Quiz about Rocky 3 For Diehards Part 2
Quiz about Rocky 3 For Diehards Part 2

'Rocky 3' For Diehards, Part 2 Quiz


This quiz is about 'Rocky 3'. This had to be the best sequel in the 'Rocky' series. Again, only true fans of this movie should take this quiz. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by DakotaNorth. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Rocky

Author
DakotaNorth
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,942
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
15 / 25
Plays
8715
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 24 (12/25), Guest 174 (9/25), Guest 71 (14/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. After Mickey died, Rocky is grieving and he gets on his motorcycle and rides to the statue of himself. Then he heads to the gym where Mickey had trained him. While he's at the gym, Apollo comes in. How long did Apollo say he waited at Rocky's house? Hint

About an hour
About three hours
About 15 minutes
About 45 minutes

2. While in the gym, what does Apollo say Rocky lost? Hint

'The thrill of the fight'
'The edge, the eye of the tiger'
'The challenge of survival'
'guts and ambition'

3. In the scene after Apollo talks to Rocky at the gym, we see Rocky, Adrian, Apollo, and Paulie sitting on the couch in front of the television watching the news. The newscaster is interviewing Clubber, and after the interview he says that it will be hard for Rocky to make a comeback at his age. What age did the newscaster say Rocky was? Hint

34
35
36
37

4. Where did Apollo take Rocky to train? Hint

Downtown Miami
Downtown Los Angeles
New York's Harlem
Downtown Chicago

5. What was the name of the hotel that Rocky, Adrian, and Paulie stayed at while Apollo was training Rocky? Hint

Hotel Lorraine
Hotel Loraine
Hotel Lorranne
Hotel Lorane

6. When Apollo brought Rocky, Adrian, and Paulie to the gym, they stood in front of the bathroom. The bathroom door was open, and a sign was above the toilet. What did the sign say? Hint

Everyone must wash their hands
Flush the toilet damn it
Please flush the toilet
Wash your hands before using the toilet

7. What did Paulie call the music that Apollo and Rocky were dancing to? Hint

Jungle music
Jungle junk music
Junk music
Jungle gym music

8. During Rocky's training, who did he pull into the swimming pool?

Answer: (One Word. There is only one way to spell it. There are NO variations.)
9. During Apollo's and Rocky's last race on the beach, what color shirt and shorts was Rocky wearing? Hint

Yellow tank top and Navy Blue shorts
Red Shirt and Navy Blue Shorts
Navy Blue shirt and Yellow shorts
Navy Blue Shirt and Red shorts

10. When asked what his prediction was, what did Clubber reply? Hint

He'll bust Rocky up
Broken bones
Pain
He'll retain the title

11. What did Apollo give to Rocky before the match? Hint

New gloves
A new robe
A punch for good luck
His red, white, and blue shorts

12. What color robe did Rocky wear for the rematch? Hint

Silver
White
Yellow
Black

13. According to the commentator, what kind of eyes does Clubber have? Hint

Killer eyes
Sadistic eyes
Beautiful eyes
Sullen eyes

14. Where was the rematch held? Hint

Caesar's Palace
Madison Square Garden
The Spectrum
Radio City Music Hall

15. What was the name of the referee for the rematch? Hint

Lou Filipo
Earl Hebner
Marty Denkin
Ray Gedeon

16. How much did Clubber weigh for the rematch? Hint

237lbs.
246lbs.
235lbs.
226lbs.

17. How much did Rocky weigh for the rematch? Hint

201lbs.
220lbs.
202lbs.
191lbs.

18. When Rocky and Clubber met in the center of the ring, before the match started, what did Rocky say to him?

Answer: (Three Words. You must be specific. There are NO variations.)
19. In the second round, how many times did Rocky fall? Hint

3
2
1
0

20. When Apollo said that Rocky was getting killed, what did Paulie reply? Hint

'No, he's not gettin' killed, he's irate'
'He's not gettin' killed, he's gettin' massacred'
'No, no, no, he's not gettin' killed, he's gettin' mad'
'He's not gettin' killed, he's fuming'

21. Inside of how many rounds did Rocky defeat Clubber? Hint

2
3
1
4

22. When did Apollo think of the favor that he wants from Rocky? Hint

About 5 years ago
About 1 year ago
About 2 years ago
About 3 years ago

23. According to Apollo, how many seconds did Rocky defeat him by? Hint

3 seconds
1 and a half seconds
2 seconds
1 second

24. When Apollo and Rocky were walking towards the ring, what did Rocky say to Apollo? Hint

'has been before champ'
'Old before young'
'Age before beauty'
'Former champion before champion'

25. In what year was 'Rocky 3' released? Hint

1984
1983
1982
1981


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After Mickey died, Rocky is grieving and he gets on his motorcycle and rides to the statue of himself. Then he heads to the gym where Mickey had trained him. While he's at the gym, Apollo comes in. How long did Apollo say he waited at Rocky's house?

Answer: About an hour

As Rocky is standing in the gym in the dark, Apollo comes walking through the door just as Rocky hits a punching bag. Apollo says, 'that's not the way to do it', and Rocky said, 'is that you, Apollo?'. Apollo talks to Rocky about his career and about Mickey dying. Apollo tells Rocky he wants to help him get the title back.
2. While in the gym, what does Apollo say Rocky lost?

Answer: 'The edge, the eye of the tiger'

Apollo said that when he and Rocky fought the second time, Rocky had the edge and the eye of the tiger, and he didn't and that's how come he lost to Rocky. Apollo said that Rocky had lost it, and that the only way to get it back was to go back to the beginning.
3. In the scene after Apollo talks to Rocky at the gym, we see Rocky, Adrian, Apollo, and Paulie sitting on the couch in front of the television watching the news. The newscaster is interviewing Clubber, and after the interview he says that it will be hard for Rocky to make a comeback at his age. What age did the newscaster say Rocky was?

