FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movies for a Girls Night In
Quiz about Movies for a Girls Night In

Movies for a Girls' Night In Trivia Quiz


Chick Flicks! Just the thought of them is enough to send guys running from the movie theatres! These are some of my favourite films!

A multiple-choice quiz by lori172. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Chick Flicks

Author
lori172
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
140,269
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
10925
Last 3 plays: GoodwinPD (10/10), Guest 99 (9/10), Guest 147 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Bridget Jones's Diary" author Helen Fielding used elements of which British literary classic in her novel and subsequent film? Hint


Question 2 of 10
2. In the movie, "When Harry Met Sally", Marie tells Sally that someone from what section of the bookstore is staring at her? Hint


Question 3 of 10
3. Both Julia Roberts and Matt Damon appeared in the Chick Flick classic "Mystic Pizza". Were their characters romantically involved?


Question 4 of 10
4. Which actors played young lovers in the film "Bed of Roses"? Hint


Question 5 of 10
5. In the movie "My Big Fat Greek Wedding", Toula's future mother-in-law's name was spelled incorrectly on the wedding invitations. How did her name appear on the final version of the invitation? Hint


Question 6 of 10
6. In the skating movie "The Cutting Edge", Doug and Kate, played by D.B. Sweeney and Moira Kelly, were trying to win a gold medal against all odds. Which Olympics did the they compete in as pairs skaters? Hint


Question 7 of 10
7. In the movie "Sliding Doors", the character played by Gywneth Paltrow fell in love with James, who is played by which "Four Weddings and a Funeral" actor? Hint


Question 8 of 10
8. At the start of the movie "You've Got Mail", Joe Fox emailed Kathleen Kelly telling her that if he knew who she was, he would send her a bouquet of what? Hint


Question 9 of 10
9. In "Four Weddings and A Funeral", which 70s teenage heart throb does Hugh Grant's character quote when he confesses his love to Andie McDowell's character? Hint


Question 10 of 10
10. As she recalled the closing scene in "An Affair to Remember", Rita Wilson's character in "Sleepless in Seattle" went to pieces. Moments later, not to be outdone, Tom Hanks' and Victor Garber's characters broke into sobs describing what film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : GoodwinPD: 10/10
Jul 02 2024 : Guest 99: 9/10
Jun 28 2024 : Guest 147: 7/10
Jun 27 2024 : Guest 174: 10/10
Jun 21 2024 : krajack99: 10/10
Jun 17 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 166: 5/10
May 20 2024 : Guest 67: 4/10
May 14 2024 : Guest 24: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Bridget Jones's Diary" author Helen Fielding used elements of which British literary classic in her novel and subsequent film?

Answer: Pride and Prejudice

There are several references to Austen novel in both the book and movie. Actor Colin Firth played both Mr. Darcy in the A&E adaptation of "Pride and Prejudice" and Mark Darcy in "Bridget Jones's Diary". The character of Daniel Cleaver resembled Jane Austen's dastardly Mr. Wickham.

Another similarity was the publishing house where Bridget worked, Pemberly Press. Pemberly was the name of Mr. Darcy's estate in the novel.
2. In the movie, "When Harry Met Sally", Marie tells Sally that someone from what section of the bookstore is staring at her?

Answer: Personal Growth

After Marie discreetly leaves, Harry and Sally go for lunch and discuss their recent break ups. After the meal, Harry breaks his motto that men and women can never be friends. Already the Personal Growth section appears to have had an influence!
3. Both Julia Roberts and Matt Damon appeared in the Chick Flick classic "Mystic Pizza". Were their characters romantically involved?

Answer: No

In the film "Mystic Pizza", Julia Roberts' character Daisy dated Charlie, a troubled law student with a bright red Ferrari. Matt Damon played Charlie's younger brother. Damon's appearance was limited to the dinner scene where Daisy met Charlie's family.
4. Which actors played young lovers in the film "Bed of Roses"?

Answer: Christian Slater and Mary Stuart Masterson

Christian Slater played a stockbroker who escaped the rat race and started up a floral business. He met Mary Stuart Masterson's troubled character while delivering flowers to her office. This is a must for those who have forgotten to focus on their personal lives!
5. In the movie "My Big Fat Greek Wedding", Toula's future mother-in-law's name was spelled incorrectly on the wedding invitations. How did her name appear on the final version of the invitation?

Answer: Harry

Toula's future mother-in-law's name was Harriet. Harleen was the real first name of 1930's screen siren Jean Harlow.
6. In the skating movie "The Cutting Edge", Doug and Kate, played by D.B. Sweeney and Moira Kelly, were trying to win a gold medal against all odds. Which Olympics did the they compete in as pairs skaters?

Answer: Albertville

Doug and Kate first met at the 1988 Calgary Olympics when he was late for his hockey game and ran into her, knocking her to the ground. The 1994 games were held in Lillehammer and Nagano hosted the Winter Olympics in 1998. Interesting fact: the movie's director was Paul Glaser who played Starsky in the 70's cop show "Starsky and Hutch".
7. In the movie "Sliding Doors", the character played by Gywneth Paltrow fell in love with James, who is played by which "Four Weddings and a Funeral" actor?

Answer: John Hannah

In this role, John Hannah got an opportunity to show off more of his comedic abilities. As for "Four Weddings and a Funeral", James Fleet played Tom, while Corin Redgrave (Vanessa and Lynn's brother) played Hamish, the much older man Carrie marries instead of Charles (Hugh Grant) in the movie.
8. At the start of the movie "You've Got Mail", Joe Fox emailed Kathleen Kelly telling her that if he knew who she was, he would send her a bouquet of what?

Answer: freshly sharpened pencils

Fox says that September always reminds him of going back to school. His sentiments have Kathleen happily smelling her scotch tape later that morning.
9. In "Four Weddings and A Funeral", which 70s teenage heart throb does Hugh Grant's character quote when he confesses his love to Andie McDowell's character?

Answer: David Cassidy

David Cassidy sang the immortal words "I Think I Love You" while he was still with "The Partridge Family". Shaun, a late 70s heart throb was David's younger half-brother and starred in the Hardy Boys TV series. Patrick is another half-brother and Jack Cassidy was their late father. Actress Shirley Jones is mother to Shaun and Patrick and David's step-mother.
10. As she recalled the closing scene in "An Affair to Remember", Rita Wilson's character in "Sleepless in Seattle" went to pieces. Moments later, not to be outdone, Tom Hanks' and Victor Garber's characters broke into sobs describing what film?

Answer: The Dirty Dozen

Lee Marvin, Jim Brown, Charles Bronson and a group of tough guys save the world from the Nazis during World War II. Talk of "The Dirty Dozen" causes Wilson's character to snap out of her movie revelry.
Source: Author lori172

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us