FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fifty Greatest Chick Flicks of All Time 4
Quiz about Fifty Greatest Chick Flicks of All Time 4

Fifty Greatest Chick Flicks of All Time 4 Quiz


E! Entertainment Channel recently listed its top fifty Chick Flicks of all time. Here's the lowdown on numbers 20-11. (If you like this quiz look for parts 1, 2, 3 and 5 to see the full list).

A multiple-choice quiz by tdakoo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Chick Flicks

Author
tdakoo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
269,835
Updated
Jun 26 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
11686
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (9/10), poetkah (9/10), rascal2 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Number 20 is a 2005 film which earned an Oscar nomination for its twenty-year old star. She plays a headstrong girl who refuses to marry for money, and instead tries to find her own husband. But when her choice of husband runs off with her younger sister she discovers that a handsome stranger (who she has hated since first sight) just may be her true love. Hint


Question 2 of 10
2. Number 19 is a witty, romantic look at life in the corporate jungle. Tess is a secretary with big ideas, and when her boss takes a leave of absence Tess discovers that her boss has stolen one of her great ideas and passed it off as her own. Tess then begins to take over her boss' job, her apartment, her wardrobe and may even be moving in on her boyfriend. Will she succeed in taking over her boss' life, or will she return to her days as a lowly secretary? What 1988 film is this? Hint


Question 3 of 10
3. In number 18 we see dozens of characters, with interwoven stories, experience love at Christmas time, reminding us that love, like Christmas, is all around. Hint


Question 4 of 10
4. Number 17 is a rare chick flick in which the main character doesn't get the guy. Even though she tries to break up his impending wedding (for which she is the maid of honor... or rather dis-honor) she doesn't get her man. Hint


Question 5 of 10
5. Number 16 involves a sports agent who grows a conscience and loses his job. His assistant is a single mom with an adorable son whom the agent falls for, and though he eventually marries the woman, she wonders if he loves her or her son. What is the name of this movie? Hint


Question 6 of 10
6. Number 15 is a comedy in which a girl shows that she can be smart, get a law degree and still wear pink and carry her Chihuahua in her purse.

Answer: (Two Words)
Question 7 of 10
7. Number 14 is a movie that is so iconic you only need to know three facts: John Cusack. Boombox. "In Your Eyes". Hint


Question 8 of 10
8. Number 13 contains a classic chick flick movie moment - the first time you see your ex with a new woman. No one, however handles it better than Katie. After marrying and divorcing her complete opposite/true love, she sees him years later leaving a hotel with his new wife. She walks confidently up to him, brushes the hair off his face, tells him his new girl is beautiful, and walks away. Which movie had this classic chick flick moment? Hint


Question 9 of 10
9. In Number 12 Lucy is a down-on-her-luck subway attendant; the only bright spot of her day comes when attractive businessman, Peter, comes through her booth everyday. When, on Christmas morning, he falls on the tracks unconscious, Lucy saves his life. But when she gets to the hospital she's in for a few surprises, Peter is in a coma, and his family thinks she is his fiancée. Hint


Question 10 of 10
10. Number 11 is a film adapted from a novel, in which a feisty Londoner flirts with her boss, wears giant panties and watches her two potential boyfriends have a very sissy man-fight outside her apartment. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 16 2024 : Guest 76: 9/10
Jun 15 2024 : poetkah: 9/10
Jun 14 2024 : rascal2: 5/10
Jun 13 2024 : DCW2: 10/10
Jun 09 2024 : Nala2: 7/10
Jun 07 2024 : Stephc71: 9/10
Jun 06 2024 : Guest 161: 9/10
Jun 02 2024 : genoveva: 9/10
May 31 2024 : blaster2014: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Number 20 is a 2005 film which earned an Oscar nomination for its twenty-year old star. She plays a headstrong girl who refuses to marry for money, and instead tries to find her own husband. But when her choice of husband runs off with her younger sister she discovers that a handsome stranger (who she has hated since first sight) just may be her true love.

Answer: Pride and Prejudice

Based on Jane Austen's classic novel, "Pride and Prejudice" has had many adaptations. The most recent (2005) stars Keira Knightley as the headstrong Elizabeth Bennet. Since the Bennet family has no male heir, the young women must marry rich husbands or else be homeless. However, Elizabeth refuses, preferring to marry someone she truly loves.
2. Number 19 is a witty, romantic look at life in the corporate jungle. Tess is a secretary with big ideas, and when her boss takes a leave of absence Tess discovers that her boss has stolen one of her great ideas and passed it off as her own. Tess then begins to take over her boss' job, her apartment, her wardrobe and may even be moving in on her boyfriend. Will she succeed in taking over her boss' life, or will she return to her days as a lowly secretary? What 1988 film is this?

