FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about LOTR The Return of the King  Legolas Luck
Quiz about LOTR The Return of the King  Legolas Luck

"LOTR: The Return of the King" - Legolas Luck Quiz


Test your knowledge of Legolas in "The Return of the King". Spoilers! If you haven't seen the movie don't take this quiz!

A multiple-choice quiz by Legolas6000. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. Return of the King

Author
Legolas6000
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
164,994
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
9072
Last 3 plays: Guest 159 (5/10), Guest 176 (4/10), Guest 166 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the beginning of the movie we see Legolas standing on a balcony with Aragorn. Complete this quote that Legolas says while looking out at the night sky. "The eye of the enemy is _______."

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. Aragorn decides to take The Paths of the Dead. Does Legolas go with him?


Question 3 of 10
3. At the entrance to The Paths of the Dead, Legolas remarks, "The way is shut. It was made by those who are dead and the dead keep it. _____________________." Complete the end of the quote. Hint


Question 4 of 10
4. Inside The Paths of the Dead, Aragorn, Legolas, and Gimli meet the King of the Dead. Aragorn tries to bend the King to his will but it does not start smoothly. Legolas sees danger in this King so he aims an arrow at him. Where does the arrow hit the King? Hint


Question 5 of 10
5. When Legolas is fighting on the Pelennor Fields, he leaps on the top of a mumak/oliphaunt. While onto the top of the mumak/oliphaunt we hear him counting the number of enemies he has killed so far. What number do we hear him saying? Hint


Question 6 of 10
6. After Legolas kills all the evil men on the mumak/oliphaunt he shoots multiple arrows at its head. How does Legolas get back down to the ground after the mumak/oliphaunt is dead? Hint


Question 7 of 10
7. Gandalf and Aragorn make plans to go to the Black Gate to take Sauron's gaze away from Frodo. After these plans have been discussed Legolas remarks, "A _______."

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. When Aragorn is crowned king, Legolas is wearing white robes and he has a circlet set upon his head. What color was the circlet? Hint


Question 9 of 10
9. When Frodo is recovering, the members of the Fellowship come into his room. When Legolas walks in, does Frodo say his name?


Question 10 of 10
10. We see Legolas sail over the sea at the end of the movie.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 14 2024 : Guest 159: 5/10
Apr 05 2024 : Guest 176: 4/10
Apr 05 2024 : Guest 166: 7/10
Mar 28 2024 : Guest 65: 7/10
Mar 28 2024 : Guest 217: 8/10
Mar 28 2024 : Guest 165: 6/10
Mar 22 2024 : Guest 97: 9/10
Mar 08 2024 : GoodwinPD: 10/10
Mar 07 2024 : ZEEVANDJONNY: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the beginning of the movie we see Legolas standing on a balcony with Aragorn. Complete this quote that Legolas says while looking out at the night sky. "The eye of the enemy is _______."

Answer: moving

Shortly after Legolas sees that the Eye of Sauron is moving, Pippin looks into the Palantir. Legolas does not know that Pippin is doing this but he suddenly looks concerned and announces, "He is here". Aragorn and Legolas rush inside to see what had happened and they find Pippin screaming in pain with the Palantir glowing in his hands. Aragorn takes the Palantir and shortly after Gandalf covers it with a cloak.
2. Aragorn decides to take The Paths of the Dead. Does Legolas go with him?

Answer: yes

Early in the morning Aragorn gets ready to leave. Gimli approaches him but Aragorn tells him he can't come along. Gimli is persistent and Legolas remarks, "Have you learned nothing of the stubborness of dwarves?" Gimli ends the dicussion by saying, "We're coming with you laddie".
3. At the entrance to The Paths of the Dead, Legolas remarks, "The way is shut. It was made by those who are dead and the dead keep it. _____________________." Complete the end of the quote.

Answer: The way is shut

The horses run away fearfully at the site of the entrance. Aragorn passes into the cave first, followed by Legolas. Gimli is left outside last and he says, "This is a thing unheard of! An elf goes underground when a dwarf dare not. I'll never hear the end of it!" With that thought Gimli rushes into the complete darkness of the cave.
4. Inside The Paths of the Dead, Aragorn, Legolas, and Gimli meet the King of the Dead. Aragorn tries to bend the King to his will but it does not start smoothly. Legolas sees danger in this King so he aims an arrow at him. Where does the arrow hit the King?

Answer: his forehead

Although Legolas had perfect aim, the arrow dissolved when it hit the King's head. The arrow caused no damage at all to the deadly King.
5. When Legolas is fighting on the Pelennor Fields, he leaps on the top of a mumak/oliphaunt. While onto the top of the mumak/oliphaunt we hear him counting the number of enemies he has killed so far. What number do we hear him saying?

Answer: 34

Before the battle, when Legolas and Gimli climb off the boats Gimli says, "May the best dwarf win!" Then they both charge into the battle. Determined to beat Gimli after his defeat at Helm's Deep Legolas counts all the enemies he kills.
6. After Legolas kills all the evil men on the mumak/oliphaunt he shoots multiple arrows at its head. How does Legolas get back down to the ground after the mumak/oliphaunt is dead?

Answer: he slides down the trunk

Gimli is outraged and he yells, "That still only counts as one!" Clearly, beating an elf in war means a lot to him.
7. Gandalf and Aragorn make plans to go to the Black Gate to take Sauron's gaze away from Frodo. After these plans have been discussed Legolas remarks, "A _______."

Answer: diversion

Aragorn knows that they don't have a chance alone but they can give Frodo some time away from Sauron's Eye.
8. When Aragorn is crowned king, Legolas is wearing white robes and he has a circlet set upon his head. What color was the circlet?

Answer: silver

Aragorn thanks Legolas in elvish when he passes by. Legolas travels in a group with all the elves. From the distance shot you can see the patch of white elves among all the men.
9. When Frodo is recovering, the members of the Fellowship come into his room. When Legolas walks in, does Frodo say his name?

Answer: no

Frodo says Gimli, Aragorn, and most of the Fellowship's names but he does not say Legolas. In fact, Frodo never says Legolas' name in the whole trilogy!
10. We see Legolas sail over the sea at the end of the movie.

Answer: False

Legolas eventually sails over the sea but we do not see it in the movie. All elves are called to the sea and it is their deepest desire to sail to the undying lands. I hope you enjoyed my quiz!
Source: Author Legolas6000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us