Answer: 34

After the newscaster said this, Paulie told Rocky not to listen to him, but Apollo said that Rocky should listen to him because after he defeats Clubber the newscaster will owe Rocky an apology.
4. Where did Apollo take Rocky to train?

Answer: Downtown Los Angeles

Apollo brought Rocky to downtown Los Angeles to train. This is where Apollo started his own career, and he wanted to teach Rocky what he was taught.
5. What was the name of the hotel that Rocky, Adrian, and Paulie stayed at while Apollo was training Rocky?

Answer: Hotel Lorane

The name of the hotel, which was really a dive, was shown as the cab pulled up in front of it.
6. When Apollo brought Rocky, Adrian, and Paulie to the gym, they stood in front of the bathroom. The bathroom door was open, and a sign was above the toilet. What did the sign say?

Answer: Flush the toilet damn it

The sign, which was above the toilet, read 'Flush the toilet damn it'. This is clearly seen as Apollo and Paulie are arguing.
7. What did Paulie call the music that Apollo and Rocky were dancing to?

Answer: Jungle junk music

Paulie said this to Duke as Apollo was trying to teach Rocky dance moves that will help him in his fight against Clubber.
8. During Rocky's training, who did he pull into the swimming pool?

Answer: Paulie

This happened after Adrian had her famous talk with Rocky on the beach. After the pep talk, Rocky really got into his training, and during one of his swimming exercises he pulled Paulie into the pool.
9. During Apollo's and Rocky's last race on the beach, what color shirt and shorts was Rocky wearing?

Answer: Yellow tank top and Navy Blue shorts

Apollo was wearing red shorts and a navy blue shirt with white trim.
10. When asked what his prediction was, what did Clubber reply?

Answer: Pain

This was said in Clubber's dressing room before the rematch.
11. What did Apollo give to Rocky before the match?

Answer: His red, white, and blue shorts

Apollo told Rocky to make sure he washes them before he gives them back.
12. What color robe did Rocky wear for the rematch?

Answer: White

The back of the robe had his name in black writing.
13. According to the commentator, what kind of eyes does Clubber have?

Answer: Sullen eyes

According to the commentator, Clubber had the most sullen eyes he had ever seen.
14. Where was the rematch held?

Answer: Madison Square Garden

This was said before the match by the announcer when he welcomed everyone to Madison Square Garden.
15. What was the name of the referee for the rematch?

Answer: Lou Filipo

Lou Filipo, a referee in real life, was the referee for the rematch.
16. How much did Clubber weigh for the rematch?

Answer: 237lbs.

Clubber gained two pounds for the rematch.
17. How much did Rocky weigh for the rematch?

Answer: 191lbs.

Rocky lost ten pounds total for the rematch.
18. When Rocky and Clubber met in the center of the ring, before the match started, what did Rocky say to him?

Answer: go for it

After Clubber said he was going to get Rocky, Rocky replied, 'go for it'. This line was the most famous line of the movie.
19. In the second round, how many times did Rocky fall?

Answer: 2

Rocky fell twice after getting a severe beating from Clubber. Rocky got back up both times.
20. When Apollo said that Rocky was getting killed, what did Paulie reply?

Answer: 'No, no, no, he's not gettin' killed, he's gettin' mad'

After Paulie said this, Apollo watched as Rocky pummeled Clubber, and then Apollo leaned over and gave Paulie a kiss on the cheek.
21. Inside of how many rounds did Rocky defeat Clubber?

Answer: 3

Clubber was knocked down and counted out in round 3. Rocky became the new Heavyweight Champion of the World, again.
22. When did Apollo think of the favor that he wants from Rocky?

Answer: About 3 years ago

Apollo said that he thought of the favor about three years ago, after he lost to Rocky.
23. According to Apollo, how many seconds did Rocky defeat him by?

Answer: 1 second

Apollo said, 'One second, one second, that's very hard for someone of my intelligence to handle'. And Rocky replied, 'I thought you said that you learned how to live with it?', and Apollo said, 'I lied'.
24. When Apollo and Rocky were walking towards the ring, what did Rocky say to Apollo?

Answer: 'Age before beauty'

Apollo laughed at this. When Rocky asked how Apollo was going to beat him since he taught him everything he knew, Apollo said, 'almost everything. You have to remember, you fight great but I'm a great fighter'.
25. In what year was 'Rocky 3' released?

Answer: 1982

'Rocky 3' was released in 1982. Sylvester Stallone wrote and directed the movie. All information comes directly from the movie 'Rocky 3'.
Source: Author DakotaNorth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 24: 12/25
Feb 01 2023 : Guest 174: 9/25
Feb 01 2023 : Guest 71: 14/25
Feb 01 2023 : Guest 174: 12/25
Jan 31 2023 : Guest 104: 18/25
Jan 28 2023 : Guest 68: 15/25
Jan 28 2023 : Guest 186: 13/25
Jan 27 2023 : Guest 152: 5/25
Jan 23 2023 : Guest 174: 24/25

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "Rocky 3" For Diehards, Part 1 Tough
2. "Rocky IV" Quotations Easier
3. 'Rocky' Movie Quotes Average
4. 'Rocky': In the Locker Room Difficult
5. A Tough "Rocky" Quiz for Tough "Rocky" Fans Tough
6. How Well Do You Know 'Rocky'? Average
7. Rocky Balboa Average
8. Rocky I Average
9. Rocky II Average
10. Rocky IV Average
11. Rocky V Average
12. The 'Rocky' Series Very Difficult

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us