Answer: Working Girl

This film stars Melanie Griffith as Tess, Sigourney Weaver as her villainous boss and Harrison Ford as the object of their mutual affection. Griffiths and Weaver were both nominated for Oscars for their roles.
3. In number 18 we see dozens of characters, with interwoven stories, experience love at Christmas time, reminding us that love, like Christmas, is all around.

Answer: Love Actually

"Love Actually" debuted in 2003 and stars Hugh Grant, Colin Firth, Keira Knightly, Emma Thompson, Laura Linney, Alan Rickman, Bill Nighy and many others. We see the prime minister fall in love, a writer find love with a woman who doesn't speak his language and a woman discover her husband might be having an affair. It's an overall great movie for the holiday season, or anytime!
4. Number 17 is a rare chick flick in which the main character doesn't get the guy. Even though she tries to break up his impending wedding (for which she is the maid of honor... or rather dis-honor) she doesn't get her man.

Answer: My Best Friend's Wedding

Julia Roberts stars as Julianne Potter, who has made a pact with her best friend that they will get married at 28 if neither is married. She of course thinks it will never happen, but she doesn't realize that she is actually in love with him... at least not until he announces his engagement to someone else. In three days she gets promoted to maid of honor at his wedding, and does all she can to steal the groom, but alas, is not successful.
5. Number 16 involves a sports agent who grows a conscience and loses his job. His assistant is a single mom with an adorable son whom the agent falls for, and though he eventually marries the woman, she wonders if he loves her or her son. What is the name of this movie?

Answer: Jerry Maguire

This film (1996) gave America some new catchphrases including, "You Complete Me", "You Had Me at Hello" and "Show Me The Money!" Starring Tom Cruise as Jerry, Renee Zellweger as his secretary, Dorothy, and Cuba Gooding Jr. as Jerry's last remaining client, this was a great movie about finding yourself and finding someone to love. Cruise, and Gooding received Oscar nominations for their roles.
6. Number 15 is a comedy in which a girl shows that she can be smart, get a law degree and still wear pink and carry her Chihuahua in her purse.

Answer: Legally Blond

This movie (released in 2001) was a huge success for Reese Witherspoon and shot her into the category of actresses who can make 15-20 million dollars per movie. This movie, co-starring Selma Blair, Luke Wilson, and Jennifer Coolidge centers around Elle Woods (Witherspoon) as she tries, and succeeds, to get into Harvard Law School so she can be close to her ex-boyfriend Warner.

But while at Harvard she finds herself and her calling as a lawyer.
7. Number 14 is a movie that is so iconic you only need to know three facts: John Cusack. Boombox. "In Your Eyes".

Answer: Say Anything

In 1988's "Say Anything" loveable underachiever Lloyd Dobbler asks the high school valedictorian out on a date. An unlikely romance blossoms and when she begins to push him away he stands outside her window with a boombox playing Peter Gabriel's "In Your Eyes" in hopes that she'll come out and say she loves him too. This was such a classic moment in chick flick history.
8. Number 13 contains a classic chick flick movie moment - the first time you see your ex with a new woman. No one, however handles it better than Katie. After marrying and divorcing her complete opposite/true love, she sees him years later leaving a hotel with his new wife. She walks confidently up to him, brushes the hair off his face, tells him his new girl is beautiful, and walks away. Which movie had this classic chick flick moment?

Answer: The Way We Were

"The Way We Were" (1973) starred Robert Redford as Hubble, and Barbra Streisand as Katie. Though they have completely different lives (she's a Communist with strong political views and he's a former sailor who dreams of a career as a Hollywood writer) they find love for a while, only to divorce. This film also contains the Oscar winning song "The Way We Were".
9. In Number 12 Lucy is a down-on-her-luck subway attendant; the only bright spot of her day comes when attractive businessman, Peter, comes through her booth everyday. When, on Christmas morning, he falls on the tracks unconscious, Lucy saves his life. But when she gets to the hospital she's in for a few surprises, Peter is in a coma, and his family thinks she is his fiancée.

Answer: While You Were Sleeping

"While You Were Sleeping" (1995) is an adorable film with the adorable Sandra Bullock. When Peter's family mistake her for Peter's fiancée Lucy must make a tough decision, continue along with the lie, or tell the truth and lose the closest thing to a family she's ever had.
10. Number 11 is a film adapted from a novel, in which a feisty Londoner flirts with her boss, wears giant panties and watches her two potential boyfriends have a very sissy man-fight outside her apartment.

Answer: Bridget Jones' Diary

"Bridget Jones' Diary" (2001) stars Renee Zellweger as the title character and Hugh Grant and Colin Firth as her two would-be boyfriends. Bridget struggles throughout the film with her weight, her smoking, and with her mother's tendency to butt into her life. In the end she finds love with one of these men, but not before they take part in a very un cool fight outside her apartment (which is one of the best scenes in the movie). A sub-par sequel was released three years later with Zellweger, Firth and Grant reprising their roles.

Hope you liked the quiz! Look for parts 1, 2, 3 and 5 which contain the remaining movies.
Source: Author tdakoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us