FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Big Fat Greek Quiz
Quiz about My Big Fat Greek Quiz

My Big, Fat, Greek Quiz!


This is such a great movie about love and being Greek!

A multiple-choice quiz by laughinggirl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. My Big Fat Greek Wedding

Author
laughinggirl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,476
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3888
Last 3 plays: Guest 75 (9/10), Guest 73 (2/10), Guest 71 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the restaurant Toula's family owns? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these was not mentioned as a name of one of Toula's cousins? Hint


Question 3 of 10
3. What does Toula's brother Nick keep making for his father's restaurant? Hint


Question 4 of 10
4. What are Ian's parents' names? Hint


Question 5 of 10
5. Who picked out the fabric for the bridesmaids' dresses? Hint


Question 6 of 10
6. Gus' mother seemed to have a hard time fitting into life in America. She was constantly running away. How is she referred to in the movie? Hint


Question 7 of 10
7. What does Ian's mother bring to the welcoming party? Hint


Question 8 of 10
8. Maria says that though men are the heads of the family the women have more control. What are the women?

Answer: (one word: holds up the head)
Question 9 of 10
9. As a child, what did Toula have to do that meant she couldn't be in brownies? Hint


Question 10 of 10
10. What do Ian and Toula name their daughter? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 75: 9/10
May 16 2024 : Guest 73: 2/10
May 10 2024 : Guest 71: 10/10
May 09 2024 : Guest 75: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the restaurant Toula's family owns?

Answer: Dancing Zorbas'

Dancing Zorbas' is the restaurant owned by the Portokalos family. Toula works there at the beginning of the movie but then goes on to work for her Aunt Voula.
2. Which of these was not mentioned as a name of one of Toula's cousins?

Answer: Maria

Nick, Diane and Anita were practically the only name used for all 27 of her cousins! Maria was Toula's mother. With all those Nicks(Nikki), Dianes, and Anitas, I wonder how Gus and Maria got away with naming her Fortoula?
3. What does Toula's brother Nick keep making for his father's restaurant?

Answer: menus

Nick keeps drawing a new menu for Dancing Zorbas', but Gus just pushes it aside. Finally, at the end of the movie Nick decides to take some art classes.
4. What are Ian's parents' names?

Answer: Rodney and Harriet Miller

Rodney and Harriet, or Harry as she is labeled on the wedding invitations, are Ian's parents. They have a hard time fitting into Toula's big, loud family.
5. Who picked out the fabric for the bridesmaids' dresses?

Answer: Nikki

Nikki picked out the fabric and had the most hideous dresses made!
6. Gus' mother seemed to have a hard time fitting into life in America. She was constantly running away. How is she referred to in the movie?

Answer: Yiayia

One of the funniest parts of this movie was watching the grandmother and her attempts to "escape the Turks".
7. What does Ian's mother bring to the welcoming party?

Answer: Bundt cake

Maria had a very difficult time pronouncing 'Bundt'. She didn't understand why there was a hole in the middle and decorated it with a plant.
8. Maria says that though men are the heads of the family the women have more control. What are the women?

Answer: necks

She said that the neck controls what the head did, and she proved it several times throughout the movie.
9. As a child, what did Toula have to do that meant she couldn't be in brownies?

Answer: go to Greek school

Toula hated being different as a child and hated going to Greek school. After her wedding she realizes how important her culture and family are to her. At the end, she sends her own daughter off to Greek school.
10. What do Ian and Toula name their daughter?

Answer: Paris

In the end, Toula said that she and Ian moved into their house, one minute later she got pregnant and six years later she was sending her daughter off to Greek school.
Source: Author laughinggirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Miaow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us