FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fifty Greatest Chick Flicks of All Time 2
Quiz about Fifty Greatest Chick Flicks of All Time 2

Fifty Greatest Chick Flicks of All Time 2 Quiz


E! Entertainment Channel recently listed its top fifty Chick Flicks of all time. Here's the lowdown on numbers 40-31. (If you like the quiz look for parts 1, 3, 4 and 5 for the remaining movies).

A multiple-choice quiz by tdakoo. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Chick Flicks

Author
tdakoo
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
268,342
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
12029
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 165 (8/10), Guest 76 (6/10), wellenbrecher (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. # 40. In this comedy Tom Hanks finds love... with a fish. Hint


Question 2 of 10
2. #39. In this film Geena Davis, Rosie O'Donnell and Madonna team up to help out their men while they're off at war. But they don't take over their jobs, they instead take a more sporting route. Hint


Question 3 of 10
3. #38. Cher won an Academy Award for her role in this movie, opposite Nicolas Cage. Hint


Question 4 of 10
4. #37. This 1995 movie starred Clint Eastwood as a photographer from "National Geographic" and Meryl Streep as a married woman with whom he has a brief affair. Hint


Question 5 of 10
5. #36. Christian Slater gets a baboon heart? Really. That's what this 1992 film was about. Hint


Question 6 of 10
6. #35. This Brat Pack Comedy is about seven friends who have just graduated from Georgetown. It starred Demi Moore as a spoiled rich girl, Emilio Estevez as a pizza boy in love with a doctor, and Rob Lowe as unhappily married father. Hint


Question 7 of 10
7. #34. This was Toni Colette's first big film in which she lives in Porpoise Spit Australia listening to ABBA and dreaming of getting married. She then steals money from her parents, changes her name and runs away, only to find herself engaged to a foreign athlete who needs to marry so he can stay in the country. Hint


Question 8 of 10
8. #33 on the list is an unlikely choice for a chick flick since the two main characters are men. Lawyers Jeremy and John meet the daughters of the US secretary of the Treasury at a wedding. But there are just two problems, John's girl is engaged to someone else, and Jeremy's just might be insane.

Answer: (Two Words)
Question 9 of 10
9. In film #32, poor girl Andie is asked out by rich boy Blane, but their friends have trouble accepting them as a couple (not to mention the fact that her male best friend is in love with her). What 1986 teen comedy is this? Hint


Question 10 of 10
10. #31. This movie earned an Oscar nomination for Jessica Tandy, and was one of Chris O'Donnell's first films. Tandy played a woman in a nursing home that relays a story to Kathy Bates about two women living together in the 1920s. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 165: 8/10
Jun 16 2024 : Guest 76: 6/10
Jun 12 2024 : wellenbrecher: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 161: 10/10
May 29 2024 : blackandgreen: 5/10
May 27 2024 : rahul0: 9/10
May 23 2024 : cardsfan_027: 10/10
May 21 2024 : takujohnny: 9/10
May 20 2024 : angostura: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. # 40. In this comedy Tom Hanks finds love... with a fish.

Answer: Splash

Love with a mermaid? Only the loveable Tom Hanks could pull this off. This film form 1984 co-starred Daryl Hannah as the mermaid named Madison.
2. #39. In this film Geena Davis, Rosie O'Donnell and Madonna team up to help out their men while they're off at war. But they don't take over their jobs, they instead take a more sporting route.

Answer: A League of Their Own

This movie also starred Tom Hanks (who gained 40 pounds with the help of an ice cream store) as the girls manager. The team that the ladies played for is the Rockford Peaches, and the most famous line is Tom Hanks yelling, "Are you crying? There's no crying! There's no crying in baseball!"
3. #38. Cher won an Academy Award for her role in this movie, opposite Nicolas Cage.

Answer: Moonstruck

Do you believe it? Cher won an Oscar? In this 1987 movie she starred as a widowed bookkeeper who is torn between her fiancée and his brother.
4. #37. This 1995 movie starred Clint Eastwood as a photographer from "National Geographic" and Meryl Streep as a married woman with whom he has a brief affair.

Answer: The Bridges of Madison County

This is another movie on the list that I have never seen, but it's about a photographer (Eastwood) who is sent to photograph the Bridge of Madison County (hence the title of the film) but meets Steep's character, Francesca, a wife and mother with whom he has a brief affair while her husband and children are away.
5. #36. Christian Slater gets a baboon heart? Really. That's what this 1992 film was about.

Answer: Untamed Heart

Christian Slater saves his co-worker (Marisa Tomei) from a rapist and they end up falling in love. This is complicated by the fact that Slater's character believes he has a baboon's heart and people do not accept him.
6. #35. This Brat Pack Comedy is about seven friends who have just graduated from Georgetown. It starred Demi Moore as a spoiled rich girl, Emilio Estevez as a pizza boy in love with a doctor, and Rob Lowe as unhappily married father.

Answer: St. Elmo's Fire

"St. Elmo's Fire" was the pizza place the group hung out in (and Estevez's character worked in). It also starred Ally Sheedy, Andrew McCarthy, Judd Nelson and Mare Winningham who played a 22 year old virgin, although at the time of filming she was nearly thirty and pregnant.
7. #34. This was Toni Colette's first big film in which she lives in Porpoise Spit Australia listening to ABBA and dreaming of getting married. She then steals money from her parents, changes her name and runs away, only to find herself engaged to a foreign athlete who needs to marry so he can stay in the country.

Answer: Muriel's Wedding

In "Muriel's Wedding" we meet Muriel (Toni Colette of "The Sixth Sense" and "Little Miss Sunshine") and Rhonda (Rachel Griffiths of TV's "Six Feet Under" and "Brothers and Sisters") as they bemoan their sad lives in Porpoise Spit. Muriel finds a way out as the two move to the big city, but Muriel still fantasizes about getting married and goes to every bridal store in town under a fake name to try on bridal dresses.
8. #33 on the list is an unlikely choice for a chick flick since the two main characters are men. Lawyers Jeremy and John meet the daughters of the US secretary of the Treasury at a wedding. But there are just two problems, John's girl is engaged to someone else, and Jeremy's just might be insane.

Answer: Wedding Crashers

"Wedding Crashers" (2005) as a chick flick? Who would have thought? But once you get past all the nudity and swearing it does turn into a sweet film about finding the right person and the bonds of male friendship. Plus there are lots of weddings and we know girls love weddings.
9. In film #32, poor girl Andie is asked out by rich boy Blane, but their friends have trouble accepting them as a couple (not to mention the fact that her male best friend is in love with her). What 1986 teen comedy is this?

Answer: Pretty in Pink

Another John Hughes comedy (the writer of "The Breakfast Club" and "Sixteen Candles") with his movie darling Molly Ringwald. Also starring Andrew McCarthy and a pre-"Two and a Half Men" Jon Cryer as Andie's best friend Duckie.
10. #31. This movie earned an Oscar nomination for Jessica Tandy, and was one of Chris O'Donnell's first films. Tandy played a woman in a nursing home that relays a story to Kathy Bates about two women living together in the 1920s.

Answer: Fried Green Tomatoes

"Fried Green Tomatoes" is about a woman named Evelyn (Kathy Bates) who befriends an old woman in a Nursing home named Ninny (Jessica Tandy). As Ninny tells her a story of two young woman in 1920s Alabama (Mary Stuart Masterson and Mary-Louise Parker) Evelyn learns to be more assertive and builds a lasting friendship of her own with Ninny.

Hope you liked the quiz! Look for parts 1, 3, 4 and 5 which contain the remaining movies.
Source: Author tdakoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us