FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Return of the King
Quiz about The Return of the King

Movie Quiz: The Return of the King: 10 Questions | Lord of the Rings .


'The Return of the King' is the final episode in a stunning trilogy, both in film and book. Only information from the film will be required. Thank you for taking the time to do this quiz.

A multiple-choice quiz by sun211. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. Return of the King

Author
sun211
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
162,226
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
9967
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), Guest 65 (10/10), Guest 165 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Does Elrond allow Narsil to be re-forged?


Question 2 of 10
2. What was the name of the great spider that Gollum led Frodo to? Hint


Question 3 of 10
3. Who eventually destroys (but not intentionally) the Ring? Hint


Question 4 of 10
4. At the beginning of the film, we are told the history of Gollum, and how he came to be. Smeagol was his name before he was taken over by the Ring, but what was the name of his friend who he murdered? Hint


Question 5 of 10
5. Eowyn managed to kill one of the Nazgul's beasts when she was protecting her uncle, but does she also manage to kill the Ringwraith?


Question 6 of 10
6. Name the person who said the quotation. "It still only counts as one." Hint


Question 7 of 10
7. When Frodo, Sam, Merry and Pippin return to the Shire, who does Sam marry?

Answer: (First name only, one word)
Question 8 of 10
8. Bilbo Baggins is given a space on one of the last ships to leave Middle Earth.


Question 9 of 10
9. Frodo adds his own adventure in the back of Bilbo's book, and entitles it 'The Lord of the Rings'. There are some pages left at the back. Who does Frodo give the book to?

Answer: (First name only)
Question 10 of 10
10. Who sucessfully lit the beacon at Minas Tirith? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 173: 10/10
Mar 28 2024 : Guest 65: 10/10
Mar 28 2024 : Guest 165: 10/10
Mar 10 2024 : Guest 63: 10/10
Feb 28 2024 : Guest 62: 10/10
Feb 25 2024 : Guest 178: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Does Elrond allow Narsil to be re-forged?

Answer: Yes

Arwen begged her father to restore the blade, so that Aragorn would become the King of Gondor.
2. What was the name of the great spider that Gollum led Frodo to?

Answer: Shelob

Frodo does defend himself quite well against her, but it is Sam who saves the day and injures the big baddie.
3. Who eventually destroys (but not intentionally) the Ring?

Answer: Gollum

I have had many complaints about this question, so I went to watch the film, and here is what happened. Frodo is standing on the projection over the lava, and was about to throw the Ring in. The Ring has a hold on Frodo's mind, and so it is not destroyed. Gollum arrives on the scene, and knocks Sam out with a rock.

He then proceeds to wrestle with Frodo, and ends up biting the finger off that contains the Ring. Gollum, now possessing the Ring, starts to dance with glee. Frodo starts to fight with Gollum, and both move too close to the edge, and both of them fall in.

It is Frodo however, that manages to grab onto something. Gollum is the one holding the Ring when it falls into the fire. Although it wasn't intentional, Gollum is the one that destroys the Ring.
4. At the beginning of the film, we are told the history of Gollum, and how he came to be. Smeagol was his name before he was taken over by the Ring, but what was the name of his friend who he murdered?

Answer: Deagol

Deagol found it on the riverbed when he was pulled in by a fish. Smeagol then asks for it, and when Deagol refuses, he proceeds to murder his friend.
I have had many correction notices telling me that Deagol was Smeagol's brother, and some saying that it was his cousin. I am going to keep it as his friend, as a relation can also be a friend.
5. Eowyn managed to kill one of the Nazgul's beasts when she was protecting her uncle, but does she also manage to kill the Ringwraith?

Answer: Yes

Merry was the one who crept up behind it, and stabbed it in the back, causing it to be distracted. Eowyn then took of her helmet and declared, "I am no man," before stabbing it in it's 'face'.
The 'it' I am referring to is the leader of the Nazgul's, and resides in the Dead City. It was a great accomplishment on Eowyn's part.
6. Name the person who said the quotation. "It still only counts as one."

Answer: Gimli

Legolas and Gimli are having a competition; to see who can kill the most enemies. Legolas jumps up onto one of the oliphants, and takes out all of the enemies on it, and the creature itself, making a stylish finish by sliding down the trunk and stepping onto the ground.
7. When Frodo, Sam, Merry and Pippin return to the Shire, who does Sam marry?

Answer: Rosie

All four of them are sitting in the pub having a drink, and Sam sees Rosie working behind the bar. He puts his drink down, and with determination, goes to talk to her. The next scene is their marriage.
8. Bilbo Baggins is given a space on one of the last ships to leave Middle Earth.

Answer: True

Frodo leaves with Bilbo on the ship. He says that the journey has changed him too much to live in the Shire again.
9. Frodo adds his own adventure in the back of Bilbo's book, and entitles it 'The Lord of the Rings'. There are some pages left at the back. Who does Frodo give the book to?

Answer: Sam

Sam is very distressed to find out that Frodo is leaving, and so Frodo gave him the book, telling him that the last few pages are his.
10. Who sucessfully lit the beacon at Minas Tirith?

Answer: Pippin

Gandalf wants the steward of Gondor to light the beacon to call for help. The steward refuses, and so Gandalf send Pippin to light it.
Source: Author sun211

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us