FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about LOTR Return of the King
Quiz about LOTR Return of the King

LOTR: Return of the King Trivia Quiz


This is a quiz about the Peter Jackson directed movie, "The Return of the King".

A multiple-choice quiz by morrigan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. Return of the King

Author
morrigan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,883
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
9164
Last 3 plays: Guest 173 (8/10), Guest 174 (9/10), Guest 172 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the King described in the title "Return of the King"? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the giant spider that paralyzes Frodo?

Answer: (One Word.)
Question 3 of 10
3. Who destroys the One Ring? Hint


Question 4 of 10
4. Who is (not word for word) "accorded the honor of being on the last boat to Valinor"? Hint


Question 5 of 10
5. Who says the line "I am no man!"? Hint


Question 6 of 10
6. Who says, "Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?"? Hint


Question 7 of 10
7. Who is almost burnt to death by his own father?

Answer: (One Word.)
Question 8 of 10
8. Who leads Frodo and Sam (although Sam was told to "go home" by Frodo) into the tunnel where a trap awaits? Hint


Question 9 of 10
9. Who does Sam marry at the end of the movie? Hint


Question 10 of 10
10. Who, among many, would die if the One Ring wasn't destroyed? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 173: 8/10
Apr 01 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 01 2024 : Guest 172: 8/10
Apr 01 2024 : Lovekraft: 6/10
Mar 28 2024 : Guest 65: 9/10
Mar 28 2024 : Guest 165: 8/10
Mar 26 2024 : Guest 174: 8/10
Mar 24 2024 : Guest 152: 7/10
Mar 08 2024 : Guest 81: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the King described in the title "Return of the King"?

Answer: Aragorn

Yes, it is Aragorn. Considering he's the heir to the throne of Gondor, it makes sense that he's the King.
2. What is the name of the giant spider that paralyzes Frodo?

Answer: Shelob

This was said once in the movie by the goblins/orcs. She doesn't kill Frodo, but instead paralyzes him so she can drink his fresh blood later. They were led there, to the trap, by Sméagol, so that after she cleaned the flesh off their bones, he could take the Ring.
3. Who destroys the One Ring?

Answer: Gollum

Gollum does, albeit by accident. Frodo puts on the ring, and so Gollum, trying to get "My Precious" back, bites off Frodo's index finger.

Just an author's note: Gollum & Sméagol are the same person. Sméagol changed into Gollum with his continued use of the One Ring.
4. Who is (not word for word) "accorded the honor of being on the last boat to Valinor"?

Answer: Bilbo

All the people I've mentioned did go, except for Sam, but the line was said to Bilbo by Frodo. Frodo does go, and he leaves the rest of the hobbits behind.

In the books, Sam does go to Valinor after having 13 children with Rosie. Legolas and Gimli also go, after Legolas builds them a boat.
5. Who says the line "I am no man!"?

Answer: Eowyn

She says this line just before she sticks her sword in the Witch King's face, destroying him. She does that so she can save her uncle, Théoden King.
6. Who says, "Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?"?

Answer: Gimli

This line is said just before the last battle of the movie. The last battle took place because Aragorn decided that Frodo and Sam needed help. He and his army distracted the Eye of Sauron by creating a battle to which the odds were incredibly against him and his men.
7. Who is almost burnt to death by his own father?

Answer: Faramir

Yes, the father who loved him, according to Gandalf, tried to burn his own son alive. Pippin saves him by getting Gandalf, who rides in, to save the day on Shadowfax.
8. Who leads Frodo and Sam (although Sam was told to "go home" by Frodo) into the tunnel where a trap awaits?

Answer: Gollum

Gollum, knowing that Shelob is always hungry, leads the two into a trap. Frodo, not believing Sam when Sam caught Gollum talking to himself (about the trap and the spider), sends Sam away.

Sam saves the day, though, and follows Gollum and Frodo into the tunnel, and fights off Shelob from Frodo's paralyzed body.
9. Who does Sam marry at the end of the movie?

Answer: Rosie Cotton

Yes, he marries his beloved Rosie Cotton. The eldest child that is shown at the end of the movie is Sean Astin's (Samwise Gamgee) real-life child.

Rosie Cotton and Samwise Gamgee are married. It's implied that later so are Arwen Evenstar and Aragorn. It is also semi-implied that Faramir and Éowyn get together, but that one happens in the book, not the movie.
10. Who, among many, would die if the One Ring wasn't destroyed?

Answer: Arwen Evenstar

Arwen's father told Aragorn that she would die if the One Ring wasn't destroyed. Aragorn was also told Arwen's life was tied into the Ring.
Source: Author morrigan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us