FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ladder 49
Quiz about Ladder 49

Ladder 49 Trivia Quiz


This quiz will test your knowledge on fire action packed movie "Ladder 49".

A multiple-choice quiz by writergirl110. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
365,509
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
171
-
Question 1 of 10
1. When Jack gets the firehouse and talks with the chief, where is he assigned to? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the girl that Jack meets? Hint


Question 3 of 10
3. Who plays the role of the priest whenever a new guy arrives? Hint


Question 4 of 10
4. Which fireman gets his face burned with steam? Hint


Question 5 of 10
5. Is Jack rescued from the building that he falls through?


Question 6 of 10
6. Which fireman does Jack seem to get into fights with? Hint


Question 7 of 10
7. After working on Engine 33, where does Jack transfer to? Hint


Question 8 of 10
8. Where do Jack and Linda meet? Hint


Question 9 of 10
9. What does Linda say she does? Hint


Question 10 of 10
10. Who plays Chief Mike? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 136: 8/10
Apr 23 2024 : Guest 172: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Jack gets the firehouse and talks with the chief, where is he assigned to?

Answer: The engine

There are only two companies at this firehouse. One is Truck 49 which are the firemen who rescue people and the other is Engine 33. He is assigned to Engine 33 which means he works the pipe. He is run of the men who deals with putting out the fires with the hose.
2. What is the name of the girl that Jack meets?

Answer: Linda

Linda is the tall blonde gal. Linda is with her friend when she meets Jack and one of the other firemen. Jack's friend goes after Linda's friend while Jack goes for Linda.
3. Who plays the role of the priest whenever a new guy arrives?

Answer: Lenny

The first time we see this scene is when Jack arrives at the firehouse and is asked if he's Catholic. The second time this scene appears is when there's another new guy. The firemen do this to prank any newbies that join.
4. Which fireman gets his face burned with steam?

Answer: Tommy

Jack and Mike see this happen. They are getting ready to leave because they didn't find anything wrong with the building that they were checking out. Tommy walks by the pipe right as it bursts and hits him with steam.
5. Is Jack rescued from the building that he falls through?

Answer: No

The movie starts off in the beginning where we see Jack laying in a pile of debris. By the end of the movie, he has made it into the control room. The others try to rescue him but the room is on fire and they can't get through. Jack tells Mike to put all units out.
6. Which fireman does Jack seem to get into fights with?

Answer: Lenny

The first time there is almost a fight is when the fireman are sitting at the table in the kitchen talking about the recent death of their friend. The second time is at the bar close to Christmas time and Mike has to pull Jack out of there.
7. After working on Engine 33, where does Jack transfer to?

Answer: The truck

There are only two companies at this fire station. One is Engine 33 which takes care of putting out the fire and the other is Truck 49. After one of the firemen die from falling through the roof of a burning building, Jack decides he wants to do something different. He decides that he wants to actually go into the buildings and rescue people. The men on Truck 49 hold this position.
8. Where do Jack and Linda meet?

Answer: The grocery store

Jack and one of his buddies are getting food for the firehouse when they come across Linda and her friend getting groceries. Both friends go off leaving Jack and Linda to talk.
9. What does Linda say she does?

Answer: Helps make jewelry

They are sitting at the table on their double date when they talk about what they do. Once Linda tells Jack what she does, he questions her if she's an artist but she says that she just helps.
10. Who plays Chief Mike?

Answer: John Travolta

He has played Danny in "Grease." He has also starred in "Hairspray", "Look Who's Talking Now", and "Bolt" as well as many other movies.
Source: Author writergirl110

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Legend of Bagger Vance Easier
2. The Last Mimzy Average
3. "La Bamba" - The Movie Average
4. Welcome to the "Land of the Dead" Average
5. Last Holiday Average
6. Leon Average
7. "Lady Vengeance" - Part 3 Average
8. Leprechaun Average
9. Letters From Iwo Jima Average
10. The Last Dragon Average
11. The Last Boy Scout Average
12. A Letter to Three Wives Average

6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us