FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disney Mania
Quiz about Disney Mania

Disney Mania Trivia Quiz


Okay this is my first quiz ever on this site. It's just to see how well you all know your Disney movies! Have fun, and good luck!

A multiple-choice quiz by debbiehemlock. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Quotes from Movies
  8. »
  9. Who Said It

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
221,828
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
12795
Last 3 plays: MargW (5/10), Guest 72 (2/10), Guest 118 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. "You....are late." Who says this in "Aladdin"? Hint


Question 2 of 10
2. "Teenagers. You give them an inch, they'll swim all over you." What sea creature mutters this in "The Little Mermaid"? Hint


Question 3 of 10
3. "He wasn't my father, but he was still...a part of me." Which lion sadly murmurs this in "The Lion King 2: Simba's Pride"? Hint


Question 4 of 10
4. "My story begins in London, not so very long ago. Yet so much has happened since then, that it seems more like an eternity." Who says this in "101 Dalmations"? Hint


Question 5 of 10
5. "This is the day your dreams come true." Who boldly announces this in "Beauty and the Beast"? Hint


Question 6 of 10
6. "A dream is a wish your heart makes when you're fast asleep." Who sings this in "Cinderella"? Hint


Question 7 of 10
7. "Ah, I see you have a sword! I have one too. They're very manly and...tough!" Who practices this line in "Mulan"? Hint


Question 8 of 10
8. "Everything the light touches...belongs to someone else." While looking out into the desert, who says this in "Lion King 1 1/2"? Hint


Question 9 of 10
9. "He's handsome alright. And rude and conceited." Who grumbles with sarcasm with this line from "Beauty and the Beast"? Hint


Question 10 of 10
10. "He'd make a very handsome throwrug." Who mutters this in 'The Lion King"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 15 2024 : MargW: 5/10
Apr 09 2024 : Guest 72: 2/10
Apr 08 2024 : Guest 118: 4/10
Apr 08 2024 : PootyPootwell: 9/10
Apr 04 2024 : Guest 70: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "You....are late." Who says this in "Aladdin"?

Answer: Jafar

It's Jafar's first line in the Aladdin (1992) movie. He says this to Gazeem, the thief he hires to capture the links to the Cave of Wonders.
2. "Teenagers. You give them an inch, they'll swim all over you." What sea creature mutters this in "The Little Mermaid"?

Answer: Sebastian

Sebastian says this to King Triton after Ariel leaves in tears from her father's rejection. Being the King's trusted advisor, he feels obliged to intervene.
3. "He wasn't my father, but he was still...a part of me." Which lion sadly murmurs this in "The Lion King 2: Simba's Pride"?

Answer: Kovu

Kovu says this while star-gazing with Kiara. He feels lost and alone after Kiara explains that all of the Great Kings of the past are in the stars. He stops to wonder if Scar is up there.
4. "My story begins in London, not so very long ago. Yet so much has happened since then, that it seems more like an eternity." Who says this in "101 Dalmations"?

Answer: Pongo

Pongo says this in the beginning, one of the first lines, in fact, to get the movie started. He explains the setting of the story to the audience.
5. "This is the day your dreams come true." Who boldly announces this in "Beauty and the Beast"?

Answer: Gaston

Gaston says this after stomping into Belle's house uninvited. He believes he can court Belle and marry her with smooth words and his best lines, it seems.
6. "A dream is a wish your heart makes when you're fast asleep." Who sings this in "Cinderella"?

Answer: Cinderella

This is one of Cinderella's first lines in song. She sings this to the morning birds, and all of the other house-animals in the movie. Her high spirits never falter during the movie, and in the end, her dreams come true.
7. "Ah, I see you have a sword! I have one too. They're very manly and...tough!" Who practices this line in "Mulan"?

Answer: Mulan

Mulan says this while practicing being a soldier. She is imagining up a conversation with another soldier, hoping to impress him. This is just before Mushu arrives, claiming he is there to solve all of her problems.
8. "Everything the light touches...belongs to someone else." While looking out into the desert, who says this in "Lion King 1 1/2"?

Answer: Mama

Mama says this line while talking to Timon, hoping to get a little sense into his head. She says it after Timon's humiliating experience in collapsing the tunnels the other Meerkats had created.
9. "He's handsome alright. And rude and conceited." Who grumbles with sarcasm with this line from "Beauty and the Beast"?

Answer: Belle

Belle says this about Gaston while talking to her father. It would seem she doesn't like him. She says this when coming to her father's aid after witnessing an explosion at the house.
10. "He'd make a very handsome throwrug." Who mutters this in 'The Lion King"?

Answer: Zazu

Zazu says this about Scar to Mufassa. He, like everyone else, despises the lion and thinks little of him. Zazu says this after Scar makes a rather sarcastic exit.
Source: Author debbiehemlock

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Movie Character Catch Phrases Average
2. Simple Quotes from Movies Tough
3. Classic Lines From Classic Movies Tough
4. Classic Movie Quotes Tough
5. Movie Quotes Difficult
6. More Classic Movie Lines Difficult
7. Movie Quotes Difficult
8. Film Quotes Difficult
9. Film Quotes Tough
10. Who Said That? Difficult
11. Did I Say That? Difficult
12. Mobster Movie Quotes Very Difficult

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us