FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Grease Is the Word
Quiz about Grease Is the Word

"Grease" Is the Word Trivia Quiz


"Grease is the word that you heard. It's got groove, its got meaning. Now Grease is the way we are feeling!"

A multiple-choice quiz by DakotaNorth. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Grease

Author
DakotaNorth
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
40,487
Updated
Jul 22 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
27577
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (8/10), matthewpokemon (9/10), Blukitty (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was Rizzo's first name? Hint


Question 2 of 10
2. From whose car did the T-Birds steal the back fender from (while they were fixing Kenickie's car)? Hint


Question 3 of 10
3. What toothpaste commercial does Jan imitate? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the beauty school that accepts Frenchy? Hint


Question 5 of 10
5. Who found the penny that was given to Kenickie for good luck? Hint


Question 6 of 10
6. What color heels does Sandy wear at the school carnival? Hint


Question 7 of 10
7. Where did Sandy come from?

Answer: (One Word - city or country, but not both)
Question 8 of 10
8. What kind of dance did Rizzo say Sandy could invent? Hint


Question 9 of 10
9. What did Kenickie order that Rizzo and he were going to split? Hint


Question 10 of 10
10. With all the hickeys that Rizzo had, what did she say people will think she is?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : Guest 75: 8/10
Feb 26 2024 : matthewpokemon: 9/10
Feb 25 2024 : Blukitty: 3/10
Feb 25 2024 : Guest 24: 5/10
Feb 25 2024 : Guest 24: 2/10
Feb 25 2024 : Guest 174: 5/10
Feb 24 2024 : ClaysKid: 2/10
Feb 22 2024 : Guest 171: 7/10
Feb 16 2024 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Rizzo's first name?

Answer: Betty

Remember when she was in the back of the car with Kenickie? She said Rizzo said, "Could you call me by my first name?" and told Kenickie that her real name was Betty.
2. From whose car did the T-Birds steal the back fender from (while they were fixing Kenickie's car)?

Answer: Putzie's mother's car

They stole the fender from Putzie's mother's car. It was in the scene right before the dance.
3. What toothpaste commercial does Jan imitate?

Answer: Ipana

"Brusha, Brusha , Brusha. Get the new Ipana."
4. What is the name of the beauty school that accepts Frenchy?

Answer: La Coiffure

La Coiffure is the name of the beauty school that accepts Frenchy. During the "Beauty School Dropout" scene in which Frankie Avalon is singing to Frenchie, on the left side of her shirt is the name of the school. If you don't pay attention, you will miss it.
5. Who found the penny that was given to Kenickie for good luck?

Answer: Jan

Jan found the penny, and said "see a penny, pick it up. All day long you'll have good luck." Marty said "Give me that," and walked over to Kenicki and said "here Kenickie, for good luck." As she was handing it to him, it went through his fingers, and he bends to pick it up. That's how he got his head whacked by the car door.
6. What color heels does Sandy wear at the school carnival?

Answer: Red

Sandy wore red heels at the school carnival. Remember she put her foot on Danny's chest?
7. Where did Sandy come from?

Answer: Australia

Sandy was an Aussie girl. Olivia Newton-John is not originally from Australia. She was born in Cambridge, England, and moved to Australia when she was young.
8. What kind of dance did Rizzo say Sandy could invent?

Answer: The Kangaroo Bop

Rizzo told Sandy she could invent the Kangaroo Bop.
9. What did Kenickie order that Rizzo and he were going to split?

Answer: An Eskimo Pie with a knife

Kenickie asked Rizzo if she had any money before he ordered an Eskimo Pie with a knife.
10. With all the hickeys that Rizzo had, what did she say people will think she is?

Answer: Leopard

Rizzo said, "Look at me with all these hickeys, people will think I'm a leper." Then Kenicki said "a hickey from Kenicki is like a Hallmark Card..." and took bite of food, and Rizzo replied "You pig!" Note, some people say Rizzo says leopard, while others think she says lepar. I have revised this quiz to accept both answers.
Source: Author DakotaNorth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. T-Birds & Pink Ladies! Average
2. "Grease 2" Part 2 Average
3. "Grease" and "Grease 2" Average
4. Which Song from 'Grease'? Very Easy
5. A Simple 'Grease' Quiz! Easier
6. Grease Average
7. "Grease 2" Part 1 Average
8. "Grease 2": The Talent Show Easier
9. The Colors of "Grease" Average
10. Grease! Easier
11. About The '"Grease 2" Movie Average
12. 'Grease 2' Is the Word Difficult

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us