FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Grease Is Still The Word
Quiz about Grease Is Still The Word

"Grease" Is Still The Word! Trivia Quiz


Hey everyone! Welcome to my first quiz. It relates to song lyrics from one of my favorite movies, 'Grease' and probably a favorite of yours as well! Have fun and I welcome any comments or suggestions.

A multiple-choice quiz by Abercombie. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Grease

Author
Abercombie
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
148,722
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
12334
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 101 (7/10), Guest 66 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "If we could start over, I wouldn't hesitate. I'd gladly take you back, and tempt the hands of fate"? Hint


Question 2 of 10
2. "Took her bowlin' at the arcade, we went strollin, drank __________". Hint


Question 3 of 10
3. "We'll get some overhead lifters and four barrel quads, oh yeah keep talkin"? Hint


Question 4 of 10
4. "They said you were high class,__________________"? Hint


Question 5 of 10
5. "If you're filled with affection you're too shy to convey"? Which song is this lyric from? Hint


Question 6 of 10
6. Which celebrity goes in the blank space: "Watch it, hey, I'm _________, I was not brought up that way"? Hint


Question 7 of 10
7. Which song is this lyric from: "Somehow, someway, our two worlds will be one"? Hint


Question 8 of 10
8. Which song is the following lyric from: "Just like my brother, nanananaana yippity dippity do"? Hint


Question 9 of 10
9. "I was deprived of a young girl's dream, by the cruel force of nature from the blue". Which song is this lyric from? Hint


Question 10 of 10
10. Finish the lyric: "They think our love is just a growing pain, why don't they understand it's just a ____________"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 172: 9/10
Jan 26 2024 : Guest 101: 7/10
Jan 24 2024 : Guest 66: 10/10
Jan 23 2024 : Guest 172: 7/10
Jan 19 2024 : Guest 149: 7/10
Jan 18 2024 : Guest 82: 8/10
Jan 13 2024 : Guest 85: 7/10
Jan 07 2024 : krajack99: 9/10
Dec 29 2023 : Guest 213: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "If we could start over, I wouldn't hesitate. I'd gladly take you back, and tempt the hands of fate"?

Answer: Tears On My Pillow

'Grease' was released in theaters on March 27, 1978 and was directed by Randal Kleiser. The setting was mainly Rydell High. Cast members included John Travolta as Danny, Olivia Newton-John as Sandy as Stockard Channing as Rizzo.
2. "Took her bowlin' at the arcade, we went strollin, drank __________".

Answer: lemonade

A friend of mine loves 'Grease' also, so he asked me to do a duet with him of this song at karaoke! This is the duet called 'Summer Nights' sung by Sandy and Danny in the movie.
3. "We'll get some overhead lifters and four barrel quads, oh yeah keep talkin"?

Answer: Greased Lightnin'

This is a song sung by Danny Zuko in the movie. When it was released in 1978, "Grease" made more than $340 million worldwide, making it the most successful movie musical in film history! Go Grease!
4. "They said you were high class,__________________"?

Answer: honey, that was just a lie

This lyric is from the song, "Hound Dog". For anyone who has not seen 'Grease', here is some information about it. It takes place in the 1950's about a group of teenagers who attend Rydell High School. There are also two groups of popular kids. The girl's clique is called 'The Pink Ladies' and the guys's group is 'The T-Birds'. Danny leads 'The T-Birds' and Rizzo leads 'The Pink Ladies'. Sandy is the Australian girl who falls in love with Danny when on vacation in America.

Her family decided to stay in America and she learns Danny attends her new school! Throughout the movie, all the friends are shown hanging together and Danny realizes he really has fallen in love with Sandy.
5. "If you're filled with affection you're too shy to convey"? Which song is this lyric from?

Answer: You're The One That I Want

This song is also a duet by Danny and Sandy. Olivia Newton-John(Sandy), was born on September 26, 1948, in Cambridge, Cambridgeshire, England in the UK and moved to Australia when she was five. She is a multi award winner, which includes four Grammys! She has one daughter, Chloe, is a breast cancer survivor and some of her hit songs include 'Please Mr. Please', 'I Honestly Love You' and 'Physical'.
6. Which celebrity goes in the blank space: "Watch it, hey, I'm _________, I was not brought up that way"?

Answer: Doris Day

This lyric is from the song, "Look at me, I'm Sandra Dee". Stockard Channing(Rizzo) was born Susan Antonia Williams Stockard on February 13, 1944 in New York, New York, USA. Her first name in 'Grease' is Betty but everyone called her Rizzo. She is a Tony award winner and a Harvard graduate.
7. Which song is this lyric from: "Somehow, someway, our two worlds will be one"?

Answer: Sandy

This is sung by Danny in the movie. John Travolta(Danny) was born John Joseph Travolta on February 18, 1954 in Englewood, New Jersey, USA. He has been married to his wife, actress Kelly Preston since 1991 and they have two children, daughter Ella and son Jett. He loves to fly his own planes.
8. Which song is the following lyric from: "Just like my brother, nanananaana yippity dippity do"?

Answer: We Go Together

These lyrics are really funny aren't they?!
9. "I was deprived of a young girl's dream, by the cruel force of nature from the blue". Which song is this lyric from?

Answer: It's Raining On Prom Night

10. Finish the lyric: "They think our love is just a growing pain, why don't they understand it's just a ____________"?

Answer: crying shame

This is from the song "Grease"(same name as the movie!) which is the first song on the movie's soundtrack. Thanks for playing!
Source: Author Abercombie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Grease"... What's the Word? Average
2. "Grease" and "Grease 2" Average
3. Grease! Easier
4. Grease Average
5. Grease Easier
6. "Grease" Is the Word Average
7. Grease Lightning Easier
8. Which Song from 'Grease'? Very Easy
9. 'Grease' - The Questions Average
10. A Simple 'Grease' Quiz! Easier
11. Finish The 'Grease' Quotes Average
12. My Favourite Flicks: "Grease" Average

2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us