FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Couples
Quiz about Couples

Couples Trivia Quiz


I created this quiz for those who love to see romantic films.

A multiple-choice quiz by anasig. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Chick Flicks

Author
anasig
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,785
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
20615
Last 3 plays: Guest 165 (9/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 35 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What are the names of the stars which play the love couple in "Moulin Rouge"? Hint


Question 2 of 10
2. In 1985, Sidney Pollack directed this wonderful movie, starring Meryl Streep and Robert Redford. Hint


Question 3 of 10
3. What were the names of the characters played by Patrick Swayze and Demi Moore in "Ghost"? Hint


Question 4 of 10
4. Vivien Leigh and Clark Gable starred in this American southern romance directed by Victor Fleming. Hint


Question 5 of 10
5. Nickie Ferrante and Terry McKay meet and fall in love during an ocean cruise. To validate their affair, they promise each other to meet again at the end of six months at the top of Empire State Building. Who were they in real life? Hint


Question 6 of 10
6. In "Sleepless in Seattle", Tom Hanks and Meg Ryan barely appear together throughout the film. In spite of this, the picture is one of the most popular films of the duo. What were the names of their characters? Hint


Question 7 of 10
7. Sean Connery plays King Arthur in Jerry Zucker's "First Knight". Who plays Lancelot and Guinevere? Hint


Question 8 of 10
8. In "The Bodyguard", a famous pop singer and a well known handsome actor play the main couple. Who are they? Hint


Question 9 of 10
9. What were the names of the characters that Mel Gibson and Helen Hunt played in "What Women Want"? Hint


Question 10 of 10
10. Who were Edward Lewis and Vivian Ward in "Pretty Woman"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 165: 9/10
Today : Johnmcmanners: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 35: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 166: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 161: 9/10
May 21 2024 : Henry0508: 10/10
May 20 2024 : angostura: 10/10
May 17 2024 : parrotman2006: 9/10
May 14 2024 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the names of the stars which play the love couple in "Moulin Rouge"?

Answer: Ewan McGregor and Nicole Kidman

Ewan once declared: "Nicole - Knickers, as I call her. I would swear, burp and fart in front of her. I'd try and embarrass her and she would pretend to be shocked. I always played up on that. It was a real elder sister-younger brother relationship.' Nicole Kidman and Ewan McGregor were the stars of this wonderful romantic musical "Moulin Rouge".
2. In 1985, Sidney Pollack directed this wonderful movie, starring Meryl Streep and Robert Redford.

Answer: Out of Africa

"Out of Africa" was based on Isak Dinesen's autobiography called "Out of Africa" as well as a biography of Isak Dinesen written by Judith Thurman. Meryl Streep plays Karen Blixen-Finecke and Robert Redford is the adventurer Denys Finch Hatton.
3. What were the names of the characters played by Patrick Swayze and Demi Moore in "Ghost"?

Answer: Sam and Molly

The film catapulted stars Patrick Swayze and Demi Moore to the top of Hollywood, and won two Academy awards: Best Supporting Actress (Whoopi Goldberg) and Best Original Screenplay (Bruce Joel Rubin). Sam and Molly are the centre of this richly entertaining picture.
4. Vivien Leigh and Clark Gable starred in this American southern romance directed by Victor Fleming.

Answer: Gone With the Wind

Based on the 1.000 page Margaret Mitchell bestseller, "Gone With the Wind", it became one of the all-time highest-grossing movies. Vivien Leigh was chosen to play Scarlett O'Hara after the tests of many famous Hollywood actresses such as Paulette Goddard and Lana Turner.
5. Nickie Ferrante and Terry McKay meet and fall in love during an ocean cruise. To validate their affair, they promise each other to meet again at the end of six months at the top of Empire State Building. Who were they in real life?

Answer: Cary Grant and Deborah Kerr

"An Affair to Remember" (1957), with Cary Grant and Deborah Kerr, is a remake of Love Affair(1939), both directed by Leo McCarey.
6. In "Sleepless in Seattle", Tom Hanks and Meg Ryan barely appear together throughout the film. In spite of this, the picture is one of the most popular films of the duo. What were the names of their characters?

Answer: Sam and Annie

Inspired by the 1957 film "An Affair to Remember", "Sleepless in Seattle" is a light romantic comedy about a recently-engaged journalist named Annie (Meg Ryan) who sets out on a cross-country trip to meet Sam (Tom Hanks) after hearing his son's phone call to a radio talk show.
7. Sean Connery plays King Arthur in Jerry Zucker's "First Knight". Who plays Lancelot and Guinevere?

Answer: Richard Gere and Julia Ormond

The sexy Richard Gere is Sir Lancelot, threatening to supersede the aging King Arthur (Sean Connery) by winning the love of his young wife Guinivere (Julia Ormond).
8. In "The Bodyguard", a famous pop singer and a well known handsome actor play the main couple. Who are they?

Answer: Whitney Houston and Kevin Costner

Pop singer Whitney Houston and Kevin Costner are the love couple from this Mick Jackson movie. Lawrence Kasdan (producer/screenwriter) originally wrote his script for "The Bodyguard" in the late 1960s as a vehicle for Steve McQueen.
9. What were the names of the characters that Mel Gibson and Helen Hunt played in "What Women Want"?

Answer: Nick Marshall and Darcy Maguire

After being electrocuted, with no injuries, Nick Marshall starts to listen what women think. Darcy Maguire is a successful advertiser infatuated with this ladies man. But after all, Nick finds himself falling for her.
10. Who were Edward Lewis and Vivian Ward in "Pretty Woman"?

Answer: Richard Gere and Julia Roberts

"Pretty Woman" was one of the most unexpected blockbusters of the early 1990s. Richard Gere, hadn't had a hit since 1983's "An Officer and a Gentleman", and the young Julia Roberts had yet to attempt a leading role.
Source: Author anasig

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Logan24 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us