FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cuddly Little Hobbits
Quiz about Cuddly Little Hobbits

Cuddly Little Hobbits Trivia Quiz


This quiz is a follow-up to my quiz 'Cuddly Mr. Frodo'. In that quiz I looked at tender moments in the movie 'The Fellowship of the Ring', while this quiz looks at the affectionate scenes in the movie 'The Return of the King'.

A multiple-choice quiz by Kuu. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. Return of the King

Author
Kuu
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
186,319
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5458
Last 3 plays: Guest 68 (10/10), Guest 120 (8/10), Guest 159 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who did Pippin dance with in the Golden Hall? Hint


Question 2 of 10
2. After placing a helmet on Merry's head, what did Eowyn call Merry? Hint


Question 3 of 10
3. At one moving moment in the movie Frodo said to Sam, "Give it to me". What did Frodo want? Hint


Question 4 of 10
4. After Frodo was bitten by Shelob, and while Sam was cradling him, what tearful plea did Sam make? Hint


Question 5 of 10
5. When he arrived at the Black Gate, Merry was sharing a horse with whom? Hint


Question 6 of 10
6. While cosying up to Frodo in the wagon, what did Bilbo ask to see? Hint


Question 7 of 10
7. After declaring his allegiance to Denethor, what does Pippin kiss? Hint


Question 8 of 10
8. After Frodo awoke, following his rescue, who jumped onto Frodo's bed and hugged him? Hint


Question 9 of 10
9. Just before leaving on the ship to go to the Undying Lands, who did Frodo kiss? Hint


Question 10 of 10
10. Whose hand did Frodo take hold of, as he was about to board the ship? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 07 2024 : Guest 68: 10/10
Apr 22 2024 : Guest 120: 8/10
Apr 19 2024 : Guest 159: 9/10
Mar 28 2024 : Guest 217: 8/10
Mar 28 2024 : Guest 165: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did Pippin dance with in the Golden Hall?

Answer: Merry

The words to the song that Pippin and Merry sang as they danced were:


Oh you can search far and wide,

You can drink the whole town dry,

But you'll never find a beer so brown

As the one we drink in our home town!

You can keep your fancy ales,

You can drink them by the flagon,

But the only brew for the brave and true,

Comes from the Green Dragon!
2. After placing a helmet on Merry's head, what did Eowyn call Merry?

Answer: A true esquire of Rohan

Soon after, Eowyn was to say to her brother, Eomer, concerning Merry:

"Why should Merry be left behind; he has as much cause go to war as you! Why can he not fight for those he loves?"
3. At one moving moment in the movie Frodo said to Sam, "Give it to me". What did Frodo want?

Answer: The Ring

Frodo thought the orcs had taken the Ring from him, but Sam then informed Frodo that he, Sam, had taken the Ring from Frodo when he though Frodo was dead.
4. After Frodo was bitten by Shelob, and while Sam was cradling him, what tearful plea did Sam make?

Answer: Don't go where I can't follow

Sam then said,


"Wake up"

Followed by,

"You're not asleep... dead!"


For Sam, the thought that he had lost Frodo was almost too much to for him to bear. His weeping intensified, and he began to rock Frodo in his arms.
5. When he arrived at the Black Gate, Merry was sharing a horse with whom?

Answer: Eomer

It wasn't the first ride Merry had shared with Eomer. Earlier in the movie, when the riders approached Treebeard, Merry was also riding behind the Prince of Rohan.
6. While cosying up to Frodo in the wagon, what did Bilbo ask to see?

Answer: His old ring

Bilbo asked if there was any chance of seeing his old ring. Frodo then told him it had been lost.
7. After declaring his allegiance to Denethor, what does Pippin kiss?

Answer: Denethor's ring

After Pippin swears the oath, Denethor cupped Pippin's face and made him look up. Denethor than said:

"Fealty with love,
Valor with honour,
disloyalty with vengeance."
8. After Frodo awoke, following his rescue, who jumped onto Frodo's bed and hugged him?

Answer: Pippin and Merry

When Frodo first opened his eyes he saw Gandalf who Frodo had, up until then, believed was dead.
9. Just before leaving on the ship to go to the Undying Lands, who did Frodo kiss?

Answer: Sam

Sam started weeping when he realised Frodo was leaving for good. Frodo hugged him tightly, pulled back, and then kissed Sam on the forehead.
10. Whose hand did Frodo take hold of, as he was about to board the ship?

Answer: Gandalf's

After boarding the ship, Frodo turned and gave one last, loving smile to his hobbit friends.
Source: Author Kuu

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us