FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Big Fat Greek Wedding
Quiz about My Big Fat Greek Wedding

My Big Fat Greek Wedding Trivia Quiz


This movie is destined to be placed on my coveted "favorites" shelf!

A multiple-choice quiz by ClaudiaFerguson. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. My Big Fat Greek Wedding

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
115,620
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4637
Last 3 plays: Guest 98 (8/10), Guest 75 (8/10), Guest 71 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the delightful actress who plays Toula Portokalos? Hint


Question 2 of 10
2. What Hollywood supercouple were the main producers of "My Big Fat Greek Wedding"? Hint


Question 3 of 10
3. At the beginning of the movie, Toula works at her family's restaurant. Where does Toula work after taking a computer seminar? Hint


Question 4 of 10
4. In the movie, how many times had Ian seen Toula prior to him asking her out? Hint


Question 5 of 10
5. What does Ian Miller do for a living? Hint


Question 6 of 10
6. Toula's father is upset when he finds out Toula has been dating Ian, a non-Greek. What does Toula's father call Ian? Hint


Question 7 of 10
7. How many first cousins does Toula tell Ian she has? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of Toula's aunt who owns the travel agency? Hint


Question 9 of 10
9. The actress who plays Toula is married in real life to another actor in the movie. What role does her real-life husband play in the movie? Hint


Question 10 of 10
10. "My Big Fat Greek Wedding" was the top-grossing movie in the U.S. for 2002?.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 98: 8/10
Jun 13 2024 : Guest 75: 8/10
May 10 2024 : Guest 71: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the delightful actress who plays Toula Portokalos?

Answer: Nia Vardalos

The screenplay for this movie was written by Ms. Vardalos. She was paid only $100.00 for rights to the screenplay, but was offered the starring role as well.
2. What Hollywood supercouple were the main producers of "My Big Fat Greek Wedding"?

Answer: Tom Hanks and Rita Wilson

Tom Hanks and Rita Wilson saw Ms. Vardalos performing a one-woman show based on the same theme. There are various other producers involved in a lesser capacity.
3. At the beginning of the movie, Toula works at her family's restaurant. Where does Toula work after taking a computer seminar?

Answer: Olympus Travel

The name of the travel agency is never mentioned, but you see the sign above the agency more than once during the course of the movie.
4. In the movie, how many times had Ian seen Toula prior to him asking her out?

Answer: Twice

The first time Ian sees Toula, at Dancing Zorba's, she is so entranced with him she can barely move. Ian is polite but indifferent. He sees her the second time while buying a hot dog outside the travel agency owned by her aunt. Ian waves and Toula freezes.

When he turns away, she ducks behind a water cooler. The third time he sees her, while passing her aunt's travel agency, he finally goes inside and asks her out.
5. What does Ian Miller do for a living?

Answer: High school teacher

Toula visits Ian at his school after they are engaged.
6. Toula's father is upset when he finds out Toula has been dating Ian, a non-Greek. What does Toula's father call Ian?

Answer: Xeno

Toula's father says that Toula has finally met a boy, but not a nice Greek boy, no a "Xeno with long hairs on his head!" Xeno means "foreigner."
7. How many first cousins does Toula tell Ian she has?

Answer: 27

Toula is describing her family to Ian and tells him she has 27 first cousins alone.
8. What is the name of Toula's aunt who owns the travel agency?

Answer: Voula

Andrea Martin stars as Aunt Voula.
9. The actress who plays Toula is married in real life to another actor in the movie. What role does her real-life husband play in the movie?

Answer: Mike

Ian Gomez plays Ian Miller's fellow teacher and best friend, Mike. Ian Gomez has had recurring character roles on "Felicity" and "The Drew Cary Show."
10. "My Big Fat Greek Wedding" was the top-grossing movie in the U.S. for 2002?.

Answer: False

"My Big Fat Greek Wedding" was the 5th highest grossing movie of 2002. "Spider Man" was #1, "Lord of the Rings: The Two Towers" was #2, "Star Wars: Episode II--Attack of the Clones" was #3, and "Harry Potter and the Chamber of Secrets" was #4.
Source: Author ClaudiaFerguson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us