Quiz about The Original Rocky Quiz
Quiz about The Original Rocky Quiz

The Original "Rocky" Quiz


All questions about the original "Rocky" movie.

A multiple-choice quiz by hardcorehogle. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Rocky

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
128,222
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5464
Last 3 plays: Guest 174 (7/10), Guest 174 (7/10), Ingham66 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the number one contender that Apollo Creed is supposed to fight for the Heavyweight title at the beginning of the movie? Hint

Rocky Balboa
Clubber Lang
Billy Snow
Mac Lee Green

2. Who was the real heavyweight that came from nowhere to go the distance with the champ, the man that Rocky was based on? Hint

Dipper Brown
Rocky Marciano
Chuck Wepner
Ingemar Johansson

3. What country does Mac Lee Green hail from? Hint

Ireland
Canada
England
America

4. Mick tells Rocky a story about when he was in his prime. What does the man that Mick fought do in the fight? Hint

Punches Mick in the groin
Punches Mick in the back of the head to knock him out
Throws Mick through the ropes
Puts a nail in the thumb of his glove

5. According to Apollo Creed, which fighter is next? Hint

Sonny Liston
Cassius Clay
Joe Frazier
George Foreman

6. What does Paulie say when Rocky begins to punch the meat in the refrigerated box? Hint

"You're breaking the ribs."
"Hey! That's my girl!"
"You break it, you buy it."
"Rock, if I could be anybody right now, it'd be you."

7. Where does Rocky's gear get moved to? Hint

Skid Row
A Locker
The Street
A Boxing Ring

8. What color are Rocky's trunks in the giant poster of him? Hint

White with a red stripe
The American flag
Black with a gold stripe
Red with a white stripe

9. When Rocky wears his robe with the meat locker's logo on it, he gets to keep the robe. What does Paulie get? Hint

A Promotion
$3000
His Job Back
A Raise

10. According to the loan shark's driver, where should Rocky take Adrian for their first date and why? Hint

To the fights, so he can show her how he wasted his life.
A basketball game, Adrian's a big basketball fan.
The zoo, retards like the zoo
Out to break thumbs with Rocky, that chick is butch.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the number one contender that Apollo Creed is supposed to fight for the Heavyweight title at the beginning of the movie?

Answer: Mac Lee Green

Apollo says right at the start of the movie that he will celebrate the cracking of the Liberty Bell with the cracking of Mac Lee Green's skull.
2. Who was the real heavyweight that came from nowhere to go the distance with the champ, the man that Rocky was based on?

Answer: Chuck Wepner

Chuck Wepner was a nobody who went the distance with arguably the greatest boxer of all time, Muhammad Ali.
3. What country does Mac Lee Green hail from?

Answer: Canada

We learn this when Apollo's promoter says that he could use some more publicity in Canada.
4. Mick tells Rocky a story about when he was in his prime. What does the man that Mick fought do in the fight?

Answer: Puts a nail in the thumb of his glove

Mick had "spit comin' out of (his) cheeks!"
5. According to Apollo Creed, which fighter is next?

Answer: Joe Frazier

Before the start of the Apollo/Rocky fight, Joe Frazier enters the ring and Apollo starts teasing him, saying "You're next Joe! You're next Joe!"
6. What does Paulie say when Rocky begins to punch the meat in the refrigerated box?

Answer: "You're breaking the ribs."

You can hear the ribs cracking from Rocky's punches.
7. Where does Rocky's gear get moved to?

Answer: Skid Row

Mick moves Rocky's stuff to Skid Row to make room for Dipper Brown's gear in a locker.
8. What color are Rocky's trunks in the giant poster of him?

Answer: Red with a white stripe

Rocky's trunks, in actuality, are white with a red stripe. The poster was wrong.
9. When Rocky wears his robe with the meat locker's logo on it, he gets to keep the robe. What does Paulie get?

Answer: $3000

Mick defines this deal as shrewd.
10. According to the loan shark's driver, where should Rocky take Adrian for their first date and why?

Answer: The zoo, retards like the zoo

The driver peels out after telling Rocky to do this.
Source: Author hardcorehogle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 174: 7/10
Feb 01 2023 : Guest 174: 7/10
Jan 29 2023 : Ingham66: 6/10
Jan 28 2023 : Guest 68: 3/10
Jan 26 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 64: 5/10
Jan 23 2023 : Guest 174: 9/10
Jan 22 2023 : RussS82: 8/10
Jan 21 2023 : blasley3: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "Rocky IV" Quotations Easier
2. Rocky I Average
3. 'Rocky 3' For Diehards, Part 2 Tough
4. Rocky II Average
5. "Rocky 3" For Diehards, Part 1 Tough
6. Rocky Balboa Average
7. Rocky V Average
8. Ultimate "Rocky" Tough
9. Rocky IV Average
10. A Tough "Rocky" Quiz for Tough "Rocky" Fans Tough
11. 'Rocky' Movie Quotes Average
12. The 'Rocky' Series Very Difficult

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us