FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rocky II
Quiz about Rocky II

Rocky II Trivia Quiz


"Rocky II", in my opinion, is not only the best of all the "Rocky" films, but the greatest movie of all time. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Bruce007. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Rocky

Author
Bruce007
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
225,373
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6335
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 151 (0/10), Guest 69 (10/10), Guest 58 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. The beginning of the movie took place immediately where the first film left off. The scene opened with both Rocky and Apollo Creed being driven to the hospital. Upon arriving, Rocky and Apollo were questioned by the press. They informed Rocky about his great fortune. After Rocky was taken to the O.R., he received surgery on his right eye. After staying in the recovery ward, Rocky went to Apollo's hospital room and asked Apollo if he gave Rocky his best effort. What was Apollo's response?


Question 2 of 10
2. After taking Adrian to the zoo on their second date, Rocky proposed to Adrian. She accepted his offer of marriage. The scene then cut to the church for their marriage. There the viewers first learned Adrian's last name. What was it? Hint


Question 3 of 10
3. After their marriage, the movie showed Rocky spending the money he earned from the fight with Apollo Creed. What was the first thing that Rocky purchased with his money? Hint


Question 4 of 10
4. After purchasing a home for himself and Adrian, Rocky learned that Adrian had become pregnant. Rocky and Adrian were deciding on names for the kid, but couldn't immediately decide on one. After that, Rocky went to his first endorsement commercial for a hygiene product. What was the product's name? Hint


Question 5 of 10
5. Due to the injuries Rocky suffered in his fight with Apollo, Adrian and several doctors prohibited Rocky from fighting. Rocky, therefore, began searching for a job. All but one company turned him down because he had no high school diploma. The company that hired Rocky was Paulie's old meat packing plant. What was Rocky's duty at the plant? Hint


Question 6 of 10
6. After Adrian told Rocky not to fight, Paulie decided to go over to the pet-shop and 'talk some sense' into her. His violent disruptive behavior triggered a physical problem in Adrian. She was taken to the hospital and gave birth to her baby prematurely. What happened to Adrian, after she gave birth? Hint


Question 7 of 10
7. For Rocky's advanced training regime, Mickey thought that the best way to beat Apollo was with speed. It turned out that back in Mick's fighting days, the best way to get speed was to chase what animal? Hint


Question 8 of 10
8. Another of Mickey's training sessions involved Rocky's need to switch fighting styles. Instead of fighting southpaw, Mickey decided that Rocky should fight orthodox, and then in the end switch back to surprise Apollo. Did Rocky eventually switch from orthodox to southpaw during his fight with Apollo?


Question 9 of 10
9. At one point in their fight, Apollo shouted to the many news teams in attendance, that they should get their camera's ready because of what? Hint


Question 10 of 10
10. In the 15th round of the fight, both Rocky and Apollo had begun to get excessively fatigued. Near the end of the round, several well placed blows knocked down Apollo. At the same time, Rocky fell due to sheer exhaustion. Rocky won, but by how many seconds?

Answer: (One word - A number)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 151: 0/10
May 28 2024 : Guest 69: 10/10
May 27 2024 : Guest 58: 8/10
May 27 2024 : rockysuperfan: 8/10
May 26 2024 : Guest 96: 8/10
May 21 2024 : Guest 216: 9/10
May 10 2024 : Guest 67: 7/10
May 08 2024 : Guest 108: 1/10
May 07 2024 : Guest 172: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The beginning of the movie took place immediately where the first film left off. The scene opened with both Rocky and Apollo Creed being driven to the hospital. Upon arriving, Rocky and Apollo were questioned by the press. They informed Rocky about his great fortune. After Rocky was taken to the O.R., he received surgery on his right eye. After staying in the recovery ward, Rocky went to Apollo's hospital room and asked Apollo if he gave Rocky his best effort. What was Apollo's response?

Answer: Yes

After Rocky was informed by Apollo that he had indeed fought his hardest, Rocky was reassured that his fight with Apollo wasn't just for show. Rocky was content that he really put up a great match against the greatest boxer on Earth. After that peaceful moment, Rocky left the hospital with Adrian. Immediately after he stepped out the door, Rocky was offered an advertising deal.
2. After taking Adrian to the zoo on their second date, Rocky proposed to Adrian. She accepted his offer of marriage. The scene then cut to the church for their marriage. There the viewers first learned Adrian's last name. What was it?

Answer: Pennino

The marriage scene, in "Rocky II", was the first and only time Adrian's original last name was mentioned in the "Rocky" series. The last name was chosen by Talia Shire because it had a certain significance to her; Pennino was her mother's maiden name. Throughout the rest of the film, and the rest of the "Rocky" series, Adrian's last name was Balboa.
3. After their marriage, the movie showed Rocky spending the money he earned from the fight with Apollo Creed. What was the first thing that Rocky purchased with his money?

