FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ROTKAragorn and the Paths of the Dead 2
Quiz about ROTKAragorn and the Paths of the Dead 2

'ROTK'-Aragorn and the Paths of the Dead 2 Quiz


More questions about Aragorn's association with the Army of the Dead based on the extra scenes from the extended edition of the DVD.

A multiple-choice quiz by Polaris101. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. Return of the King

Author
Polaris101
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,430
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
2649
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 159 (10/15), Guest 165 (13/15), Guest 174 (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. While taking the Dimholt road, Legolas is explaining how the Army of the Dead came to be cursed. Complete his quote from the extended footage. "Who shall call them from the _______ twilight? The _________ people." Hint


Question 2 of 15
2. Shortly after entering the Paths of the Dead, Gimli asks Legolas what he sees. Which of these does he NOT say? Hint


Question 3 of 15
3. Complete Gimli's quote, "The Dead? Summoned? ________". Hint


Question 4 of 15
4. When the wispy hands of the dead are around Aragorn, Legolas and Gimli, what does Gimli do? Hint


Question 5 of 15
5. Aragorn tells Legolas and Gimli, "Do not look down" as they are walking. What is on the ground? Hint


Question 6 of 15
6. Aragorn implores the Army of the Dead, "You have my word. Fight, and I will release you from this _______
_________!"
Hint


Question 7 of 15
7. Aragorn says "What say you" three times in the theater version of the movie. How many additional times does he say this phrase in the extended footage? Hint


Question 8 of 15
8. Who says, "Stand, you traitors!"? Hint


Question 9 of 15
9. After Aragorn, Gimli and Legolas exit the mountain, what do they see? Hint


Question 10 of 15
10. After hearing a rumbling from the mountain, Aragorn, Legolas and Gimli turn to see the King of the Dead appear. What does he say to Aragorn? Hint


Question 11 of 15
11. After saying "You may go no further", what does Aragorn say to the corsairs? Hint


Question 12 of 15
12. Aragorn tells Legolas to fire a warning shot past the bosun's ear. Who says "Mind your aim"?

Answer: (One Word - Gimli or Aragorn)
Question 13 of 15
13. When Legolas shoots his arrow which is supposed to go past the bosun's ear, where does it end up? Hint


Question 14 of 15
14. What is the corsair captain's response when Gimli says, "Prepare to be boarded"? Hint


Question 15 of 15
15. Legolas, Gimli and Aragorn are shown boarding the corsair ships.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 14 2024 : Guest 159: 10/15
Mar 28 2024 : Guest 165: 13/15
Mar 26 2024 : Guest 174: 11/15
Feb 25 2024 : Guest 178: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. While taking the Dimholt road, Legolas is explaining how the Army of the Dead came to be cursed. Complete his quote from the extended footage. "Who shall call them from the _______ twilight? The _________ people."

Answer: grey, forgotten

The rest of what Legolas says is, "The heir of him to whom the oath they swore. From the north shall he come. Need shall drive him. He shall pass the door to the Paths of the Dead." He is speaking of Aragorn.
2. Shortly after entering the Paths of the Dead, Gimli asks Legolas what he sees. Which of these does he NOT say?

Answer: shapes of cats

After they enter, Aragorn illuminates the first opening and they see skulls covering the ground. In response to Gimli's question, Legolas says, "I see shapes of men. And of horses. Pale banners like shreds of cloud. Spears rise like winter-thickets through a shroud of mist."
3. Complete Gimli's quote, "The Dead? Summoned? ________".

Answer: "I knew that."

After describing what he sees, Legolas says, "The Dead are following. They have been summoned". After Gimli says, "I knew that", he says "Very good. Very good! Legolas!", realizing that the others have gone on without him.
4. When the wispy hands of the dead are around Aragorn, Legolas and Gimli, what does Gimli do?

Answer: Blows at them

When he catches up to Aragorn and Legolas, Gimli sees ghostly hands of the dead swirling around them. Legolas and Aragorn merely move on while this is happening, but Gimli is a bit more fearful. Each time one of the ghostly hands is near him, he blows on it to make it go away, and even fans them away with his hand.
5. Aragorn tells Legolas and Gimli, "Do not look down" as they are walking. What is on the ground?

Answer: Skulls

As he hears the first crunch, naturally Gimli looks down, sees the skulls and sighs. Then he tentatively takes another step and cringes when he hears the crunching, quickening his step (and the crunching) to get through it faster.
6. Aragorn implores the Army of the Dead, "You have my word. Fight, and I will release you from this _______ _________!"

Answer: living death

After Aragorn makes his offer to hold their oaths fulfilled if they fight with him, the King of the Dead laughs and the army begins fading away.
7. Aragorn says "What say you" three times in the theater version of the movie. How many additional times does he say this phrase in the extended footage?

Answer: one

After telling the Army of the Dead he'll release them from this living death, Aragorn says "What say you?!" one more time.
8. Who says, "Stand, you traitors!"?

Answer: Gimli

This is said by Gimli after Aragorn says his last "What say you", after which the last of the Army of the Dead disappear.
9. After Aragorn, Gimli and Legolas exit the mountain, what do they see?

Answer: Corsair ships

After escaping from the avalanche of skulls, Aragorn, Gimli and Legolas exit the mountain and see the corsair ships which Elrond had told Aragorn about. Thinking all is now lost, Aragorn drops to his knee in despair and Legolas puts a comforting hand on his shoulder.
10. After hearing a rumbling from the mountain, Aragorn, Legolas and Gimli turn to see the King of the Dead appear. What does he say to Aragorn?

Answer: "We fight."

After the King of the Dead had laughed and he and his army had faded away, Aragorn rightfully thought that they would not be willing to help them.
11. After saying "You may go no further", what does Aragorn say to the corsairs?

Answer: "You will not enter Gondor."

Aragorn's words are met with laughter and the Captain's response, "Who are you to deny us passage?".
12. Aragorn tells Legolas to fire a warning shot past the bosun's ear. Who says "Mind your aim"?

Answer: Gimli

Gimli whispers this to Legolas just before he taps Legolas's bow with the handle of his axe, throwing off his aim.
13. When Legolas shoots his arrow which is supposed to go past the bosun's ear, where does it end up?

Answer: In someone's chest

Thanks to Gimli's actions, Legolas's shot ends up in a pirate's chest. Legolas looks at Gimli in surprise. As Aragorn looks at them both with annoyance, Gimli says to the corsairs, "That's it. Right. We warned you." The mercenary who was shot in the chest by the arrow was played by director Peter Jackson.
14. What is the corsair captain's response when Gimli says, "Prepare to be boarded"?

Answer: "Boarded? By you and whose army?"

Aragorn replies, "This army" and the King of the Dead leads his army in charging the ships.
15. Legolas, Gimli and Aragorn are shown boarding the corsair ships.

Answer: False

Aragorn, Gimli and Legolas do not charge the ship along with the Army of the Dead. They continue to stand on the shore as the army charges through them.
Source: Author Polaris101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us