FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Chick Flicks
Quiz about All About Chick Flicks

All About Chick Flicks! Trivia Quiz


How well do you know your chick flicks? Take this quiz and find out! Some questions require DVD knowledge.

A multiple-choice quiz by biggerthanabreadbox. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Chick Flicks

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
15,288
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
15189
Last 3 plays: Guest 166 (10/10), Guest 161 (8/10), parrotman2006 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Cute on-screen couple Tom Hanks and Meg Ryan have appeared together in many movies. Can you name the first? Hint


Question 2 of 10
2. In the third Hanks and Ryan movie, the two main characters were involved in the same industry. What was it? Hint


Question 3 of 10
3. In the movie 'Ever After,' Drew Barrymore played Cinderella-character Danielle. Which character filled the category of the 'Fairy Godmother'? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the Julia Roberts character in 'Notting Hill'? Hint


Question 5 of 10
5. In 'Notting Hill', Julia Roberts' character was a movie star. What was the name of the movie for which she won an Oscar? Hint


Question 6 of 10
6. In the movie 'When Harry Met Sally,' what was the reason Harry gave for why men and women could never truly be friends? Hint


Question 7 of 10
7. Who played the two main characters in 'When Harry Met Sally'? Hint


Question 8 of 10
8. What song are Harry and Sally singing along to when Harry sees his ex-wife? Hint


Question 9 of 10
9. In the movie 'City of Angels', what does Seth give as his last name? Hint


Question 10 of 10
10. Who played the two leading roles in 'City of Angels'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 06 2024 : Guest 166: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 161: 8/10
May 17 2024 : parrotman2006: 7/10
May 14 2024 : Guest 24: 4/10
Apr 29 2024 : angostura: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Cute on-screen couple Tom Hanks and Meg Ryan have appeared together in many movies. Can you name the first?

Answer: Joe Versus the Volcano

In 'Joe Versus the Volcano,' Meg Ryan played many roles--not just the leading lady.
2. In the third Hanks and Ryan movie, the two main characters were involved in the same industry. What was it?

Answer: Books

In 'You've Got Mail!', Ryan's character owned the small 'Shop Around the Corner' bookshop. Hanks's character was the owner of a huge chain of 'Fox' book stores.
3. In the movie 'Ever After,' Drew Barrymore played Cinderella-character Danielle. Which character filled the category of the 'Fairy Godmother'?

Answer: Leonardo da Vinci

da Vinci got her out of the cellar ('I shall go down in history as the man who opened a door!') and he convinced her to go to the ball. ('A bird may love a fish, signore, but where would they live?' 'Then I shall have to make you wings.')
4. What was the name of the Julia Roberts character in 'Notting Hill'?

Answer: Anna Scott

Anna Scott was a famous American film star.
5. In 'Notting Hill', Julia Roberts' character was a movie star. What was the name of the movie for which she won an Oscar?

Answer: Double Helix

'Double Helix' was the sequel to science-fiction flick 'Helix'.
6. In the movie 'When Harry Met Sally,' what was the reason Harry gave for why men and women could never truly be friends?

Answer: Sex

Harry said this in the beginning of the movie. Later he denies that he ever said it.
7. Who played the two main characters in 'When Harry Met Sally'?

Answer: Billy Crystal and Meg Ryan

Nothing like the salad scene!
8. What song are Harry and Sally singing along to when Harry sees his ex-wife?

Answer: 'Surry with a Fringe on Top'

They were in the Sharper Image store, singing along with a karoke machine.
9. In the movie 'City of Angels', what does Seth give as his last name?

Answer: Plate

If Seth and Maggie got married, they could have lived together as 'Mr. and Mrs. Plate.'
10. Who played the two leading roles in 'City of Angels'?

Answer: Nicolas Cage and Meg Ryan

Yet another Meg Ryan film... she's good at them, isn't she?
Source: Author biggerthanabreadbox

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us