Answer: A car

The car that Rocky purchased was a Pontiac Trans-Am. Adrian was unsure of his driving ability, but he reassured Adrian by telling her he could drive. Due to the eye injuries he suffered in the ring against Apollo, Rocky's ability to drive diminished as his blind spots were dramatically increased.

After the purchase of the automobile, Rocky purchased a tiger jacket for himself, new watches for Adrian, himself and Paulie, a new collar for Butkus and finally, a condominium.
4. After purchasing a home for himself and Adrian, Rocky learned that Adrian had become pregnant. Rocky and Adrian were deciding on names for the kid, but couldn't immediately decide on one. After that, Rocky went to his first endorsement commercial for a hygiene product. What was the product's name?

Answer: Beast After Shave

The commercial was originally supposed to be quick and easy. Rocky was only supposed to read the lines, and then get his money. The problem was that he had difficulty reading. This was caused by both his eye injury, sustained in his fight against Apollo Creed, as well as the difficulty he had with reading. He was eventually kicked off of the set and given no money for his efforts.
5. Due to the injuries Rocky suffered in his fight with Apollo, Adrian and several doctors prohibited Rocky from fighting. Rocky, therefore, began searching for a job. All but one company turned him down because he had no high school diploma. The company that hired Rocky was Paulie's old meat packing plant. What was Rocky's duty at the plant?

Answer: Haul the beef

After a very short period of working in the plant, Rocky was laid off because of labor cut backs. It seemed that everything he did led him back to his roots as a fighter. Rocky suggested that he should fight, but Adrian still wouldn't allow it. Therefore, Adrian got her old job back at the pet shop, and Rocky decided to help Mickey at his gym.
6. After Adrian told Rocky not to fight, Paulie decided to go over to the pet-shop and 'talk some sense' into her. His violent disruptive behavior triggered a physical problem in Adrian. She was taken to the hospital and gave birth to her baby prematurely. What happened to Adrian, after she gave birth?

Answer: She slipped into a coma.

The reason that Adrian fell into such a deep coma, after she gave birth, was that she began to hemorrhage internally. Although Rocky was training for the biggest fight of his life, he decided to stop entirely, just to be with his wife. Upon Adrian's recovery, Rocky continued his training with new motivation; Adrian telling him to win.
7. For Rocky's advanced training regime, Mickey thought that the best way to beat Apollo was with speed. It turned out that back in Mick's fighting days, the best way to get speed was to chase what animal?

Answer: A chicken

In the beginning of his training regime, Rocky found the chasing of a chicken to be quite embarrassing. The first time that Rocky was seen chasing the chicken, Rocky was too slow for it. Near the end, after a training montage seen by viewers of the film, Rocky caught the chicken and thus, showed that he achieved the next level of speed.
8. Another of Mickey's training sessions involved Rocky's need to switch fighting styles. Instead of fighting southpaw, Mickey decided that Rocky should fight orthodox, and then in the end switch back to surprise Apollo. Did Rocky eventually switch from orthodox to southpaw during his fight with Apollo?

Answer: Yes

Although Rocky was taught to switch when Mick would say so, he chose not to revert back to his original style immediately - he saved that for the end. Apollo Creed was defeated because he did not anticipate Rocky to fight right handed and then revert to left handed in the dying seconds of the match. For all of the sequels, however, Rocky returned to his left-handed fighting style.
9. At one point in their fight, Apollo shouted to the many news teams in attendance, that they should get their camera's ready because of what?

Answer: Rocky was going down.

After Apollo told that to the press, he unleashed a furious storm of punches that began with his trademarked hurricane punch. After that, he utilized his speed to pound away until Rocky hit the canvas. Rocky was not defeated, however he had broken his nose once again.
10. In the 15th round of the fight, both Rocky and Apollo had begun to get excessively fatigued. Near the end of the round, several well placed blows knocked down Apollo. At the same time, Rocky fell due to sheer exhaustion. Rocky won, but by how many seconds?

Answer: One

After knocking Apollo down, Rocky took the tumble with him to the canvas. The scene then slowed down, and the countdown began just as slowly. It was arguably one of the most dramatic moments in the movie, as it was unclear whether Rocky or Apollo would win.

At the count of nine, Apollo Creed dropped against the corner of the ring, and just before the referee counted to ten, Rocky jolted up and claimed victory over Apollo. He then shouted to the T.V camera "Yo Adrian, we did it!"
Source: Author Bruce007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us