the Old World.
8. What did Zedd summon to separate D'Hara from the rest of the New World?

Answer: The boundary

Zedd drew a Grace, with lines of the underworld intersecting the world of the living, in white sorcerer's sand in order to summon the boundary. The boundary is the same as the underworld, any who touch it die.
9. What is the name of Zedd's daughter?

Answer: We don't know

Zedd's daughter, who ultimately gives birth to Richard, was never named in this book, or any other book. Erilyn is Zedd's deceased wife, Delora is a sorceress and Helsa was Abby's mother.
10. By the end of the story, Zedd paid the debt of bones he owed Abby.

Answer: False

Zedd, the trickster, let Abby assume he owed her a debt, when in reality she owed him the debt. Zedd's father saved Abby and her mother when she was being born at great risk to himself. Abby paid the debt by saving Zedd's daughter. Thanks for playing!
Source: Author ace_zeke

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us