FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Big Fat Greek Wedding
Quiz about My Big Fat Greek Wedding

Movies Quiz: My Big Fat Greek Wedding | 10 Questions


This is a quiz to test your knowledge and memory from the blockbuster hit, "My Big Fat Greek Wedding".

A multiple-choice quiz by millionaire248. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. My Big Fat Greek Wedding

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,172
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5514
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the Greek restaurant that the Portokalos family own and work at? Hint


Question 2 of 10
2. What special kind of lessons does Toula go to as a child? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the character, who becomes Toula's husband?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 4 of 10
4. The character who becomes Toula's husband: what is his occupation? Hint


Question 5 of 10
5. Toula's aunt owns a hotel?


Question 6 of 10
6. When Toula talks to her future husband at her aunt's establishment, what high tech device causes Toula to trip and fall? Hint


Question 7 of 10
7. What is Toula's grandmother's "name"? Hint


Question 8 of 10
8. What does Toula say she looks like with her wedding dress on? Hint


Question 9 of 10
9. What kind of class does Toula say she is taking, when she is really meeting with her boyfriend? Hint


Question 10 of 10
10. What lawn device causes the grandmother to retreat from her escape from the house? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 75: 10/10
May 10 2024 : Guest 71: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the Greek restaurant that the Portokalos family own and work at?

Answer: Dancing Zorba's

At the beginning of the movie, Toula starts working at the restaurant, but later works at her aunt's travel agency.
2. What special kind of lessons does Toula go to as a child?

Answer: Greek language

At the end of the movie, Toula sends her daughter to Greek school too.
3. What is the name of the character, who becomes Toula's husband?

Answer: Ian Miller

Toula in real life is married to Ian Miller's teacher friend.
4. The character who becomes Toula's husband: what is his occupation?

Answer: teacher

You first learn that Ian Miller is a teacher when he is talking with his friend at Dancing Zorba's.
5. Toula's aunt owns a hotel?

Answer: False

Toula's aunt owns a travel agency that Toula later works at.
6. When Toula talks to her future husband at her aunt's establishment, what high tech device causes Toula to trip and fall?

Answer: telephone headset cord

This is one of my favorite parts in the movie, when Toula gets choked by the telephone cord and falls over.
7. What is Toula's grandmother's "name"?

Answer: Yiayia

In the movie, Yiayia only has a few lines, all of which are spoken in Greek. Yiayia is the Greek word for grandmother (or granny).
8. What does Toula say she looks like with her wedding dress on?

Answer: Snow Beast

She really does look like a snow beast when she is wearing her big, white wedding dress.
9. What kind of class does Toula say she is taking, when she is really meeting with her boyfriend?

Answer: pottery

Toula must use this cover so she can see her "non-Greek" boyfriend.
10. What lawn device causes the grandmother to retreat from her escape from the house?

Answer: sprinkler

The grandmother, Yiayia, is always trying to escape from the house. One time the sprinklers got her and another time the neighbor had to return her.
Source: Author millionaire248

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us