FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Grease and Grease 2
Quiz about Grease and Grease 2

"Grease" and "Grease 2" Test | Movies


"Grease" is the word! Here are some questions about two of my favorite movies.

A multiple-choice quiz by teddyj45. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Grease

Author
teddyj45
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
559
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
46400
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 136 (19/20), slay01 (20/20), Guest 174 (18/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who is the main female character in 'Grease' and the main character in 'Grease 2'? Hint


Question 2 of 20
2. Michael is the newcomer in 'Grease 2'. How is he related to Sandy from the original 'Grease' movie? Hint


Question 3 of 20
3. What is the name of the high school they all attend? Hint


Question 4 of 20
4. What is the name of the gang that Michael wants to get into? Hint


Question 5 of 20
5. Where does Danny think Sandy is going at the end of the summer? Hint


Question 6 of 20
6. What mode of transport does Michael use to impress Stephanie? Hint


Question 7 of 20
7. What color do the girls always wear? Hint


Question 8 of 20
8. In the original 'Grease' movie, After the disaster at the dance, a few nights later, Sandy and Danny go out somewhere. Sandy leaves Danny stranded there. Where does this happen? Hint


Question 9 of 20
9. What kind of instrument does Michael play?

Answer: (One Word (Ebony & Ivory))
Question 10 of 20
10. What do the kids in 'Grease 2' do for fun after school? Hint


Question 11 of 20
11. Who plays the part of Stephanie in 'Grease 2'?

Answer: (Two Words First/Last or First and Last name)
Question 12 of 20
12. Stephanie doesn't do very well on one of her English papers. What was the topic? Hint


Question 13 of 20
13. What color is Frenchy's hair when she is at the malt shop after she has started beauty school?

Answer: (One Word)
Question 14 of 20
14. What is the name of the T-Bird's rival gang? Hint


Question 15 of 20
15. Who is the girl that Kenickie takes to the Dance Off? Hint


Question 16 of 20
16. In 'Grease 2', Frenchy is returning to high school. What subject does she need to pass to make her own cosmetics? Hint


Question 17 of 20
17. Danny letters in what sport to impress Sandy? Hint


Question 18 of 20
18. The T-Birds, in 'Grease 2', pay Michael to do what for them? Hint


Question 19 of 20
19. Where does Stephanie work? Hint


Question 20 of 20
20. What is the name of the guy who is the host of the Dance Off?

Answer: (Two words, First/Last or first and last name)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 136: 19/20
Mar 01 2024 : slay01: 20/20
Feb 25 2024 : Guest 174: 18/20
Feb 24 2024 : Guest 136: 18/20
Feb 23 2024 : Guest 31: 16/20
Feb 21 2024 : Guest 173: 16/20
Feb 20 2024 : Guest 90: 13/20
Feb 19 2024 : angostura: 20/20
Feb 17 2024 : Guest 58: 15/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the main female character in 'Grease' and the main character in 'Grease 2'?

Answer: Sandy and Stephanie

Olivia Newton-John won the 1979 People's Choice award for Favorite Motion Picture Actress thanks to her performance as Sandy in "Grease."
2. Michael is the newcomer in 'Grease 2'. How is he related to Sandy from the original 'Grease' movie?

Answer: He is Sandy's cousin

Didi Conn plays Frenchy, she also played the part of Frenchy in the original movie "Grease". It is Frenchy who first introduces Michael to Stephanie.
3. What is the name of the high school they all attend?

Answer: Rydell High

4. What is the name of the gang that Michael wants to get into?

Answer: T Birds

The T-Birds are known for how cool they are and especially their black leather jackets with bird wings printed on the back!
5. Where does Danny think Sandy is going at the end of the summer?

Answer: Back home to Australia

In the movie, Sandy is to go home to Australia. This explains the Australian accent that Sandy has. Olivia Newton-John was born in Cambridge, England and raised in Melbourne, Australia.
6. What mode of transport does Michael use to impress Stephanie?

Answer: Motor bike

Michael makes his own bike from scratch to be able to impress Stephanie. Stephanie has a dream that she will meet a guy who is a Cool Rider.
7. What color do the girls always wear?

Answer: Pink

THE PINK LADIES PLEDGE, To act cool, To look cool, And to be cool. Till death do us part, Think Pink!
8. In the original 'Grease' movie, After the disaster at the dance, a few nights later, Sandy and Danny go out somewhere. Sandy leaves Danny stranded there. Where does this happen?

Answer: Drive in

9. What kind of instrument does Michael play?

Answer: Piano

Michael tries to hide his talent as he doesn't want to be seen as a square for being able to play the piano.
10. What do the kids in 'Grease 2' do for fun after school?

Answer: Go bowling

"Let's bowl, Let's bowl, Let's Rock & Roll."
11. Who plays the part of Stephanie in 'Grease 2'?

Answer: Michelle Pfeiffer

Here's some goofy info for you: As the Pink Ladies leave the lockers in the beginning of the "Grease 2" film, we hear Stephanie speaking, though she's not moving her lips.
12. Stephanie doesn't do very well on one of her English papers. What was the topic?

Answer: Hamlet

Michael gets to meet with Stephanie as himself so he can tutor her.
Stephanie: "You know all this deep junk and everything. You must think I am some kinda dummy, right?" Michael: "Actually, I think you're kinda terrific."
13. What color is Frenchy's hair when she is at the malt shop after she has started beauty school?

Answer: Pink

Frenchy has a little trouble in her tinting class!
14. What is the name of the T-Bird's rival gang?

Answer: The Scorpions

15. Who is the girl that Kenickie takes to the Dance Off?

Answer: Cha Cha

Cha Cha is the best dancer at Saint Bernadette's, with the worst reputation!
16. In 'Grease 2', Frenchy is returning to high school. What subject does she need to pass to make her own cosmetics?

Answer: Chemistry

In "Grease" Frenchy gets accepted to a beauty school but drops out because she has trouble in all of her classes. In "Grease 2" Frenchy is back at school to do chemistry so she can make her own beauty products.
17. Danny letters in what sport to impress Sandy?

Answer: Track

When Sandy and Danny are at the ice cream parlour, Sandy dares Danny to prove that he can run rings around those jerks. It is thanks to Danny's stint as a cross country runner that the T Birds in "Grease 2" decide to play football.
18. The T-Birds, in 'Grease 2', pay Michael to do what for them?

Answer: Write essays

19. Where does Stephanie work?

Answer: At a garage

Stephanie works for her Uncle at his garage and this is where her Cool Rider picks her up for her first ride on his bike.
20. What is the name of the guy who is the host of the Dance Off?

Answer: Vince Fontaine

Vince: "Hi, I'm Vince Fontaine, I'm judging the dance contest." Marty: "I don't think I'm entered." Vince: "A knockout like you? What's your name?" Marty: "Marty." Vince: "Marty what?" Marty: "Maraschino. You know, as in cherry."
Source: Author teddyj45

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. T-Birds & Pink Ladies! Average
2. "Grease 2" Part 2 Average
3. Which Song from 'Grease'? Very Easy
4. A Simple 'Grease' Quiz! Easier
5. Grease Average
6. "Grease 2" Part 1 Average
7. "Grease 2": The Talent Show Easier
8. The Colors of "Grease" Average
9. Grease! Easier
10. "Grease" Is the Word Average
11. About The '"Grease 2" Movie Average
12. 'Grease 2' Is the Word Difficult

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us