FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sherlock Holmes Groups and Organizations
Quiz about Sherlock Holmes Groups and Organizations

Sherlock Holmes: Groups and Organizations Quiz


Sherlock Holmes, the notorious consulting detective created by Sir Arthur Conan Doyle, has come across several outstanding outfits throughout his adventures. How well do you know these associations?

A multiple-choice quiz by Franz_L. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Doyle, Arthur Conan
  8. »
  9. Sherlock Holmes Mixture

Author
Franz_L
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,244
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
434
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. First of all, there is a group of poor children on Baker Street intent on helping Holmes with whatever he may need, if the price is right. They are known as the Baker Street what? Hint


Question 2 of 10
2. In "A Study In Scarlet", Jefferson Hope falls in love with a lovely girl named Lucy Ferrier. However, between them stands the intervention of a great religious group who, under the guidance of prophet Brigham Young, wish to take her for their own ends. What is this group? Hint


Question 3 of 10
3. In the great Indian city of Agra, a British man found himself in the middle of the Great Mutiny, forced to join a group of natives entrusted with retrieving and guarding an extremely precious treasure with a shady history. Many years later, with their fate and the treasure's uncertain, their title reappeared amidst a mystery which led to the involvement of Mr. Sherlock Holmes. What was this title? Hint


Question 4 of 10
4. Mr. Jabez Wilson sought out Holmes for advice on a remarkably peculiar matter. He'd just been recruited for a suspiciously convenient job with the only qualification being a physical trait, but his employers had suddenly gone and vanished one day! They did, however, mention the name of the affiliation. What was it? Hint


Question 5 of 10
5. John Openshaw was frightened- he was almost certain that he'd share the fate of his late uncle, who had disappeared after receiving the same envelope he just had. Upon this terrible paper omen, which contained five orange pips, were inscribed three letters. What were they? Hint


Question 6 of 10
6. Sherlock Holmes wasn't an only child; what's more, he had a smarter brother in Mycroft. This laid-back gentleman, who worked as a deductive force for the government, had his circle of society in a club he helped found. This place had some unique rules, which forbade its members from acknowledging the presence of other members or even speaking within most of the premises! What was it known as? Hint


Question 7 of 10
7. Holmes had a wide share of adversaries, but he knew that in truth most of them belonged to a singular, evil organization. With the leadership of a diabolical Professor and a sharp-shooting Colonel, what Gang were most of Holmes' enemies members of? Hint


Question 8 of 10
8. When Eustace Brackenstall meets death in his home estate of Abbey Grange, the responsible party seeks to pin the crime on a gang of small-time criminals to hide the truth. What gang is this? Hint


Question 9 of 10
9. Just as the dark Professor possesses the leadership of crime in Britain, Jack McGinty gives the orders in the society of criminals that makes Vermissa Valley so Fearsome. Under the cover guise of Freemen, the assassins which roam this valley are better known by what title? Hint


Question 10 of 10
10. The man known among the police as Black Gorgiano was a prominent member of a secret Italian society in which a certain Gennaro had also initiated himself. Many years passed and misfortune brought them together again. Being terrified of the murderous nature of Gorgiano's society "duties", Gennaro attempted to run away with his wife, but Gorgiano went after them, eventually culminating in a murder. What society lies in the middle of all this trouble? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. First of all, there is a group of poor children on Baker Street intent on helping Holmes with whatever he may need, if the price is right. They are known as the Baker Street what?

Answer: Irregulars

Although their help was only registered in a few cases, they are still considered an important part of the canon.
2. In "A Study In Scarlet", Jefferson Hope falls in love with a lovely girl named Lucy Ferrier. However, between them stands the intervention of a great religious group who, under the guidance of prophet Brigham Young, wish to take her for their own ends. What is this group?

Answer: Mormons

This take, however, was full of inaccuracies. Also, Scientology didn't even exist back then.
3. In the great Indian city of Agra, a British man found himself in the middle of the Great Mutiny, forced to join a group of natives entrusted with retrieving and guarding an extremely precious treasure with a shady history. Many years later, with their fate and the treasure's uncertain, their title reappeared amidst a mystery which led to the involvement of Mr. Sherlock Holmes. What was this title?

Answer: The Four

This was, of course, in "The Sign of Four".
4. Mr. Jabez Wilson sought out Holmes for advice on a remarkably peculiar matter. He'd just been recruited for a suspiciously convenient job with the only qualification being a physical trait, but his employers had suddenly gone and vanished one day! They did, however, mention the name of the affiliation. What was it?

Answer: The Red-headed League

Of course, little did he suspect the true, malevolent nature behind the whole business, or that someone close to him had a lot to do with it...
5. John Openshaw was frightened- he was almost certain that he'd share the fate of his late uncle, who had disappeared after receiving the same envelope he just had. Upon this terrible paper omen, which contained five orange pips, were inscribed three letters. What were they?

Answer: KKK

The terrible Ku Klux Klan has pursued Openshaw's uncle all the way from America, with some "unfinished business". Sadly, young John went to suffer the same fate himself.
6. Sherlock Holmes wasn't an only child; what's more, he had a smarter brother in Mycroft. This laid-back gentleman, who worked as a deductive force for the government, had his circle of society in a club he helped found. This place had some unique rules, which forbade its members from acknowledging the presence of other members or even speaking within most of the premises! What was it known as?

Answer: Diogenes Club

This Club was exclusively featured in "The Greek Interpreter". Mycroft himself comes back on a few other occasions.
7. Holmes had a wide share of adversaries, but he knew that in truth most of them belonged to a singular, evil organization. With the leadership of a diabolical Professor and a sharp-shooting Colonel, what Gang were most of Holmes' enemies members of?

Answer: Moriarty Gang

After the death of Professor Moriarty, the Gang scattered, but each one of their members was still out for revenge on Sherlock Holmes.
8. When Eustace Brackenstall meets death in his home estate of Abbey Grange, the responsible party seeks to pin the crime on a gang of small-time criminals to hide the truth. What gang is this?

Answer: The Three Randalls

They were arrested in New York the day after the murder. The truth evidently lay somewhere else.
9. Just as the dark Professor possesses the leadership of crime in Britain, Jack McGinty gives the orders in the society of criminals that makes Vermissa Valley so Fearsome. Under the cover guise of Freemen, the assassins which roam this valley are better known by what title?

Answer: Scowrers

These murderers met their end by the hand of a brilliant detective named Birdy Edwards. However, they weren't completely destroyed, and vengeful desires would go on to put Edwards' life in danger later.
10. The man known among the police as Black Gorgiano was a prominent member of a secret Italian society in which a certain Gennaro had also initiated himself. Many years passed and misfortune brought them together again. Being terrified of the murderous nature of Gorgiano's society "duties", Gennaro attempted to run away with his wife, but Gorgiano went after them, eventually culminating in a murder. What society lies in the middle of all this trouble?

Answer: The Red Circle

The "red circle" is a symbol of death. Gennaro used Gorgiano's blood to draw it around his head after killing him.
Source: Author Franz_L

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us