FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chick Flicks of the 1990s
Quiz about Chick Flicks of the 1990s

Chick Flicks of the 1990s Trivia Quiz


See if you know the answers to these questions about, what I consider to be, classic chick flicks of the 1990s.

A multiple-choice quiz by tdakoo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Chick Flicks

Author
tdakoo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
263,647
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
15179
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: Guest 165 (7/10), Guest 189 (10/10), Guest 63 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In this 1995 film, Sandra Bullock falls in love with Peter Gallagher, a man she's never really spoken to but has taken his token every morning at the Chicago subway station where she works. What is it? Hint


Question 2 of 10
2. In this 1999 film Drew Barrymore gets a second chance at high school, but must deal with the mean girls (like Jessica Alba), the geeks (Leelee Sobieski) and cute teachers (Michael Vartan). What is the name of this movie? Hint


Question 3 of 10
3. In this 1998 film Meg Ryan and Nicholas Cage play a couple faced with huge obstacles. She's a super busy doctor, and he, technically, doesn't exist. What is the name of this movie? Hint


Question 4 of 10
4. In this movie, real life ex-couple Ben Affleck and Gwyneth Paltrow play blossoming couple Buddy and Abby, but Buddy is hiding a big secret. At the start of the movie Buddy gives up his seat on an airplane to a stranger named Greg, so the man can get home to his family before Christmas; unfortunately the plane crashes and all the passengers, including Greg, die. A few months later Buddy pays a visit to Greg's widow Abby, but begins to fall in love with her before he can tell her their tragic connection. What is the name of this film? Hint


Question 5 of 10
5. In this Julia Roberts classic, she very convincingly plays the most famous actress in the world who falls in love with a normal man, the owner of a travel book shop in England. What is the name of this movie and the London neighborhood in which it is set?

Answer: (Two words)
Question 6 of 10
6. This 1998 film starring Drew Barrymore and Adam Sandler actually takes place in the 1980s. Sandler plays a man who is left at the altar who begins to fall for Barrymore's Julia, who is engaged to another man. What is the name of this movie? Hint


Question 7 of 10
7. In one of Cameron Diaz's first big movie roles she plays a bride-to-be named Kimmy who longs to marry her sportswriter boyfriend Michael. Unfortunately, her maid of honor has her sights set on Michael and tries to ruin the wedding. What is the name of this 1997 hit? Hint


Question 8 of 10
8. In 1993, Annie and Sam meet at the top of the Empire State Building in what chick flick classic? Hint


Question 9 of 10
9. Demi Moore and Patrick Swayze star in this 1990 chick flick with the tagline "A Love That Will Last Forever." In what movie do Molly and Sam show us that love can survive anything, even death? Hint


Question 10 of 10
10. This 1999 chick flick stars Freddie Prinze Jr. and Rachel Lee Cook as the Big Man on Campus and the school nerd, respectively. Zach (Prinze) tries to turn Laney (Cook) into the prom queen in order to win a bet, but the two end up falling in love. What is the name of this film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 165: 7/10
Jun 15 2024 : Guest 189: 10/10
Jun 13 2024 : Guest 63: 10/10
Jun 10 2024 : mandy2: 8/10
Jun 09 2024 : Guest 174: 8/10
Jun 07 2024 : Trish192: 8/10
Jun 06 2024 : Guest 166: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 161: 8/10
May 26 2024 : Guest 82: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In this 1995 film, Sandra Bullock falls in love with Peter Gallagher, a man she's never really spoken to but has taken his token every morning at the Chicago subway station where she works. What is it?

Answer: While You Were Sleeping

Sandra stars as Lucy Eleanor Moderatz, a woman who saves Peter, her longtime object of desire, from a train when he falls onto the train tracks on Christmas Day. Things become complicated when a nurse at the hospital thinks that Lucy is Peter's fiancée and Lucy doesn't have the heart to tell Peter's family the truth.
2. In this 1999 film Drew Barrymore gets a second chance at high school, but must deal with the mean girls (like Jessica Alba), the geeks (Leelee Sobieski) and cute teachers (Michael Vartan). What is the name of this movie?

Answer: Never Been Kissed

This is one of the first movies that Drew's production company "Flower Films" produced. Drew plays a 25-year-old Chicago copy editor who gets her first undercover reporting job as a high school student. After starting out as a geek she soon escalates to popularity with the help of her brother Rob (David Arquette,) who also heads back to high school in hopes of fulfilling his dream of becoming a professional baseball player.
3. In this 1998 film Meg Ryan and Nicholas Cage play a couple faced with huge obstacles. She's a super busy doctor, and he, technically, doesn't exist. What is the name of this movie?

Answer: City of Angels

In "City of Angels", Meg Ryan plays Maggie Rice, a busy doctor and Nicholas Cage plays Seth, an Angel who literally falls for her. Things become complicated when they realize that they really cannot be together unless Seth gives up his life as an angel and becomes mortal.
4. In this movie, real life ex-couple Ben Affleck and Gwyneth Paltrow play blossoming couple Buddy and Abby, but Buddy is hiding a big secret. At the start of the movie Buddy gives up his seat on an airplane to a stranger named Greg, so the man can get home to his family before Christmas; unfortunately the plane crashes and all the passengers, including Greg, die. A few months later Buddy pays a visit to Greg's widow Abby, but begins to fall in love with her before he can tell her their tragic connection. What is the name of this film?

Answer: Bounce

Buddy may have inadvertently caused the death of Abby's husband Greg in "Bounce", but he chooses to hide it from her when they first meet. Although the secret finally comes out (as it must to further the plot), the two seem like they can weather this storm and perhaps keep it together.
This is the first time that Affleck and Paltrow worked together after ending their relationship.
5. In this Julia Roberts classic, she very convincingly plays the most famous actress in the world who falls in love with a normal man, the owner of a travel book shop in England. What is the name of this movie and the London neighborhood in which it is set?

Answer: Notting Hill

This was a great movie with great performances by Julia Roberts and Hugh Grant. A few years later Roberts' real personal life would imitate art when she fell in love with, and married, a regular guy: a cameraman named Danny Moder.
6. This 1998 film starring Drew Barrymore and Adam Sandler actually takes place in the 1980s. Sandler plays a man who is left at the altar who begins to fall for Barrymore's Julia, who is engaged to another man. What is the name of this movie?

Answer: The Wedding Singer

This was the first collaboration for Barrymore and Sandler (they would later work together on "50 First Dates" in 2004). The movie became such a cult classic that a Broadway Musical based on the movie was created in 2006, but it closed in 2006 as well.
7. In one of Cameron Diaz's first big movie roles she plays a bride-to-be named Kimmy who longs to marry her sportswriter boyfriend Michael. Unfortunately, her maid of honor has her sights set on Michael and tries to ruin the wedding. What is the name of this 1997 hit?

Answer: My Best Friend's Wedding

In this movie Julianne Potter (Julia Roberts, the '90s queen of romantic comedies) realizes she is in love with her best friend Michael (Dermot Mulroney) on the day he tells her he is marrying someone else (Diaz). Despite being made the maid of honor, Julianne acts more like the maid of dishonor as she tries to bust up the wedding any way she can.
8. In 1993, Annie and Sam meet at the top of the Empire State Building in what chick flick classic?

Answer: Sleepless in Seattle

The second of Meg Ryan's and Tom Hanks' collaborations (after 1990's "Joe Versus the Volcano" and before 1998's "You've Got Mail") is one of the greatest chick flicks of the 1990s. After losing his wife, Sam must cope with his precocious son Jonah who calls into a radio station to find him a girlfriend. Annie hears the call and, despite being engaged to another man, decides she must meet this remarkable father and son. Jonah sets up the meeting between Sam and Annie and the two eventually meet on Valentine's Day at the Empire State Building in New York City.
9. Demi Moore and Patrick Swayze star in this 1990 chick flick with the tagline "A Love That Will Last Forever." In what movie do Molly and Sam show us that love can survive anything, even death?

Answer: Ghost

Throughout much of "Ghost" Sam is trying to get in touch with his grieving girlfriend Molly from the afterlife. He finally discovers psychic Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg, in an Oscar winning performance) who can see him and finally allows the two to connect.
10. This 1999 chick flick stars Freddie Prinze Jr. and Rachel Lee Cook as the Big Man on Campus and the school nerd, respectively. Zach (Prinze) tries to turn Laney (Cook) into the prom queen in order to win a bet, but the two end up falling in love. What is the name of this film?

Answer: She's All That

This film reintroduces the romantic teen comedy, the little sister of the romantic comedy, into the mainstream. A surprise hit among the teen set "She's All That" was a huge movie for its teen and twenty-something stars including Freddie Prinze Jr, Rachel Leigh Cook, Jodi Lyn O'Keefe, Matthew Lillard and Paul Walker.
Source: Author tdakoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us